Alfaro: Stačilo málo a v utkání proti Barceloně bychom zaznamenali dobrý výsledek

Alfaro: Stačilo málo a v utkání proti Barceloně bychom zaznamenali dobrý výsledek

Trenér Ibizy Pablo Alfaro uznal na pozápasové tiskové konferenci, že jej inkasovaná branka v nastaveném času velice rozesmutnila, nicméně je na své svěřence velmi pyšný a nechyběla ani gratulace do Barcelony, která po triumfu 2:1 míří do osmifinále Copy del Rey.

No, je pravdou, že jsme byli blízko překvapení. Nechybělo moc a získali bychom dobrý výsledek. Jako první nyní musíme pogratulovat vítězi a popřát mu štěstí do dalších pohárových zápasů. Na své hráče jsem extrémně hrdý. Když čelíte takovému fotbalovému kolosu, jako Barcelona, je to velké a nám se dařilo minimalizovat její přednosti. V této chvíli mám smíšené pocity a hráči jsou na dně. Uvědomovali jsme si obtížnost tohoto úkolu, ale dle mého ukázali duši a energii.

Není to jen o běhání, na hřišti jsme udělali spoustu věcí. Dali gól, nastřelili tyč a nepustili Barcu ke střele na naší branku až do 70. minuty. Ta má však v kádru mistra světa, který vstřelil dvě branky. Měli dvě šance a obě využili, což způsobilo bezradnost, ovšem i přesto jsem velmi pyšný na mé hráče, tento klub, mé lidi, tento ostrov a naše fanoušky. Bylo to úžasné. Dnes (tiskovka proběhla ve středu, pozn. přek.) jsme udělali obří skok a naše cesta pohárem je chvályhodná.

Ten druhý gól mě zasáhl a cítil jsem smutek. Prohráli jsme krutým způsobem, ale pokud jsme měli vypadnout z tohoto turnaje, tak tímto způsobem. Když tým ze sebe vydá to nejlepší, nelze žádat o více. Únava byla samozřejmě znát a je to logické. Věděli jsme, že za to zaplatíme daň a odvaha má svou cenu. Kdybychom dali druhou branku my, možná by to bylo jiné, ovšem to jsou jen domněnky. Ve světě fotbalu se pohybuji hodně let a byl jsem v silných i slabých týmech.

Vím, že abyste dosáhli něčeho v zápasech proti Barce, potřebujete mít vysoké procento efektivity, které ona má. A ten neuznaný gól? Zvenku to vypadá jako normální souboj a včera jsem viděl něco podobného v jiném utkání, kde sudí rozhodl jinak. Ale to nic, soustředím se více na to, čeho jsme dnes dosáhli. Snil jsem o postupu a myslím, že to tak měl dnes každý na stadionu. Pokud nevěříte ve sny, pak není pravděpodobné, že se vám vyplní.

Byli jsme velmi blízko k vyřazení mistra Španělska a tento sen nám utekl v poslední minutě. Tento zápas vejde do historie sportu na tomto ostrově. Setiénovi jsem po skončení zápasu pogratuloval, sportovci by měli vždy gratulovat vítězi. On sám uznal, že to jeho hráči neměli tak jednoduché a říkal, že nečekal tak velký odpor z naší strany. To je něco pěkného.

Atmosféra byla úchvatná. Před zápasem se objevily momenty, kdy se mi zdálo, že jsem v jiném období roku a na jiném místě. Zápas přebral formu velké sportovní události a všichni jsme si jej užili. Zůstáváme přesvědčení, že tomu nic nechybělo. Cítíme se zle kvůli porážce, ale věděli jsme, že tohle je cesta, kterou musíme následovat.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat