FC Barcelona 3:1 Gimnàstic de Tarragona

FC Barcelona 3:1 Gimnàstic de Tarragona

Barcelona v prvním přípravném utkání sezóny porazila na stadionu Johana Cruyffa 3:1 Tarragonu. Hned úvod utkání potvrdil, že pod Ronaldem Koemanem bude hrát Barça v rozestavení 4-2-3-1. Na úvodní branku nemuseli fanoušci dlouho čekat. Sergi Roberto po zemi centroval do vápna, Griezmann pustil míč na Dembélého, ten se dostal přes obránce a i s trochou štěstí sám před brankářem skóroval hned v 6. minutě. Po čtvrt hodině zahrávala Barça roh, obránce hostů stáhl nabíhajícího Piquého na zem a rozhodčí správně odpískal penaltu. K té se překvapivě nepostavil Messi, ale Antoine Griezmann, který střelou k tyči pohodlně zvýšil na 2:0.

Tarragona se jen málokdy dostávala na domácí polovinu. Když už se tak v 31. minutě stalo, snížil za hosty Bonilla střelou za hranicí šestnáctky. Gólman Neto nejspíše neviděl přes Piquého a na míč, který se otřel i o tyč, vůbec nereagoval. Barça měla po většinu první půle tlak, ale další góly, ani větší šance si nevytvořila. V závěru naopak mohli hosté vyrovnat, ale Neto byl tentokrát na místě.

Po přestávce nastoupila za Blaugranas zcela nová jedenáctka a culés tak mohli vidět další nové posily i navrátilce. Po chvíli se do dobré šance dostal Braithwaite, ale brankář soupeře skvěle jeho pokus chytil. Ani ne 5 minut poté De Jong přihrál Semedovi, jehož centr zastavil obránce soupeře rukou a byla z toho druhá penalta. Tu proměnil Coutinho. Barça měla přes 70% držení míče a především dvojice Konrad a Trincão předvedli několik nadějných akcí, ale stejně jako v prvním poločase se větší šance nedostavily.

Vše se změnilo v 80. minutě. To na druhé straně mohl po centru snížit hostující útočník, který přehlavičkoval Peñu. Vzápětí pěkně vystřelil Coutinho, ale gólem jeho přízemní střela neskončila. Chvíli poté letošní vítěz Ligy mistrů poslal do brejku Konrada, ten tváří v tvář brankáři neuspěl a stejně si vedl i dorážející Braithwaite. Konečné skóre 3:1 se tak nezměnilo. Příprava na sezónu tedy začala vítězně.

Sestava FC Barcelona v 1. poločase:

Neto - Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Aleña, Busquets - Pedri, Messi, Dembélé - Griezmann

Sestava FC Barcelona v 2. poločase:

Peña - Semedo, Araújo, Cuenca, Júnior - De Jong, Puig - Trincão, Coutinho, Konrad - Braithwaite


Přehled utkání

12. září 2020, 19:00 Estadi Johan Cruyff, Barcelona Barça TV

FC Barcelona

3 : 1

Nàstic


Zdroje: fcbarcelona.com, sport.es



Diskuze

Byl krásně vidět rozdíl mezi prvním a dlužím poločasem, aneb "stopeři" Lenglet - Piqué vs Araujo -Cuenca.. nebe a dudy.. mladíci krásně rozběhali.. MOTM Trincao a Coutinho.. nebýt jejich golmana je to 6:1... uvidíme co proti Gironě :)

12.09.2020, 21:08
Klokanomet DaweLUL

Jo jasně, tyhle soudy mám nejradši...samozřejmě, že proti Tarragoně bude nějaký Cuenca vypadat jak bůh oproti Piquému, který má takový zápas úplně u prdele. A v prvním poločase vidím "mladíky" Lengleta, Alenu, Pedriho a Dembélého a ve druhém Trincaa, Arauja, Cuencu, Puiga a Conrada - 4 vs. 5, ten jeden navíc to teda šíleně rozběhal! ...takže ti to nějak nesedí voe.

12.09.2020, 22:38
Klokanomet Klokanomet

Dobře no, ještě De Jong a Firpo, ale toho bych ani nepočítal, protože mládí u něho není žádnou výhodou, když nic nehraje.

12.09.2020, 22:41
karlos Klokanomet

On ale myslel mladíky v obraně, ne v celém týmu, ty voe...smileysmiley

12.09.2020, 23:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat