Araújo si připsal premiéru za A-tým Barcelony, Todibo si poprvé zahrál v soutěžním zápase na Camp Nou a stal se 14. debutantem

Araújo si připsal premiéru za A-tým Barcelony, Todibo si poprvé zahrál v soutěžním zápase na Camp Nou a stal se 14. debutantem

Barcelonský svatostánek zažil v neděli dva debuty. Zatímco Jean-Clair Todibo už si zahrál v minulém ročníku na Huesce, v Getafe a ve Vigu a domácí hřiště si zatím vyzkoušel jen v přátelském klání s Arsenalem, pro Ronalda Araúja to byl úplně první start za áčko katalánského giganta.

V rámci defenzívy FC Barcelony bylo na konci 8. kola LaLigy Santander k vidění dvou debutů. Díky červené kartě Clémenta Lengleta z předchozího kola a neustálému zranění Samuela Umtitiho se usmálo štěstí na Jeana-Claira Todiba, jenž utvořil stoperskou dvojici s Gerardem Piquém.

Pro mladého Francouze to nebyla úplná novinka, jelikož v minulém ročníku stihl nasbírat tři starty v hlavním výběru, ovšem všechny 3 byly shodou okolností venku. Na Camp Nou si pak sice taky zahrál, ale jen pod hlavičkou Gamperova poháru letos v předsezoně. Toto tak byl soutěžní debut.

V něm si devatenáctiletý zadák připsal 73 odehraných minut a 46 zkompletovaných přihrávek z osmačtyřiceti pokusů. Třikrát získal balon zpět do svého držení a celkem se s míčem setkal 58krát, přičemž spáchal pouze jediný faul. Vzhledem k vyčerpání ale odcházel z hřiště předčasně.

Na jeho místo naskočil Uruguayec Ronald Araújo, jenž v dresu FCB – myslíme teď mezi dospělými – ještě neměl tu čest. Do kádru obhájce mistrovské trofeje přibyl v rámci loňského léta a hned byl přeřazen do béčka, kde je teď jedním z kapitánů Francisca Javiera Garcíi Pimienty.

Jeho pobyt na hřišti ale skončil také dříve, než původně měl a to proto, že v 87. minutě stáhl k zemi Javiera Hernándeze a po prohlédnutí červeného kartónku zamířil do sprch. V kolonce Odehrané minuty mu tak prozatím svítí čtrnáctka, což je shodou okolností i jeho pořadí mezi debutanty.

Před ním se totiž za vlády Ernesta Valverdeho představilo 13 nových tváří z La Masie a to José Arnáiz, Marc Cucurella, Oriol Busquets, David Costas, Jorge Cuenca, Juan Miranda, Chumi, Riqui Puig, Moussa Wague, Álex Collado, Abel Ruiz, Carles Pérez a Ansu Fati.

Lze očekávat, že oba budeme vídávat ještě často v průběhu sezony 2019/20. Proti Eibaru se totiž budou muset barcelonští obejít bez Piquého, který dostal distanc za 5 žlutých karet a Umtiti stále není fit. Do Baskicka tak odcestuje z prvního výběru pouze Lenglet a Todibo.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

To byl debut. Hnedka červená 😁

08.10.2019, 07:37
Carloscz karlos

Hasil chybu Piquého...

09.10.2019, 06:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat