Granada CF 0:4 FC Barcelona

Granada CF 0:4 FC Barcelona

Sebevědomá, vyrovnaná a hlavně gólová. Přesně takovou Barcelonu chtějí sledovat její fanoušci. Svědky toho mohli být při sledování zápasu na hřišti Granady, kterou Blaugranas snadno přehráli čtyřgólovým rozdílem. Po dvou brankách se prosadil Lionel Messi a Antoine Griezmann. 

Barcelona bez problému zdolala Granadu. Po snadném a zábavném výkonu. Ještě před úvodním výkopem však měla smůlu. Při předzápasové rozcvičce se jí zranil Ronald Araújo, zřejmě si natáhl pravé stehno. V základní sestavě ho tak musel nahradit Samuel Umtiti.

Frenkie de Jong odehrál téměř dokonalý zápas, ale jeho večer mohl být úplně jiný. Na úvod zápasu se dopustil hrůzostrašné přihrávky. Holanďan namazal Antoniovi Puertasovi, ale Marc-André ter Stegen celou situaci zachránil. Skvěle vyrazil míč na roh. 

Katalánci začali pomalu, jakoby prvních deset minut zůstali v kabině. Naštěstí udeřili jako blesk. Bývalý útočník Valencie, Roberto Soldado, tečoval přihrávku Sergia Busqetse, jenž mířila na Pedriho. I když se Antonie Griezmann pohyboval v ofsajdovém postavení, tak mohl v klidu zakončit. Chladnokrevně ve 12. minutě poslal Barcelonu do vedení. Vteřinu po vteřině na Estadio Nuevo Los Cármanes byli hosté více dominantní.

Přihrávka Busquetse v 35. minutě našla znovu Griemzanna, ale ten asistenci oslovil Lionela Messiho, který zvýšil na 0:2. Argentinec tvrdou střelou z hranice šestnáctky nedal gólmanovi šanci. Barcelonští fanoušci mohli mít pocit, že sledují Lea, který se vrátil zpět z roku 2018. Ještě před poločasovou přestávkou přidal další branku. Tentokráte z přímého volného kopu.

Do druhého poločasu naskočila Granada se třemi novými hráči, ale na hřišti nevypadalo, že by na hřišti něco změnili. Obraz hry se nezměnil. Barcelona zůstala dominantní a otázka čtvrtého gólu byla ve vzduchu.

Svěřenci Ronalda Koemana drželi míč na polovině domácích a nakonec v 63. minutě se zaslouženě prosadili. Opět Busquets přihrál na pravou stranu Dembélému. Ten nahrál svému kolegovi z francouzské reprezentace krásným lobem. Bývalý hráč Atlética Madrid vstřelil svůj druhý gól prudkou střelu a celkem čtvrtý pro Barçu. Z obtížného úhlu skóroval a završil skvělý výkon. 

Po tomto bodu se do změn pustil Ronald Koeman, který nechal odpočinout Messiho a de Jonga. Tuto dvojici nahradil Martin Braithwaite a Miralem Pjanić. Ani ne za deset minut šel ze hřiště Pedri a Dembélé. Ty nahradil Francisco Trincão a Riqui Puig. Na závěr zápasu padla navíc červená karta.

Mladičký Puig vyslal geniální přihrávku dánskému útočníkovi, kterého nedovoleně zastavil Jesus Vallejo. Po tomto faulu se k volném přímému kopu postavil Pjanić, ale trefil pouze zeď. Posledním náhradníkem se v závěrečných minutách stal Júnior Firpo, který vystřídal vyčerpaného Sergiña Desta. 

Nizozemský kouč vrátil v Andalusii vše do pořádku. Jeho sestava a střídání byly na místě. Stejně tak jeho svěřenci odehráli skvělý zápas a zaslouženě vyhráli. Výborný výkon předvedl navíc Sergio Busquets, jenž odehrál jubilejní 600. utkání v barcelonských barvách. Hráči se do katalánského hlavního města mohou vrátit v dobré náladě a v klidu se připravovat na utkání proti Realu Sociedad ve Španělském Superpoháru.


Přehled utkání

9. ledna 2021, 18:30 Estadio Nuevo Los Cármenes, Granada Digi Sport 3

Granada CF

0 : 4 Ricardo de Burgos Bengoetxea

FC Barcelona

  12' Griezmann
  35' Messi (A - Griezmann)
  42' Messi
Soldado 45'  
  49' Mingueza
  63' Griezmann (A - Dembélé)
Suárez 73'  
Vallejo 78'  
  82' Busquets
  87' Alba
Sestava

Silva - Foulquier, Duarte, Sanchez, Neva (46' Vallejo) - Montoro (46' Milla), Brice Eteki - Puertas, Herrera (69' Soro), Machis (64' Kenedy) - Soldado (46' Suárez)

Sestava

ter Stegen - Dest (81' Júnior), Araújo, Umtiti, Alba - de Jong (65' Pjanić), Busquets, Pedri (73' Puig) - Dembélé (73' Trincão), Messi (65' Braithwaite), Griezmann


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Puig by měl hrát,předvedl víc než Trincao za celou sezonu.Toto je zápas pro Sergia kdy soupeř nepresuje a on má dost času.Messimu to začíná padat.Konečně dnes radost v této ponurné době.

09.01.2021, 20:35
felpod René

S tím Puigem je to naprosto směšné.
Opravdu si někdo myslí, že si pod Koemanam zahraje? Poté, co Koeman (nepřímo, ale jednoznačně) označil Puiga jako toho, kdo vynáší novinářům info z kabiny? Poté, co si Koeman stěžoval na Puigův přístup k tréninku? Nikdy! A jestli to všechno je pravda, tak ho nebude stavět ani trenér, který případně přijde po Koemanovi.
A proč tedy Puig hrál včera? To je pochopitelné. Za rozhodnutého stavu tam prostě trenér poslal hráče, aby mu dal aspoň tu čtvrt hoďku čas, aby se ukázal. Aby v přestupovém období přišla zajímavá nabídka...
Vzhledem k výše napsanému já naprosto chápu Koemana, že Puiga nestaví a změn přijde jedině v tom případě, že Puig změní své chování. Jeho fotbalové schopnosti jsou vysoce nadprůměrné - ale to nestačí...

10.01.2021, 11:42
René felpod

A tím že Koeman řekl novinářům že Puig vynáší z kabiny udělal vlastně to stejné z čeho ho obviňuje.Odstavit hráče není umění,pokud vidí že ten klučina má potenciál tak ho musí spolu se staršími hráči srovnat do latě.Stejně diskutujeme o věcech o kterých nikdo nemá dostatek informací.

10.01.2021, 12:04
felpod René

Puig byl problémový už od dětských kategorií. Jeho rodina má v klubu významnou pozici a on toho od dětšství zneužíval. To už samozřejmě v A týmu možné není. A žádný trenér nechce "bordel" v kabině. Srovnávat to, že Puig vynesl info s tím, že Koeman ho věřejně označil, to je úsměvné... smiley
Já opakuji - nesnižuji schopnosti Puiga. Ale není to jen o tom...

10.01.2021, 12:42
René felpod

Ty musíš spát na Nou Campu že všechno víš.

10.01.2021, 14:14
felpod René

Nene, jen si rád pročítám španělský tisk. Hlavně články se zaměřením na FC Barcelonu...
Já jsem totiž fanoušek FC Barcelony. smiley

10.01.2021, 16:08
Joker94 felpod

Ja tiež nečakám, že by začal hrávať pravidelne aj keď by som mu to veľmi prial. Ale v poslednom čase sa to dosť zamotalo. Cou sa zranil, Aleňa odišiel, Roberto je stále zranený a tak Koeman nemá veľa možností do zálohy. Nečakám, že by prišli nejaké kvalitné posily a preto asi Koeman bude musieť stavať aj Puiga aby dal vydýchnuť Pedrimu prípadne Jongovi, Busquetsa môže striedať Pjanič. Momentálne tam už ale naozaj nikto nieje, čo môže hocikedy naskočiť z lavičky. Myslím, že si to aj Koeman uvedomuje. Iba žeby mal dohodnuté nejaké posily, čo silno pochybujem.

10.01.2021, 12:26
macaxp1 René

Puig v této sezóně hrát zcela určitě bude. Stačí jen počkat na zranění Pedriho. Protože při zápřahu, jaký mu dává Koeman a jeho fyzické konstituci je to jen otázka času.

10.01.2021, 23:36

Nejvíc mě zklamalo, jak po odchodu Messiho (který by měl určitě hattrick) jsme se opět zatáhli a báli se cokoliv udělat, jediný kdo se tam něco pokoušel vymyslet byl Puig (za kterého jsem neskutečně rád smiley)

Trincao a Pjanič jsou neskutečný omyl přestupové politiky a Braithwaite má štěstí že se nezabil při té "červené".. každopádně hurá pro pohár na SuperCup

09.01.2021, 20:36

Výkon určite dobrý, som spokojný, ale musíme popracovať na obrannej činnosti. Sú tam značné medzery, chýba vodcovská osobnosť typu Piqué, Puyol. Verím ale Umtitimu, že sa zlepší a taktiež v Araujovi vidím potenciál (škoda, že sa dnes zranil v rozcvičke). To ale nič nemení na veci, že určite potrebujeme top stopéra do budúcna. Mingueza zatiaľ taký priemer, uvidíme ďalej. Som rád, že sa konečne trafil Griez. Puig za krátky čas na ihrisku ukázal, že do budúcna s ním treba rátať. Leo parádny, dostáva sa do veľkej pohody. Dembélé snaživý, cením, že sa snaží rozhýbať hru, ale pred 16kou viackrát postrácal lopty. Konečne hráme lepšie, treba pokračovať v dobre načatej práci.

09.01.2021, 20:47

S rostoucí formou de Jonga naše záloha konečně pružně dokáže sbírat míče od obrany a zároveň podpořit u šestnáctky útočníky. Jak tu někdo psal, včera na nás Granada tolik nevytvářela tlak, proto hrál Busquets klidu. Já bych si ale zálohu místo něj přestavoval s Puigem. Tak snad jednou..., ten kluk hrát potřebuje!kuwa! 💙❤️

10.01.2021, 11:59

A kdo bude bránit?

10.01.2021, 12:19
Creus Jirka Luňák

Asi si myslí, že Dest s Jordim, ti jsou ale ve většině případů vejš než křídla

10.01.2021, 12:25
JoeCV Jirka Luňák

A co třeba obránci 🤔 ale, abys mě pochopil, myslel jsem to tak, že tohle mladí má určitě na to se naučit hrát s obranou a podporovat útok 😉

10.01.2021, 18:45

Reakce Ray Hudsona na Messiho přímák nemá chybu smileysmileysmiley

10.01.2021, 14:16
Jirka Luňák zaky94

smiley
Kvůli němu mě chybí sekajícíse streamy, ten Slovák na Telly je strašně nudnej

10.01.2021, 16:33

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat