SD Huesca 0:1 FC Barcelona

SD Huesca 0:1 FC Barcelona

Z Huescy veze Barcelona hubené, leč zasloužené vítězství. O jediný gól utkání se postaral Frenkie de Jong.

První poločas se od začátku vyvíjel zcela jednoznačně. Huesca se sotva dostala za půlku, zato Barcelona tlačila. I když hosté hráli "do plných", šancí měli jako obvykle dostatek. Hned v 7. minutě musel předvést bravurní reflex brankář Fernández, když Braithwaite pustil Albův centr a v zakončení se ocitl osamocený Pedri.

V dalších minutách byl hodně vidět z levého křídla Dembélé, který nejenomže se tlačil do střely, ale také poslal krásný pas na hlavu Pedrimu. Mladý ofenzivní záložník však přestřelil.

Ve 27. minutě se tak otěží chopil Messi a podobně povedenou nahrávkou kvitoval náběh De Jonga, jenž pravačkou konečně otevřel skóre. I ve zbytku poločasu byla Barça jasně lepší, třebaže zvolnila. Messiho přímé kopy ani otočka Braithwaita ale úspěšné nebyly.

Ve druhé půli si Huesca dokázala vydobýt o poznání více prostoru, těžili z toho ale spíše Katalánci, kteří mohli tvořit šance osvědčenými dlouhými pasy. Znovu zahrozil Dembélé, krátce po něm snad jen centimetry dělily od velmi nebezpečného zakončení Messiho.

Argentinec byl celkově znovu střelecky velmi produktivní, avšak nikoliv efektivní, jeho balony většinou létaly daleko od brány. To první střela domácího celku, v 62. minutě, vypadala nečekaně nebezpečně – rohový kop prošel přes tři barcelonské hráče k Rafu Mirovi, jenž zkoušel štěstí patičkou. Pokus naštěstí mířil přímo do náruče Ter Stegena.

V 67. minutě Messi skvěle zakombinoval s Pedrim, z velkého úhlu už ale Fernándeze nepropálil. Barcelona tedy kombinaci znovu zrychlila, protože si uvědomovala, že dosavadní výsledek není příliš komfortní. Další nepřesný střelecký pokus si posléze připsal střídající Pjanič a ve velké šanci se neprosadil ani Dembélé, protože si špatně zpracoval míč.

Přesto Huesca nevypadala, že by se dokázala vrátit do zápasu – mimo jiné ji hodně vysilovaly chyby v rozehrávce. Okazaki a Real se sice dostali k zakončení, ale Ter Stegena těmito pokusy překvapit nemohli. Barcelona si tedy vítězství pohlídala. 


Přehled utkání

3. ledna 2021, 21:00 Estadio El Alcoraz, Huesca Digi Sport 2

SD Huesca

0 : 1 Guillermo Cuadra Fernández

FC Barcelona

  27' de Jong (A - Messi)
Ontiveros 84'  
Sestava

Fernandez - Pulido (72' Real), Insua, Siovas, Galán - Mosquera, Rico (65' Doumbia), Seoane (72' Ferreiro) - Gómez (72' Okazaki), Mir, Ontiveros

Sestava

ter Stegen - Dest (75' Mingueza), Araújo, Lenglet, Alba - Pedri, Busquets (75' Pjanić), de Jong - Messi, Braithwaite (81' Griezmann), Dembélé


Zdroje: sport.es



Diskuze

Dest začíná Semeďit.Připadá mi že stojíme na místě.

03.01.2021, 22:58

Strašná bída - nic nevyhrajene. Suaréz zpátky, Koemann, Griezmann ven.

03.01.2021, 23:18

Komentář byl smazán.

03.01.2021, 23:19
Petík Petík

Proč? Za slovo idiot?

03.01.2021, 23:28
René Petík

Pokud jsi byl smazán pouze za slovo idiot tak to by sem Rudý bolševický nok z Hradčan nemohl psát vůbec.

04.01.2021, 00:01

Zdravím všechny, tady je to samý trenér... Nikdo není spokojený s výkony jaké se v této Barceloně dějí a předvádějí. Víme též všichni, že Barcelona generační obměnu začala pozdě, nakupovala průměrné hráče za nehorázné peníze a úplně zapomněla na La Masii a vlastní odchovance... Já nepřeju nikomu nic zlého v této situaci by to měl každý trenér těžké. Doufám že se brzy dočkáme lepších zítřků a poté mladá dravá Barcelona bude opět stoupat na výsluní 😊

04.01.2021, 09:07

Neskutočné trápenie zase raz. A to zakončenie, to už mi nepríde ani ako smola, to je jednoducho katastrofa. Na obranu Desta a Albu asi len toľko, že oni tie lopty dostávajú len ich distávajú neskoro alebo keď je už súper sformovaný. Jednoducho po získaní lopty to treba zrýchliť stredom ako to robí De Jong alebo rýchlou prihrávkou sa dostať cez líniu súpera a vtedy prihrať do strany aby sne sú oera ešte viac natiahli. Lebo pri hraní hádzanej pred 16tkou súpera len ťažko čakať, že tam niekto pošle center do plných to je odsúdené na neúspech. Keď oár krát zobral sám loptu Dembo tak tá obrana mala problém. Je neskutočne rýchly. Messi sa opäť snažil, tvoril ale vtom zakončení je to katastrofa a smola. Braithwaite zašitý vpredu. Busquets - posúvač lôpt. Nemá nato už. Pri rýchlych breakoch súpera tam ide nebezoečným sklzom alebo bezradne naháňa súpera. Včera Jong s Pedrim skvelé výkony to sú motory mužstva ale Busquets je pre nich ručná brzda. V druhom polčase im mohol dať vydýchnuť. Stiahnuť ich nižšie na CDM a miesto Busquetsa tam dať ofenzívneho záložníka. Áno myslím presne toho, ktorého meno sa tu nevyslovuje. Lebo Jong s Pedrim toho mali naozaj dosť a neviem si oredstaviť, že odohrajú všetky zápasy v takomto tempe. Obrana v celku dobre len pri rozohrávke by to chcelo rýchlejšie lopty rozohrávať.

04.01.2021, 09:19

Nadává se tu na Desta, ale mně neprijde, že by hrál nějak špatně, má to dost těžký s tím že Messi nehraje jen křídlo jako Dembele, ale rotuje po celém hřišti a tak je tam většinou déšť na křídle sám a proto buď přihrává dozadu nebo zkouší centry, a průniky které moc zatím nevychází
Snad vydrzi Dembelé zdravý a stačí aby se chytil Leo střelecky a půjde to

04.01.2021, 11:41
Joker94 Pepi98

Súhlasím. Aj včera to bolo vidno, že Messi s Destom nejako nespolupracujú. Messi sa ťahá vždy do stredu a vtedy Dest na kraji ostáva sám. Takže logicky vracia loptu naspäť. Lebo centrovať nieje komu a sám si s presilou neporadí, naviac ak by stratil loptu musí sám šprintovať dozadu lebo mu s bránením krídlo nepomôže.

04.01.2021, 11:58

Já vidim tři body a sance byli ze to nepadá je druhá vec🤟🤟

04.01.2021, 17:20

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat