Agent Trincaa promluvil o zákulisí zájmu Barcelony o jeho klienta

Agent Trincaa promluvil o zákulisí zájmu Barcelony o jeho klienta

Lednové oznámení o přestupu Francisca Trincaa z Bragy do Barcelony bylo vcelku překvapením a to proto, že se o snaze Katalánců získat nadějného Portugalce do svých řad příliš nemluvilo – přitom jej dle slov agenta Bruna Carvalha Santose sledovali už od roku 2018.

Po Mistrovství Evropy do devatenácti let v roce 2018, v němž se Trincao stal nejlepším střelcem a Portugalsko zvítězilo ve finále nad Itálií, jsem se setkal se sportovním vedením Barcelony. Tehdy se ještě operace neuzavřela, ale šlo o první kontakt.“ Mladík z Viany do Castelo dal napříč pěti zápasy 5 branek a na další 3 nahrál.

Od té doby jej Barcelona bedlivě sledovala a to ve všech zápasech. Mezi prosincem a lednem v této sezoně pak jeho výkony doslova vybouchly a Barca se okamžitě rozhodla jej přivést. Využila příležitosti na přestupovém trhu a porazila všechny ostatní kluby.“ Jeho slova tedy potvrzují, že FCB určitě nejednalo impulzivně a bez úvahy.

Očividně jej skauti analyzovali velmi dlouho a teprve čas ukáže, zdali částka 31 milionů eur, za kterou se v létě přestěhuje na Camp Nou, ukáže jako přehnaná. Lze tomu totiž věřit, vezme-li se v potaz fakt, že první půlku sezony strávil hráč prakticky celou v rezervním výběru portugalského celku. Rok 2020 už ale pro něj byl veleúspěšný.

Tedy než přišlo pozastavení všech soutěží, v nichž stihl nasázet 7 branek (6 v lize a 1 v Evropské lize) a k nim ještě přidal úctyhodných 9 asistencí (4 v Lize NOS, po dvou v Europa League a Allianz Cupu a zbývající jednu v Taca de Portugal Placard). Potřeboval na ně celkem 30 utkání (17 ligových, 6+1 evropských a po třech v obou pohárech).

Dvacetileté pravé křídlo se silnější levačkou a výškou 184 centimetrů si vybojoval místo v základní sestavě a posledních 7 kol okořenil pěti trefami a třemi nahrávkami z výše zvedených čísel. Barcelonští tedy neváhali a okamžitě po něm sáhli. Uvidíme, zdali správně – srovnávat to půjde například s příchodem Andrého Gomese.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat