Preview ∣ Čtvrtfinále Copa del Rey: Granada CF - FC Barcelona

Preview ∣ Čtvrtfinále Copa del Rey: Granada CF - FC Barcelona
Ve středu je na programu čtvrtfinále španělského poháru, ve kterém se Barcelona představí na hřišti Granady. Katalánci minulý týden zvládli otočit nepříznivý vývoj utkání na hřišti Vallecana a díky výhře 2:1 vybojovali postup. Granada si účast ve čtvrtfinále zajistila drtivou výhrou na půdě třetiligového Navalcarnera.
 
Po středečním utkání poháru se Barcelona v neděli po více než měsíci představila na Camp Nou. V nedělním těžkém duelu dokázala porazit Bilbao 2:1 a posunula se na druhé místo tabulky. V prvním poločase se z přímého kopu trefil Messi a svým 650. gólem poslal domácí do vedení. Bilbao krátce po přestávce vyrovnalo, když si přízemní centr ze strany srazil do vlastní sítě Alba. Rozhodnutí přišlo v 74. minutě, když Griezmann využil krásné přihrávky od Minguezy. ,,V prvním poločase jsme drželi míč. Mohli jsme dát klidně více gólů. Hráči na ten vyrovnávací gól dobře zareagovali. Je důležité, že jsme druzí. Chceme být co nejvýše to půjde. Mezera mezi námi a vedoucím týmem je velká, ale musíme pokračovat," hodnotil zápas Koeman.
 
Granada se aktuálně nachází na osmém místě tabulky. V neděli doma i přes větší střeleckou aktivitu remizovala 0:0 s Celtou a v lize naposledy vyhrála 12. ledna. V poháru Granada prošla poměrně dlouhou cestu, jelikož začínala již v 1/64- finále a pro postup do středečního čtvrtfinále musela přejít přes čtyři soupeře. Postupně postoupila přes týmy AD San Juan, Leonesu a Málagu. Posledním soupeřem byl minulý týden třetiligový tým CDA Navalcarnero a Granada vyhrála 6:0.
 
Nejlepším ligovým střelcem je s pěti góly Kolumbijec Suárez Charris. Oba týmy se spolu naposledy utkaly v lednu. V rámci 18. kola LaLigy vyhrála Barcelona v Granadě 4:0. Dvakrát se v tomto zápase trefili Messi a Griezmann.
 
Do sestavy se v neděli po zranění vrátil Sergi Roberto, který nastoupil v 67. minutě. Oproti ligovému utkání bude moct trenér Koeman počítat také s Busquetsem, který chyběl kvůli kartám. Vzhledem k důležitostí utkání se nedá očekávat velké šetření opor.


Predikce utkání

Copa del Rey - čtvrtfinále 3. února 2021, 21:00 Estadio Nuevo Los Cármenes, Granada Review

Granada CF

José María Sánchez Martínez

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
Granada CF

Escandell - Díaz, Vallejo, Germán, Neva - Eteki, Montoro, Vico - Machís, Soldado, Suárez

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Neto - Roberto, Araújo, Lenglet, Alba - de Jong, Busquets, Pedri - Dembélé, Messi, Griezmann

Poslední zápasy


Poslední zápasy
Granada CF

31.01.2021 – Granada CF 0:0 Celta Vigo – LaLiga 28.01.2021 – CDA Navalcarnero 0:6 Granada CF – Copa del Rey 24.01.2021 – CA Osasuna 3:1 Granada CF – LaLiga 20.01.2021 – Villarreal CF 2:2 Granada CF – LaLiga 17.01.2021 – Málaga CF 1:2 Granada CF – Copa del Rey

Poslední zápasy
FC Barcelona

31.01.2021 – FC Barcelona 2:1 Athletic Club – LaLiga 27.01.2021 – Rayo Vallecano 1:2 FC Barcelona – Copa del Rey 24.01.2021 – Elche CF 0:2 FC Barcelona – LaLiga 21.01.2021 – UE Cornellà 0:2 FC Barcelona – Copa del Rey 17.01.2021 – FC Barcelona 2:3 Athletic Club – Supercopa


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
09.01.2021

Granada CF
0:4

FC Barcelona
19.01.2020

FC Barcelona
1:0

Granada CF
21.09.2019

Granada CF
2:0

FC Barcelona
02.04.2017

Granada CF
1:4

FC Barcelona
29.10.2016

FC Barcelona
1:0

Granada CF

Zdroje: fcbarcelona.com



Komentáře

La_Pulga
Tipér

Dúfam, že Umtiti bude opäť v základe po takom skvelom výkone.

02.02.2021, 23:13
Creus La_Pulga
Tipér

Maximálně ho tam nedá, kdyby chtěl rozdělit zátěž, přece jen Araujo teď odehrál vše a nebo nebude chtít Umtitiho nějak uvařit a bude hrát až o víkendu, přece jen za poslední roky toho moc neodehral, ale pokud bude hrát to nejsilnější, tak by hrát měl

03.02.2021, 09:51
Happy55 La_Pulga
Člen fanklubu (neaktivní)

Bohužel, zlatý lengletsmiley

03.02.2021, 22:12
roman1978
Tipér

Na pohár prosím v nejsilnějším složení. Je to jediná reálná šance získat nějakou trofej. Liga je na 99% pase, liga mistrů - nedělejme si iluze (k zázrakům sice sem tam dochází) také. Takže copa.

Pokud je Destinho fit, tak bych ho nasadil. Araujo s Umtitim musí hrát spolu a Alba snad předvede něco lepšího než v posledních zápasech. Doufám, že Koemana nenapadne tam cpát na beka Roberta.

Záloha je snad jasná - tam bude Frenkie s Pedritem a k nim Bus.

dembele, messi, griez - tam snad není co řešit.

Pedriho by měl v 60-70té minutě nahradit nabuzený Riqui a nemůžeme prohrát smiley

jen škoda, že musíme hrát každý zápas tak pozdě.

03.02.2021, 10:02
Tarja roman1978
Senior editor

No jestli by takhle rychle tu ligu zabalili i hraci, tak to se pak na tom hristi teda mame na co tesit 😂

03.02.2021, 11:49
roman1978 Tarja
Tipér

Atlético ztratilo v první polovině 7 bodů. Ve druhé by muselo ztratit minimálně 2x tolik a my vyhrát úplně všechno. 18 zápasu vyhrát za sebou.
Sorry, ale to není moc reálné.
Ligu zabalil Koeman temi svými experimenty se dvěma pivoty a nejhorším startem za snad padesát let.
Takže ne, na ligu to fakt nevypadá.

03.02.2021, 21:12
clen_0548
Člen fanklubu (neaktivní)

v TV na sport 2 (jen aby někdo nezapomněl)

03.02.2021, 10:09

Padla poslední šance jak získat letos nějakou trofej. Umtiti je dnes neskutečně slabý. Chybí klasický hrot jako byl Suaréz.

03.02.2021, 22:34
absint Robert Duchoň
Tipér

Vážně padla? smiley

03.02.2021, 23:37

Nechápu co dělá v Barceloně nemehlo Trincao . To je nejhorší ofenzívní hráč co pamatuji. A Koeman jo pořád tam cpe .Zase prokoučoval zápas.

03.02.2021, 22:39

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Čeferin: Barça je tím posledním, kdo mě zkamal

Prezident UEFA Alexandr Čeferin ve svém interview pro 24ur.com zkritizoval prezidenty klubů, kteří se zapojili do projektu Superligy, avšak v případě prezidenta Barcelony Joana Laporty volil mírnější slova: "Zklamali mě všichni, ale Barça je tím posledním. Joan Laporta je prezident teprve dva měsíce, takže toho nemohl moc udělat. A co udělal, tedy že ze zavázal nechat rozhodnutí na členech, bylo chytré rozhodnutí. Mluvil jsem s ním dvakrát nebo třikrát a bylo jasné, že je pod velkým tlakem kvůli ekonomické situaci klubu... Podle mě Superliga nikdy neexistovala. Byl to pokus bohatých lidí o vytvoření nerealistické soutěže."


Pro Braithwaita možná sezona skončila

Martin Braithwaite si na tréninku vyvrtnul pravý kotník a chybět má až několik týdnů, tedy pro něj sezona možná skočila.


Messi chce riešiť prípadnú novú zmluvu až po sezóne

COPE informuje, že Lionel Messi mal požiadať svojho otca a zároveň agenta spolu s prezidentom Joanom Laportom, aby sa prípadné predĺženie kontraktu riešilo až po sezóne - chce sa totižto výhradne sústrediť na boj o ligový titul.


Zbývající zápasy v lize

Ztráta Realu Madrid proti Getafe znamená, že má Barcelona ligu opět ve vlastních rukou. Souhrn zbývajících zápasů aspirantů na titul si můžete prohlédnout zde.


Umtiti do Zenitu?

Barcelona se prý bude na konci sezony snažit zpeněžit Samuela Umtitiho. Vážným zájemcem je Zenit Petrohrad a francouzský obránce má údajně nabídky i z jiných klubů.

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 70
2. Club Atlético de Madrid 70
3. Sevilla FC 67
4. FC Barcelona 65
5. Real Betis Balompié 49
6. Villarreal CF 49
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Lionel Messi 23
2. Antoine Griezmann 8
3. Ousmane Dembélé 5
4. Ansu Fati 4
5. Jordi Alba 3
6. Frenkie de Jong 3
7. Trincão 3
Zobrazit celou tabulku

E-shop

Triko PENYA BARCELONISTA červené dámské - logo na srdci
Triko PENYA BARCELONISTA červené dámské - logo na srdci

od 340 Kč

Přejít do e-shopu

 

Chat