Alejandro Balde má stále silnější pozici v týmu

Alejandro Balde má stále silnější pozici v týmu

Znovu nastoupil na pravém obránci. Alejandro Balde naskočil v úterý proti Osasuně opět netradičně na pro něj na nové pozici. Devatenáctiletému mladíkovi se na tomto postu překvapivě daří a své místo si v týmové hierarchii neustále upevňuje.

Balde zatím udělal dobrý dojem na levém bekovi, ale problémy na druhé straně obrany přiměly Xaviho k rozhodnutí přesunout mladíka na tuto pozici a Jordi Albou ponechat vlevo. Trenér má k dispozici i Hectora Bellerína, ale výkony sedmadvacetiletého hráče nejsou uspokojivé.

Po zápasech Ligy mistrů proti Bayernu a Viktorii Plzeň, ve kterých Katalánci inkasovali pět branek, se už bývalý hráč Betisu na hřišti neobjevil. Balde hrál začátku do konce zápasu proti Valencii, Almerii a Osasuně. Experiment na pravé obraně se ukázal jako dobré řešení, i když je pravdou, že Barça bude muset ještě najít typického pravého obránce.

V konfrontaci s Osasunou nicméně Balde zapůsobil sebevědomím a odhodláním, které roste s každým dalším vystoupením. Devatenáctiletý mladík vyhrál 8 z 10 duelů se soupeři. Navíc oba jeho driblingy dopadly úspěšně. Může mít lepší úspěšnost přihrávek (81%), ale hodně poctivě pracoval do defenzívy a zároveň se při útocích snažil podporovat Ousmane Dembélého.

Po celou dobu utkání vypadal fyzicky i psychicky dobře. Byl rychlý, efektivní a dobře držel svou pozici, dovedně chránil své spoluhráče. Ve hře na této pozici ho může omezovat hra levou nohou, ale i proti Almérii dokázal třikrát úspěšně odcentrovat pravačkou do vápna.

Balde má v Barceloně stále silnější pozici, o čemž svědčí i čísla. Pokud jde o hrací čas v LaLize, mladík má na kontě (973 minut) a zaostává pouze za Robertem Lewandowskim (1068) a Pedrim (1029). Kromě Ligy mistrů jen Sergio Busquets a Ousmane Dembéle mají více minut než Balde. Levý obránce s každým zápasem dělá další velké kroky ve své kariéře a jeho vývoj naznačuje, že v prvním týmu Blaugrana může zůstat dlouho.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat