Preview ∣ 5. kolo LaLigy: FC Barcelona - Sevilla FC

Preview ∣ 5. kolo LaLigy: FC Barcelona - Sevilla FC

Zítra na Barcelonu čeká třetí zápas v letošní sezoně LaLigy. Opět se nebude jednat o lehkého soupeře, jelikož se Blaugranas na domácím hřišti utkají se Sevillou. Tým se jistě bude snažit navázat i na skvělé skóre ze zápasů s Villarrealem a Celtou Vigo. Ve formaci žádné změny neočekávejme, 4-2-3-1 se osvědčilo, a Koeman tak nemá důvod zkoušet něco jiného, alespoň tedy prozatím. 

I po zápase s Celtou Vigo kouč tým chválil. Po pěti letech se Blaugranas na půdě Celty konečně podařilo vyhrát, přestože od konce prvního poločasu hráli v deseti: "Jsem na tým velice pyšný. Hráči makali, hráli disciplinovaně, i když jich bylo o jednoho méně. I tak jsme vyhráli, tým odvedl dobrou práci. Naše výsledky začínají dokazovat, že jsme na správné cestě." 

Messi se sice na listinu střelců nedostal, v útoku však zahrál klíčovou roli a 17letý Ansu Fati také opět zářil:"Byli dobří, stejně jako celý tým. Leo hodně makal, i když zrovna nebyl u míče," hodnotil hráče Koeman. Messiho pochválil i Sergi Roberto:"Leo je hodně soustředěný, na hřišti dneska nechal vše. Jsme šťastní, že je s námi a je pro nás dobré, že chce tak moc vyhrávat."

Na Camp Nou se Barceloně proti Seville daří. V posledních šesti zápasech na půdě Blaugranas padlo v průměru na zápas 3,3 gólu a výhru si pokaždé připsala Barca. Sevilla zvítězila v obou zápasech, které prozatím v LaLize odehrála. Zajímavostí je, že oba zápasy byly rozhodnuty až v posledních minutách. Gól na 1:0 do sítě Levante padl až v nastavení a proti Cadizu nejprve padl gól na 2:1 v 90. minutě a na 3:1 taktéž až v nastavení. Klíčové by tak i zítra mohly být právě poslední minuty utkání.

Pozor by si Barca měla dát na marockého útočníka Youssefa En-Nesyriho. Právě on vstřelil vítězný gól do sítě Levante, navíc čtyři z jeho posledních šesti branek padly po 80. minutě a pokaždé byl posledním střelcem. Barceloně bude stále chybět zraněný Ter Stegen a také Umtiti, kvůli červené kartě z posledního zápasu si nezahraje ani Clement Lenglet. Kvůli zraněnému svalu má nejistý start také Junior Firpo. Nezapomínejme, že proti Blaugranas zítra nastoupí dva bývalí hráči klubu, Ivan Rakitič, který odešel v létě a Munir El Haddadi, ten hraje za Sevillu již od půlky sezony 2018/19.


Predikce utkání

LaLiga - 5. kolo 4. října 2020, 21:00 Camp Nou, Barcelona Review

FC Barcelona

Jesús Gil Manzano

Sevilla FC

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Neto - Roberto, Araújo, Piqué, Alba - Busquets, de Jong - Griezmann, Coutinho, Fati - Messi

Předpokládané sestavy
Sevilla FC

Bono - Navas, Koundé, D. Carlos, Escudero - Rakitić, Fernando, Jordan - Ocampos, L. de Jong, Munir

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

01.10.2020 – Celta Vigo 0:3 FC Barcelona – LaLiga 27.09.2020 – FC Barcelona 4:0 Villarreal CF – LaLiga 19.09.2020 – FC Barcelona 1:0 Elche CF – Joan Gamper Trophy 16.09.2020 – FC Barcelona 3:1 Girona FC – přátelský zápas 12.09.2020 – FC Barcelona 3:1 Gimnàstic de Tarragona – přátelský zápas

Poslední zápasy
Sevilla FC

01.10.20 – Sevilla FC 1:0 Levante – LaLiga 27.09.20 – Cadiz 1:3 Sevilla FC – LaLiga 24.09.20 – Bayern 2:1 Sevilla FC – Superpohár UEFA 18.09.20 – Sevilla FC 2:1 Athletic Bilbao – přátelský zápas 15.09.20 – Sevilla FC 3:2 Levante – přátelský zápas


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
19.06.2020

Sevilla FC
0:0

FC Barcelona
06.10.2019

FC Barcelona
4:0

Sevilla FC
23.02.2019

Sevilla FC
2:4

FC Barcelona
30.01.2019

FC Barcelona
6:1

Sevilla FC
23.01.2019

Sevilla FC
2:0

FC Barcelona

Zdroje: www.fcbarcelona.com



Komentáře

René
Tipér

Tento zápas vidím jako první větší zkoušku jak na tom jsme.smiley

03.10.2020, 21:44

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Podle Tusquetse by odchod Messiho byl výhodný

Předseda řídící komise Carles Tusquets se v rozhovoru pro Radio Catalunya vrátil ke svému vyjádření z minulého čtvrtka, kdy naznačil, že by letos v létě hlasoval pro prodej Lionela Messiho. "Neřekl jsem, že bych Messiho prodal, nýbrž to, že z ekonomického hlediska by jeho odchod byl pro klub dobrým krokem. Jestli to bude potřeba, vysvětlím svá slova Koemanovi i Messimu," uvedl Tusquets. 


Messi pokořil Bicana

Messi svým 448. gólem v LaLize pokořil rekord Josefa Bicana (447) v počtu branek v rámci jedné evropské domácí soutěže.


LaLiga výrazně snížila mzdové stropy

LaLiga pro tuto sezonu dramaticky zredukovala mzdové stropy, přičemž nejvíce na důsledky koronavirové krize doplatila právě Barcelona. Zatímco vloni mohli Katalánci na mzdy vydat 671 milionů eur, letos je to o 40 % méně – 383 milionů eur. Více se dočtete na našem partnerském webu ŠpanělskýFotbal.cz.


Manaj rozhodl v Lize národů

Barcelonský útočník rezervního celku, Rey Manaj, vstřelil ve středu vítězný gól Albánie proti Bělorusku (3:2) v Lize národů. Jeho reprezentace se umístila ve výkonnostní třídě C na prvním místě, čímž si zajistila postup do skupiny B. 23letý útočník také vybojoval pokutový kop pro svůj tým. 

V nedělním utkání téže soutěže proti Kazachstánu (3:1) se rovněž prosadil. Tenkráte z pokutového kopu. 

 


Vrátí se UNICEF na dresy?

Kandidát na prezidenta FC Barcelona, Víctor Font, chce, aby se UNICEF znovu objevovalo na přední straně barcelonského dresu. Nejedná se o přímý plán, protože klub potřebuje přiměřený krátkodobý příjem. Lze ho však realizovat pomocí strategického partnera.

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Real Sociedad de Fútbol 24
2. Club Atlético de Madrid 23
3. Villarreal CF 20
4. Real Madrid CF 17
5. Sevilla FC 16
6. Cádiz CF 15
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Ansu Fati 4
2. Lionel Messi 4
3. Antoine Griezmann 3
4. Philippe Coutinho 2
5. Sergi Roberto 1
6. Ousmane Dembélé 1
7. Pedri 1
Zobrazit celou tabulku

E-shop

Triko PENYA BARCELONISTA červené dámské - logo na srdci
Triko PENYA BARCELONISTA červené dámské - logo na srdci

od 340 Kč

Přejít do e-shopu

 

Chat