Alejandro Marqués: Vždy jsem měl velký zájem o prodloužení smlouvy v Barceloně

Alejandro Marqués: Vždy jsem měl velký zájem o prodloužení smlouvy v Barceloně

V lednu letošního roku zamířil devatenáctiletý Alejandro Marqués z barcelonské rezervy do Juventusu a v interview pro Mundo Deportivo prozradil detaily vyjednávání o novém kontraktu právě s Barcelonou, o nějž měl dle svých slov zájem a okolnosti svého odchodu do Itálie, kde prý dostal velmi dobrou nabídku.

Od příchodu do Barcelony bylo mou prioritou odvděčit se góly a dobrými výsledky za důvěru, kterou do mě klub vložil. Věřím, že jsem šance, kterých se mi dostalo, využil nad míru a samozřejmě jsem měl velký zájem prodloužit mou smlouvu a pokračovat ve vývoji v tomto skvělém klubu, kde jsem si udělal skvělé přátele a zažil skvělé věci.

Byl jsem velmi spokojený. Jednání o prodloužení smlouvy vedl můj agent a Barcelona a vždy bylo srdečné. Opravdu musím být velmi vděčný za úsilí o prodloužení smlouvy a všechen závazek, co předvedl Kluivert. Musím mu však poděkovat zvlášť za důvěru, kterou ve mě a můj potenciál vkládal. Nakonec to dopadlo jinak.

Juventus už dlouho sledoval mé fotbalové dovednosti a charakteristiky a celou dobu byl přesvědčen, že by můj profil perfektně zapadl do modu, který potřebují v klubu a prvním týmu. Byl jsem přesvědčen sportovním projektem a velmi vážnou nabídkou. Doufám, že se Juventusu za důvěru, kterou do mne vložil, odvděčím spoustou gólů a úspěchů.

Nevíme, kdy se vrátíme do tréninkového procesu. Záležet bude na efektivitě přijatých opatření, nicméně všichni máme osobní zodpovědnost za udrženi dobré psychické i fyzické kondice. Klub nám dodal plány a hodně nás podporuje. Doufáme, že se tato situace konečně dostane pod kontrolu a všechno se vrátí co nejdříve do normálu.

Fyzické nároky na trénink si zaslouží specifickou zmínku, protože v Itálii je fotbal více agresivní a dynamický, na což musíte být v optimálních podmínkách. Nemám pochyb o tom, že jakmile tato situace odezní, všichni z ní vyjdeme posílení. Svůj přestup do Juve považuji za důležitou příležitost pro profesní rozvoj, kterou využiji na maximum.

Do Barcelony přišel tento talentovaný útočník v roce 2017 a už ve své první sezoně za Juvenil A (mládežnický výběr v kategorii U19, pozn. přek.) se stal hvězdou výběru, což potvrdil hlavně na závěrečném turnaji Final Four Mládežnické ligy UEFA, kde nastřílel 3 branky. Dvě z nich padly do sítě londýnské Chelsea ve finále a pomohl tak k trofeji.

V březnu 2018 debutoval za rezervu a v prosinci se stal jejím řádným členem. Tam se však nedokázal prosadit do základní sestavy a napříč dvaadvaceti starty se prosadil pouze jednou. Rodák z Venezuely (konkrétně jejího hlavního města, Caracas), který však reprezentuje juniorské týmy Španělska, aktuálně pobývá v Katalánsku.

Půl roku před vypršením jeho kontraktu, který nakonec neprodloužil, jej tedy vykoupil Juventus Turín za 8 milionů eur a opačným směrem poslal Matheuse Pereiru. Ten nejprve půl roku hostuje v béčku a pak se za podobnou sumu upíše Kataláncům nastálo. Brazilec zatím na svůj debut na Estadi Johan Cruyff čeká.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat