Ansu Fati stále není fyzicky v pořádku

Ansu Fati stále není fyzicky v pořádku

V posledních dnech je v okolí Ansu Fatiho rušno. Může za to především rozhovor jeho otce pro Cope, kde si postěžoval Bori Fati na herní čas jeho syna. Podle Radio Catalunya však Ansu Fati stále není fyzicky v pořádku a s poraněným stehnem bojuje stále.

"Zeptejte se Xaviho, proč nehraje Ansu. Nemám žádnou odpověď. Xavi chce, aby tvrdě pracoval, a on pracuje. Jako otec se cítím zklamaný. Jsem zklamaný, protože Ansu je číslo 10, je to váš TOP hráč, a on dostává jen 1, 2, 3 minuty. To mě zklamalo. Ansu chce zůstat, ano. Ale bude záležet na tom, co bude chtít Barça. Sejdu se s Mendesem, kdyby bylo na mě, odešel by hned zítra", pronesl otec Ansu Fatiho a dost pobouřil barcelonské fanoušky. Radio Catalunya však přišlo s tím, že se Fati se svého zranění ještě nevrátil a v pořádku není, což jde vidět i při soubojích v zápasech.

Podle těchto zpráv není Fati po zranění stehenního svalu stále plně fyzicky fit. Zranění se sice dobře hojí, fotbalista nepodstoupil operaci, ale sval postrádá sílu a pružnost. Proto se Fati při soubojích se soupeři necítí tak jistě. Vliv na to může mít fibróza poraněného svalu, jizva, která omezuje jeho pružnost a funkčnost. Proto se odchovanec již nějakou dobu věnuje posilování, aby tuto pružnost zlepšil.

Podle Radio Catalunya není Ansuovým skutečným problémem sprint nebo rychlost, protože tyto parametry jsou správné, i když stále zdaleka nedosahují maximálních možností dvacetiletého hráče a jsou pod týmovým průměrem. Největším problémem jsou střety s jeho soupeři. Fati také stále postrádá svalovou hmotu ve čtyřhlavém svalu stehenním. Trenérský štáb vnímá, že v soubojích s protihráči se útočník stále necítí komfortně. A to se promítá do celkového psychického přístupu a výkonu na hřišti. Potvrzuje se, že Ansu se potřebuje dostat do plné kondice.

Mundo Deportivo již dříve informovalo, že Barcelona po sérii zranění nařídila Fatimu na začátku tohoto roku dodatečnou silovou přípravu, aby se mohl opět prezentovat v nejlepší verzi. Hráč s tím souhlasil a od února dvakrát týdně trénuje v posilovně a provádí cviky zaměřené na získání síly v této oblasti. Na Ansu Fatiho dohlíží silový a kondiční trenér David Pozo a Ivan Torres, který má na starosti fyzickou přípravu a pracuje s prvním týmem. Deník uvádí optimistický příklad Marca-Andrého ter Stegena, který se zdál být na druhé straně řeky, ale díky fyzické práci se vrátil do své nejlepší formy. A přitom je mnohem starší než útočník.

Média se zcela shodují v tom, že navzdory nedávným prohlášením Bori Fatiho chce fotbalista zůstat v Barceloně. Fati to dokonce vysvětlil Xavimu a jeho spoluhráčům. Dvacetiletý mladík odehrál v této sezoně 38 zápasů, což je nejvíce z celého týmu, ale zároveň strávil na hřišti jen 1338 minut a v tomto ohledu je v Xaviho kádru až osmnáctý. Ansu vyběhl na hřiště pouze jedenáctkrát v základní sestavě. Otázkou je, zda bude mít za těchto okolností příležitost vrátit se do formy. Podle deníku Mundo Deportivo jsou v Blaugraně lidé, kteří by s prodejem odchovance souhlasili. Problémem je, že jeho hodnota (podle Transfermarktu) klesla ze 100 milionů eur na 35 milionů eur. Jiní tvrdí, že nejlepším řešením by bylo Fatiho poslat na hostování, aby chytil rytmus a získal důvěru. Konečné rozhodnutí může záviset na finančních potřebách klubu a na tom, zda se dvacetiletý hráč dokáže v následujících týdnech zlepšit.

 


Zdroje: Radio Catalunya, Partidazo Cope, Mundo Deportivo, Fabrizio Romano [TW]



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
30. João Félix 7
49. Raphinha 5
52. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat