AD Ceuta 0:5 FC Barcelona

AD Ceuta 0:5 FC Barcelona

I když první poločas osmifinále Copa del Rey byl ze strany Barcelony docela vlažný, překvapení se nekonalo. Pod manitu do sítě africké Ceuty se podepsali Kessié (1+2), Lewandowski (2+0) či Raphinha (1+1).

Domácí tým hrající třetí španělskou ligu poměrně dlouhou dobu držel s favoritem krok. Barcelona pochopitelně měla od začátku míč na kopačkách, ale kombinace se jí nedařily a energií také nehýřila. Byly to tak akce Ceuty, které se zprvu daly považovat za nebezpečnější. Takže i když v exklávě na severu Maroka převládlo chladné a větrné počasí, diváci se rozehřáli.

Ve 41. minutě však jejich naděje utnul Raphinha, jehož střela po ne zrovna ideálním zákroku Osoria zapadla k tyči a otevřela gólový účet. Tato trefa a poločasová pauza vše změnily. Rázem se Barce dařilo outsidera dostávat pod tlak a už v 50. minutě padla druhá branka. Kessié získal balon u pokutového území, nahrál Lewandowskimu a ten prostřelil nešťastného Osoriu.

Ceuta si přestala věřit a na žádný odpor se nezmohla. Střídající Fati tak v 70. minutě neměl problém před ustupujícími obránci rychlým pohybem připravit míč pro střelu a zvýšit na 0:3. Za dalších sedm minut posadil Raphinha centr na hlavu Kessiého a bylo to 0:4. Fati pak ještě jednu šanci zahodil, takže manitu završil až Lewandowski v poslední minutě řádné hrací doby. V závěru se do útočného snažení zapojil i 18letý debutant Alorcón, který obvykle nastupuje za Juvenil. 


Přehled utkání

19. ledna 2023, 20:00 Estadio Municipal Alfonso Murube Sport 1

AD Ceuta FC

0 : 5 José Luis Munuera Montero

FC Barcelona

González 39'  
  41' Raphinha (A - Kessié)
  50' Lewandowski (A - Kessié)
  70' Fati (A - Torres)
  77' Kessié (A - Raphinha)
  90' Lewandowski (A - García)
Sestava

Montagud - A. García, Lafarge (68' Danese), Gutierrez, Romero - Reina, Jota (57' Iglesias) - Ahmed (57' Redondo), Cuevas (57' P. García), González - Rodri (78' Rodri)

Sestava

Peña - Bellerín, E. García, Alonso (73' Christensen), Alba - Roberto (73' Busquets), Kessié, Torre (46' Gavi) - Raphinha (80' Alarcón), Lewandowski, Torres (60' Fati)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Prvý polčas bez energie, potom sa to rozbehlo. Dobrý signál do ďalšieho priebehu sezóny. Poďme za ďalšími trofejami!

19.01.2023, 22:13

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat