Ak to nebola Valverdeho chyba, nebude ani Setiénova

Ak to nebola Valverdeho chyba, nebude ani Setiénova

Niečo musí byť zle, ak všetky tímy Quiqueho Setiéna hrali dobrý futbal, okrem Barcelony. Španiel, ktorého špecialita je pohľadná a kreatívna hra, prišiel na Camp Nou s optimistickým prejavom, ktorý sa mení na náboje pre jeho neprajníkov. Pre madridskú Marcu napísal svoj pohľad na situáciu v Barcelone redaktor Hugo Cerezo. 

"Keď sa stanem trénerom mužstva, môžem garantovať jednu vec; že bude hrať dobrý futbal", povedal po príchode do Barcelony. Kto by si bol pomyslel,  že o 16 zápasov neskôr bude Barça hrať rovnaký nezáživný futbal, ako v posledných vystúpeniach Ernesta Valverdeho. 

Ak boli Setién a Eder Sarabia kamerami počas zápasu prichytení ako sa tvária znechutene a naštvane, bolo to preto, že hráči nedodržiavali predzápasové taktické pokyny trénera. Obrázok ako sa obaja držia za hlavu bol v zápase proti BIlbau naozaj symbolickým. Niet pochýb o tom, že Blaugranas nehrajú futbal, s ktorým by mohol byť ich tréner či fanúšikovia spokojní. 

Image may contain: one or more people and people standing

Práve Setién je trénerom, ktorého tím v posledných rokoch predviedol na Camp Nou najlepší výkon, keď jeho Betis porazil Azulgranas na domácom ihrisku v novembri/listopadu 2018 v dramatickom zápase 4:3. Ak existujú nejaké pochybnosti, a tie existujú, debata sa točí okolo otázky, či sú dnes na vine hráči, alebo Setién. 

Predstavenstvo klubu sa rozhodlo vyhodiť Valverdeho po zápase, ktorý bol pravdepodobne tým najlepším, aký mužstvo túto sezónu odohralo, a ktorý nakoniec paradoxne skončil prehrou a vypadnutím zo Superpohára. Faktom ale je, že dlhodobá zlá denná rutina a jej výsledky vyústili v náhlu zmenu. Vedenie klubu zrejme chcelo prebudiť starnúcu a spohodlnelú kostru mužstva, ktorá má dlhé a lukratívne zmluvy. Ale po niekoľkých mesiacoch nenastala takmer žiadna zmena, alebo čo i len náznak snahy o povstanie. 

Lionel Messi sám povedal, že Valerde nebol ten vinný za porážky v Ríme a Liverpoole. Povedal, že vina padá na hlavy hráčov, čo je aplikovateľná analýza súčasného stavu. Mužstvo, ktoré suverénne vyhralo minulú sezónu La Ligy so zosmiešnujúcim 19 bodovým náskokom na Real Madrid, bolo vystužené príchodmi Griezmanna a Frenkieho de Jonga. 

Medzitým Real hodil minulú sezónu za hlavu, vyhral Španielsky superpohár a je naštartovaný a v lepšej východzej pozícii na získanie koruny kráľa La Ligy v sezóne 2019/2020. A to novopríchodzí hráči ako Hazard, Jovič, či Militao odohrali minimum minút. Je to teda otázka trénera, alebo jednoducho iba hladu hráčov? 

V týchto dňoch sa musíme pozerať na hráčov, ktorí s Barcelonou vyhrali všetko a sú zrejme tak rozmaznaní, že sa stali úplne apatickými keď príde na to hrať futbal. A to nie celkom korešponduje s tým, ako neústupčivo sa v Barcelone vyrovnávajú s vnútroklubovými problémami, aj keď ....... nie všetko sa rieši výlučne interným a neústupčivým spôsobom...

Preto ak hovoria, že to nebola Valverdeho chyba ... nebude to ani Setiénova chyba. 


Zdroje: marca.com



Diskuze

Jenom tady to ale každej viděl jako 100% Valverdeho chybu :D

24.06.2020, 17:56

Valverdeho chyba bude podle některých tupců i to, jak budeme hrát za 10 let.

24.06.2020, 20:02
Andreas Klokanomet

Preco urazas ? Ak ma niekto iny nazor, je tupec ? Napriklad pri Valverdem som nevidel nic. Teraz je aspon radost pozerat na odchovancov v kadri. A nezacni s Fatim. Ak by nebol Dembele vypadol ziadny Fati by nebol. A to, ze viacero chlapcov naskocilo na zopar uz rozhodnutych zapasov neberiem. Opytam sa ta takto: Mal by Valverde gule za stavu 0:0 proti Bilbau v 60 minute gule postavit Fatiho a Puiga ak by vedel, ze musi vyhrat ? Ze stratou v podstate pride o titul ?

24.06.2020, 20:41
Klokanomet Andreas

Nebreč. Tupá ovečka patřící ke stádu bude někomu říkat, že uráží lidi s jiným názorem smileysmiley Být ve stádě je to nejjednodušší, co může být, je tam hezky teplo, tak si to užij, ty odvážný bojovníku. Zeptám se takto: i kdyby nasadil Valverde proti Bilbau v 60.minutě Fatiho a Puiga, na všechno by se zapomnělo a spustily by se obrovské potoky slz už v moment, kdy by v 55.minutě vystřídal Arthura, nechal hrát Vidala a nakonec ještě nasadil Rakitiče. Dělo se to v diskuzích dva roky zápas co zápas, střídání co střídání, stále stejné brečení. Takže si odpověz sám. A ano, Fatiho začal nasazovat Valverde, často i do základu důležitých zápasů, můžeš se klidně i posrat, ale je to čistý fakt.

24.06.2020, 22:30
Andreas Klokanomet

Ty musis byt riadny kus debila. Argumentuj ako clovek. Neurazaj ale reaguj. Napisal som ti, co si myslim. Odpoved od teba je, ze som ovca. Mozno ano, mozno je nas viac s podobnym nazorom ale presvedc ma o opaku. Daj nieco hmatatelne, konkretne a nie len tvoju domnienku. Lebo Puiga a Fatiho postavil Kike a to si vies pozriet zo zaznamu. A mal nato gule. A co sa tyka Fatiho, ano, zacal ho stavat Valverde. Ale ircite vies, ze nemal inu moznost. V tej dobe to bol jediny kridelny utocnik. Aj Perez hral viac ....a napokon ho Valverde odfajcil

24.06.2020, 22:39
Klokanomet Andreas

Doplnění a vyvrácení tvého argumentu, že "Valverde nemohl jinak a byl donucen Fatiho nasazovat proti své vůli", máš níže.

24.06.2020, 22:55
Jirka Klokanomet

Ty musíš být velký frajer za tou klávesnicí co? Přestaň v jednom kuse urážet a běž dělat něco prospěšného.

25.06.2020, 03:54
Klokanomet Jirka

Všechno je prospěšnější, než psát potisícé, že se ti nelíbí Suárez a nebo že "MESSI BY MĚL HRÁT KOLEKTIVNĚJI". smileyProto nabízím alternativní názory na Semeda, Arthura a daší, kteří téměř kritizovaní nejsou a přitom třeba ve skutečnosti nejsou tak dobří, perspektivní a prospěšní, jak si většina fans myslí :) Takže ano, jsem minimálně v diskuzích prospěšnější než ty a jsem ti tím zcela jistý :)smiley

25.06.2020, 14:15
Klokanomet Andreas

A Dembelé s tím nemá nic společného, takže nevymýšlej falešné argumenty. Dobře víš, nebo možná nevíš, že Valverde s námi měl zažitou i formaci 4-4-2. Kdyby nechtěl nasazovat Fatiho, mohl to hrát celou dobu a Fati by zářil v béčku. Zkus argumentovat, připadám si, že mluvím s autistou.

24.06.2020, 22:34
stockey Andreas

Fatiho vytiahol Valverde, je to fakt a mozes si to komentovat ako chces. Rovnako ako Pereza, Puiga a dalsich. Ani Luis Enrique nedal sancu tolko mladym ako Valverde, myslim ze dokonca ani Pep.
Dembele s tym nic nema, kedze Fati preskocil takmer dve vekove kategorie ked siel do Acka.

PS: Som za slusnu diskusiu, tiez ziadam reagovat bez urazok :)

25.06.2020, 11:07

A vy jste se báli, že nástupem nového webu není žádná reakce na články. Teď je to tu samý hejt, hádky, urážení a ovce...

Co víc si přát? : )))

25.06.2020, 07:36
Caltic8
Administrátor

Se nám tu neskutečně rozproudila diskuse a hned s takovou vášní, že bych některé příspěvky měl smazat :-D

K tématu: vyhazov Valverdeho měl nesmyslné načasování, ale byl potřeba, byť jsou v klubu důležitější věci, které je třeba změnit. Zastáncem Setiena jsem nebyl, ani jsem se jím nestal (pochopitelně). Přesto mi přijde pozitivní, že zkouší nové prvky a zřejmě těm lemrám dává i do těla.

Ano, hra je zase bez náboje a bez nápadu, ale aspoň se nedá říct, že by nás soupeři nějak trápili fyzicky. Zrovna Athletic, který celý zápas betonoval, se ani po obdržení gólu na nic nezmohl.

Největší problém stejně vidím v tom, že není hlad vyhrát. Real nehraje lepší fotbal, ale stejně jako v posledním Clásicu možná rozhodne prostě to, že chce vyhrát víc.

25.06.2020, 10:05
stockey Caltic8

Ten clanok je trochu zvlastny. Na Valverdeho sa kydalo neskutocne. Za Setiena je hra a vysledky v podstate este horsie ale uz to nie je Setienova chyba? WTF? To co je za argumentacia. Tak zrazu za to mozu hraci lebo Setien je sympatak od pohladu? Vau. Nemam nic proti Setienovi osobne, vadi mi ten dvojaky meter. Kym vsetci co pracovali s Valverdem sa ho zastavali ako obrovskeho profesionala a zvonku sa kydalo, na slabu hru Setiena sa hladaju ospravedlnenky.

25.06.2020, 11:12
Klokanomet stockey

Přesně. Valverde mohl i za výběr posil, přestupy a dokonce i každá spekulace o zájmu o nějakého hráče se připisovala jenom Valverdemu, viz třeba Willian, Paulinho atd.smiley Nemluvě o tom, že po vyhození Valverdeho každý psal věci jako "Rakitič má utrum" a "Suárez konečně nebude mít jistý základ" atd. Přitom se nic nezměnilo, proč asismiley Možná má Setién masku jako Fantomas a ve skutečnosti je to pořád Valverde :DDD

25.06.2020, 14:21
MarcoFCB stockey

Podle některých zdejších jedinců mohl Valverde i za globální oteplování.

26.06.2020, 12:57

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat