Abidal: Jestli od nás Xavi obdržel nabídku, ať ji ukáže

Abidal: Jestli od nás Xavi obdržel nabídku, ať ji ukáže

Éric Abidal, technický sekretář Barçy, poskytl rozhovor deníku Sport, který rázem plní titulní strany fotbalových médií po celém světě. Hlavním tématem byla samozřejmě změna na postu trenéra A-týmu.

Propuštění Valverdeho

"Naše oddělení musí být připraveno, protože stát se může ledacos. Na novém trenérovi jsme začali pracovat už během mého prvního léta. Prezident se ale rozhodl Valverdemu prodloužit smlouvu. Vzali jsme to, protože to bylo rozhodnutí klubu, ale věděli jsme, že existuje hlubší problém."

"Valverdeho odchod nabral skutečných obrysů po Clásicu. Nekoukali jsme na výsledky, nýbrž na předváděnou hru, taktiku, práci hráčů, kteří moc času na hřišti nedostávali... Spousta hráčů nebyla spokojená nebo nepracovala s dostatečným úsilím a taky tu byl interní problém v komunikaci. Vztah mezi trenérem a šatnou byl vždy dobrý, ale jako bývalý fotbalista dokážu některé věci vycítit. Řekl jsem vedení, co si myslím, a následně jsme došli k rozhodnutí."

"Setién má naší DNA, miluje práci a pomáhá hráčům, kteří nehrají, aby se cítili být součástí týmu. Neustále by měla probíhat komunikace, aby se tým zlepšoval."

Kontakt se Xavim

"K žádné nabídce nedošlo. Jestli ji má, ať ji ukáže, protože já nic takového neviděl. Na prvním setkání Xavi poslouchal nás, na druhém nám on sdělil svůj plán. Co pak vyšlo v médiích, byly spíše politické nežli sportovní záležitosti. Mým zájmem je se s trenérem bavit o jeho způsobu práce a na povrch vyplulo mnohem méně věcí, než jsme skutečně probrali."

"Nejsem ohledně toho naštvaný, dělal jsem svou práci. Mluvil jsem s několika trenéry a žádné informace neunikly. A i kdyby, musel bych jednat dál, protože bez dialogu se trenér podepsat nedá. Už jsem říkal prezidentovi, že jestli chce, zkrátím to na dvě minuty. Nebylo to těžké."

"Xavi nemá moc zkušeností... Ovšem dveře do klubu má vždy otevřené. Nicméně klub teď na dva roky podepsal Setiéna a vkládá v něj velkou důvěru."


Zdroje: sport.es



Diskuze

PŘEDČASNÉ VOLBY!

04.02.2020, 22:45
Caltic8
Administrátor

Akorát by mě zajímalo, kterou tu nabídku teda Xavi odmítl.

04.02.2020, 22:46

"K žádné nabídce nedošlo. Jestli ji má, ať ji ukáže, protože já nic takového neviděl. Na prvním setkání Xavi poslouchal nás, na druhém nám on sdělil svůj plán.---jsem z toho kokotsmiley

04.02.2020, 22:54

Tady jde vidět jak málo do toho vlastně vidíme a že je těžký něčemu věřit....smiley Tyhle reakce nebyly okamžité, takže pro mě celkově zmatené a nedůvěryhodné.

04.02.2020, 23:36

Jak by řekl klasik: “Nic jsem neplatil a ta částka taky neodpovídá” smiley

05.02.2020, 08:48

Ryba smrdí od hlavy

05.02.2020, 14:13

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat