Araújo: Messi bude v Barceloně vždy vítán

Araújo: Messi bude v Barceloně vždy vítán

Ronald Araújo je v této sezóně jedním z nejvýraznějších hráčů katalánského klubu, který s předstihem získal ligový titul s pouhými třinácti inkasovanými góly. 

Araújo má o důvodech úspěchů jasno:

"Dokázali jsem být součinní. Mladí hráči i veteráni, to bylo velmi důležité. Měli jsem také skvělou sezónu v defenzivě. Je úžasné, že jsme dosud inkasovali pouze třináct gólů. Oproti předchozím sezónám je to velký posun."

Obránce, který popřel, že by způsob oslav na hřišti byl provokací, mluvil o svým soubojích s Viníciem Jr. a o pozici pravého obránce zejména v zápasech proti Realu Madrid:

"Jistější se cítím na pozici středního obránce, ale kdykoliv mě trenér požádá, abych hrál na pozici pravého obránce, udělám to a pokusím se ze sebe vydat maximum. Povedlo se mi to proti Viníciusovi a proti United."

Nový trenér uruguayské reprezentace Marcelo Bielsa na své prezentaci hráče Barcelony pochválil:

"Xavi ho použil jako nejúčinnější zbraň proti nejlepšímu křídelníkovi na světě a nemýlil se. Využívá ho k řešení těch nejtěžších úkolů."

Araújo byl svým národním týmem povolán na loňské Mistrovství světa v Kataru, ale kvůli zranění a rekonvalescenci nemohl nastoupit:

"Nebylo chybou jet na Mistrovství světa. Právě jsme dokončovali rekonvalescenci a byl jsem přesvědčený, že pokud bychom postoupili ze skupiny, mohl bych hrát. Byl jsem připravený hrát a pomoci týmu."

Hovořil také o své smlouvě a o tom, že nemá obavy o nemožnosti registrace:

"Mám smlouvu do roku 2026. Smlouva o prodloužení ještě není zaregistrována, ale brzy se to vyřeší. Uvažuji pouze o setrvání v Barceloně."

Pochválil Sergia Busquetse, který na konci sezóny opustí Barcelonu a krátce se vyjádřil k možnému návratu Lionela Messiho:

"Busi je mimořádný hráč a člověk. Je to náš kapitán a vždy nás podporuje. Pro mě je to jeden z nejlepších defenzivních záložníků v historii."

"V šatně o tom nemluvíme, ale hráč jako on bude vždy v Barceloně vítán."

Na závěr okomentoval vyřazení Realu Madrid z Ligy mistrů:

"Pro nás se nic nemění. Jsme rádi za ligový titul a za skvělou sezónu, kterou jsme prožili."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat