Alexandr Hleb: To, že jsem v Barceloně neuspěl, bylo mojí vinou a ne Guardiolovou

Alexandr Hleb: To, že jsem v Barceloně neuspěl, bylo mojí vinou a ne Guardiolovou

Běloruský fotbalista Alexander Hleb se rozhodl, že po sezoně pověsí kopačky na hřebík a tak se při této příležitosti rozhodl podat krátké interview, ve kterém padla řeč i na jeho angažmá v Barceloně.

Absence úspěchu v Barceloně byla naprostou mou vinou, nikoliv Guardiolovou. On pro mě udělal všechno možné, abych se rychle adaptoval do týmu, aklimatizoval v zemi a naučil se jazyk. Choval jsem se jako hlupák. Tým byl velmi dobrý a přál bych si, abych se naučil španělsky. Guardiola je skvělý kouč, ale tehdy debutoval u áčka.

Chtěl rychlý úspěch a když hraje 11 hráčů na dobré úrovni, trenéři neradi sahají ke změnám. Trénování s Messim, Iniestou a Xavim bylo úžasné, jako z vesmíru. Xavi se nikdy nezmýlil, jak to bylo možné? Měl jsem skvělou kariéru, ačkoliv jsem udělal několik chyb. Celkově vzato mám na všechny kluby dobré vzpomínky.

Barcelona byla nejlepší na světě a já byl velmi spokojený v Arsenalu. Lituji toho, že jsem s Běloruskem neodehrál žádný turnaj. Reprezentovat mou zemi by bylo poctou. Hodně jsem nad koncem přemýšlel, hledal rady, ale i přesto se osobně rozhodl, že po tomto ročníku už toho stačilo,“ zaznělo při prezentaci dokumentu o jeho kariéře.

Dodejme, že osmatřicetiletý křídelník strávil 3 roky u londýnských Gunners mezi lety 2005 a 2008 a následoval přesun do Barcy, kde formálně vydržel až do roku 2012, nicméně po úvodní sezoně strávil všechny ostatní na hostováních. Postupně si takto vyzkoušel VfB Stuttgart, Birmingham City a VfL Wolfsburg.

Následoval volný přestup do Křídel sovětů Samara a odtud už pendloval po jeho rodné zemi a Turecku. Nakonec si vyzkoušel štace v BATE Borisovu, odkud v roce 2000 přecházel právě do Stuttgartu, Konyasporu, Genclerbirligi a Islochu, přičemž do Borisova se hned třikrát vrátil, stejně jako dvakrát do Turecka.

Na závěr připomeňme, že Aljaksandr Paulavič Hleb, jak zní jeho celé jméno, je odchovancem Dinama Minsk a v hlavním běloruském městě se i narodil. Nejčastěji působil tento pravonohý hráč měřící 185 centimetrů jako podhrot a uměl zahrát i na obou křídlech. Na svém kontě měl i 81 startů za hlavní reprezentační výběr.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat