10 zápasů do konce, 10 věcí, které je třeba vědět

10 zápasů do konce, 10 věcí, které je třeba vědět

FC Barcelona je na čele tabulky, když vstupuje do závěrečných zápasů. Přinášíme vám přehled toho nejdůležitějšího, co se děje v cílové rovince.

Odpočítávání ke slávě

Ve hře je ještě 30 bodů, takže současný náskok 13 bodů není zdaleka konečný. Faktem však je, že pokud Barça vyhraje šest z těchto zápasů, titul je její. Tedy za předpokladu, že Real Madrid neztratí další body. Pokud se totiž náskok zvýší, požadavky se sníží.

Paralelní životy

Zajímavé je, že muži i ženy Barçy jsou nyní v totožné situaci. Oba mají 72 bodů a oba jsou o 13 bodů před druhým Realem Madrid. Ženy však mají před sebou pouze šest zápasů, což znamená, že by mohly být mistryněmi potvrzeny mnohem dříve než jejich mužské protějšky.

Seznam zápasů

Polovina zbývajících zápasů Barçy se odehraje na Spotify Camp Nou (proti Atléticu Madrid, Betisu, Osasuně, Realu Sociedad a Mallorce). Výjezdy, které ještě zbývá absolvovat, jsou do Getafe, Rayo Vallecano, Espanyolu, Valladolidu a Celty Vigo.

Speciální Sant Jordi

Z deseti zbývajících zápasů je asi nejlákavější ten domácí s Atléticem Madrid. Nejen proto, že se hraje 23. dubna, v den svátku Sant Jordi v Katalánsku, ale také proto, že hosté patří k týmům s nejlepší formou v šampionátu. Právě vyhráli pětkrát v řadě a neprohráli od 8. ledna, kdy Barça zvítězila na Civitas Metropolitano.

Pichich-owski

Robert Lewandowski je v současné době nejlepším střelcem La Ligy se 17 góly, což je o tři více než Karim Benzema. Polský útočník by rád získal cenu "Pichichi" hned ve svém prvním roce v La Lize.

Ter Stegen - zeď

Zamora Trophy se uděluje brankáři s nejlepší bilancí v lize a německý brankář Barçy má po pouhých devíti inkasovaných gólech v 28 zápasech fantastické předpoklady k tomu, aby tuto cenu v této sezóně získal.

Defenzivní rekordy

Barça v této sezóně udržela úžasných 21 čistých kont, ačkoli k vyrovnání klubového rekordu Claudia Brava (23) potřebuje ještě dvě. Existuje také řada rekordů, které by se mohly FC Barceloně přiblížit.

Pevnost Spotify Camp Nou

Z mizivých devíti gólů, které Barça v této sezóně inkasovala, padly jen dva na jejím vlastním stadionu. Prvním byla penalta, kterou proměnil Joselu z Espanyolu, a druhým byl vlastní gól Arauja v Clásicu.

S vaší podporou

Fanoušci Barçy v této sezóně svůj tým skutečně podporují, o čemž svědčí vynikající průměr 83 148 zaplněných míst na zápas. To je jeden z nejlepších výsledků za poslední roky. Do konce sezony však zbývá ještě pět klíčových zápasů, takže nepřestávejte chodit! Ale my se vás vlastně ani nemusíme ptát, protože víme, že přijdete!

První výzva

Ale jak se říká, vždycky záleží jen na jednom zápase, a to na tom příštím. V případě Barçy to bude tuto neděli v 16.15 hodin středoevropského času na stadionu Coliseum Alfonso Pérez, kde hraje Getafe!

Preview k tomuto zápasu si můžete přečíst na tomto odkaze.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Myšák
Systémový administrátor

Tak první výzva nedopadla podle představ 😁

16.04.2023, 20:25
no.94 Myšák

Za to ešte jedno čisté konto a Marc dorovná Brava😀😀😀

16.04.2023, 21:07
Myšák no.94
Systémový administrátor

Jo to je zase pecka 😎 Naše ZEĎ

16.04.2023, 21:12

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat