Alba s Fatim se stihli uzdravit a dostat do nominace na zápas, v němž může dojít na střetnutí jmenovců

Alba s Fatim se stihli uzdravit a dostat do nominace na zápas, v němž může dojít na střetnutí jmenovců

Barcelona již dnes v 9 hodin večer vyzve Sevillu a zúčastnit se toho pikantního měření sil budou moci i Jordi Alba s Ansuem Fatim, kteří dostali zelenou od doktorů ke startu. Stejně se na place mohou objevit jmenovci Frenkie de Jong s Luukem de Jongem.

Přípravy na šlágr 8. kola španělské LaLigy byly v barcelonském táboře zahájeny čtvrtečním regeneračním tréninkem po vítězství nad Interem. Ti, kteří v něm nastoupili, absolvovali regenerační cviky a ani tentokrát nechyběli pozvaní mladíci – jmenovitě to byli Iňaki Peňa, Ronald Araújo, Riqui Puig, Abel Ruiz z Barcy B a Ansu Fati z juniorky.

V pátek měli Blaugranas volno a do práce se tak vrátili až včera podvečerní jednotkou, před níž proběhla tisková konference Ernesta Valverdeho. Již na ní byla řeč o tom, že Jordi Alba s Fatim by mohli stihnout finiš své rekonvalescence a přidat se na soupisku, což se nakonec i stalo. Další jména mladíků, kterými jsou Fati a Carles Pérez na ní rovněž neschází.

Dodejme, že Albu trápil bolavý sval zvaný hamstring, zatímco mladičkého Španěla bolela šlacha v koleni. Zdali dnes nastoupí je otázkou, na níž dostaneme odpověď hodinu před výkopem, kdy se na oficiálních portálech zveřejní úvodní jedenáctky. V nich může navíc dojít ke kuriózní situaci, kdy se proti sobě postaví dva fotbalisté se stejným příjmením.

De Jong kontra de Jong

Jde o barcelonského Frenkieho de Jonga a sevillského Luuka de Jonga – jinak reprezentační kolegy. Oba se ke svým klubům přidali letos v létě a existuje šance, že na sebe i narazí, jelikož jde o záložníka, resp. útočníka. Nebude to však poprvé, co si tito dva změří síly. Dělali tak už v Eredivisie, když Frenkie hrával ještě za Ajax a Luuk za PSV Eindhoven.

Po utkání pak společně odcestují na sraz Oranjes, které v rámci dalších kvalifikačních bojů o postup na Euro 2020 čeká Severní Irsko a Bělorusko. V LaLize se nejedná o neobvyklý fakt vzhledem k četnosti příjmení jako Rodríguez, Fernández, García či Suárez. A právě Luis a Damián si například zahráli proti sobě v posledním ligovém kole na Getafe.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Za mňa dnes takto:

Ter Stegen

Roberto - Piqué - Todibo - Semedo

Arthur - Busquets - De Jong

Griezmann - Suárez - Messi

Do druhej polky striedania Alba / Roberto, Semedo samozrejme s posunom na pravo, Vidal / Busquets, De Jong samozrejme na DM a skúsil by som Suárez / Dembélé, Grizzy na hrot. Vidím, že ste optimistickí, som aj ja, dnes cítim Messiho koncert.

06.10.2019, 19:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat