7 hráčů, kteří jsou pro Xaviho nedotknutelní

7 hráčů, kteří jsou pro Xaviho nedotknutelní

Každý trenér má své oblíbené hráče, které považuje ne nedílnou součást svého týmu a tedy za takové "nedotknutelné". A samozřejmě takové má i trenér Barcelony Xavi Hernández a podle deníku Mundo Deportivo jich má na svém seznamu na základě výkonů z letošní sezóny hned 7. Kteří to jsou?

Marc-André ter Stegen

Marc je jasnou brankářskou jedničkou ve všech soutěžích a po loňské nepříliš vydařené sezóně jsou jeho čísla v té letošní opravdu skvělá a právem je jeden z nejlepších brankářů na světě. Ve 34 odehraných ligových zápasech vychytal 25 čistých kont, čímž vyrovnal rekordy Petra Čecha za Chelsea a Jana Oblaka za Atlético.

Ronald Araujo a Andreas Christensen

Po celou letošní sezónu skvělá stoperská dvojice, kterou nikdo na začátku této sezóny příliš nepředpokládal. Když Christensen hraje, je velmi pokojný a vyzařuje z něho velká dávka koncentrace, není lehkomyslný v soubojí a má dobré načasování. Jeho skvělou sezónu poznamenalo několik zranění, ale když byl k dispozici, Xavi ho neváhal postavit. Araujo je zase síla, kterou je nemožné jen tak překonat, je to neúnavný stoper, který si s Christensenem ve dvojici perfektně sedl, i když se čekalo propojení spíše s Koundém.

Frenkie de Jong

Nejlepší náhrada za Sergia Busquetse, kterou Xavi momentálně má a pokud v létě neodejde, protože se zdá, že se jich přizpůsobil hře Barçy díky svému útočnému zaměření, kontrole míče a důslednosti. Xavi byl loňské leto jedním z největších odpůrců jeho prodeje a asi věděl proč.

Pedri

Mezi mnoha komplimenty, které mu Xavi vysekl od jeho příchodu do Barçy, byl i ten, kdy v listopadu 2021 řekl o Pedrim, že "Je to nejlepší čistý talent na světě, připomíná mi Iniestu." Od této chvíle si rodák z Terrassy nedokáže současnou Barçu představit bez jeho přítomnosti.

Ousmane Dembélé

Xavi ho považuje za nejlepšího křídelního hráče na světě a je nezbytný pro jeho styl hry, který se Xavi snaží v Barçe nastavit. Má dribling a čich na góly, což je na trhu nedostatkové zboží.

Robert Lewandowski

Je to střelec par par excellence. Ačkoli se po návratu z Mistrovství světě nachází v útlumu, polský útočník vstřelil 29 gólů, z toho 19 jen v LaLize. Je jediným hráčem, který skóroval ve všech pěti soutěžích, již se Barça zúčastnila.


Zdroje: mundodeportivo.com



Diskuze

No já bych se tam nebál zařadit i Gaviho, Baldeho, Koundeho (ikdyz zatim moc nepřesvědčil) apod. 😀

07.05.2023, 23:15

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat