Araújovi nepokazilo radost z debutu ani vyloučení, Todibo snil o dalším ligovém startu a Vidal měl jasno, kdo byl lepší

Araújovi nepokazilo radost z debutu ani vyloučení, Todibo snil o dalším ligovém startu a Vidal měl jasno, kdo byl lepší

Zápas Barcelony se Sevillou, jenž byl vrcholem víkendového programu LaLigy Santander, přinesl bohatou podívanou, ve které padaly branky, karty i rekordy. Mezi zpovídanými po něm byl z barcelonského tábora i jeden z debutantů či další sporadický účastník základní sestavy.

Ronald Araújo

Debut v prvním týmu je pro mě splněným snem a z tohoto utkání si budu pamatovat radost z toho, že jsem si mohl poprvé zahrát mezi dospělými. Za mě to faul nebyl. Je to rozhodnutí sudího, které ale nepokazí tu radost z faktu, že jsem si odbyl premiéru. Jsem rád. V přípravě jsem už byl s týmem a hraji za Barcelonu B, kde každým dnem pracuji tak, abych mohl hrát za áčko.

Jean-Clair Todibo

Dlouho už jsem nehrál a cítím se vyčerpaný. Cítím smutek z toho, že jsem nemohl dokončit utkání, ale odešel jsem ze hřiště proto, že už jsem byl unavený. Opravdu jsem se chtěl ukázat v ligovém utkání. Je to něco jiného než přáteláky, jakým byl třeba ten o Gamperův pohár. Je to pro nás velmi důležitá výhra, jelikož jsme ukázali, že jsme doma velmi silní a to je klíčové v boji o mistrovský titul.

Marc-André ter Stegen

Je třeba uznat, že naši dnešní (vyjádření proběhla včera, pozn. přek.) soupeři předvedli velkou kvalitu. Je těžké očekávat, že si nevytvoří žádné šance ke skórování v prvních deseti či patnácti minutách nám trochu blížili. Pro nás to bylo poněkud těžké a museli jsme vynaložit více úsilí, abychom kontrolovali situaci.

Když někdy tým hodně útočí, je těžké se vracet do obrany a na začátku to pro nás bylo poněkud obtížné. V tomto aspektu jsme se však zlepšili. Měli jsme obtížný ligový start a hodně trpěli. Nyní se nacházíme v celkem dobré formě a doufáme, že po reprezentační přestávce se vrátím v dobrém rozpoložení. Čekají nás obtížné zápasy.

Všechny týmy na čele ligové tabulky měly nějaké potíže, nejenom my. Nikdy si nemůžete být ničím jistí a předpokládat, že snadně zvítězíte. Takhle to nefunguje.

Nechci se zapojovat do věcí, o kterých nic nevím. Doufejme, že trest pro Dembélého nebude vážný a bude moci nastoupit do dalších zápasů. Araújovo vyloučení se dá těžko vysvětlit.

Pro mě je dvoustovka zápasů samozřejmě důvodem k velké radosti. Jsem zde proto, abych hrál a ukázal, kdo jsem. Každý z nás má cíle a já doufám, že budu moci v tomto týmu přidat mnohem více dalších startů.

Arturo Vidal

Mockrát děkuji za gratulace. Je to pro nás velmi důležitý triumf. Posledně jsme vyhráli s Interem a druhá půle toho zápasu byla velmi intenzivní. Je důležité, že pořád dokážeme vyhrávat a jsme v dobré náladě před reprezentační pauzou.

Podle mě výsledek odpovídá tomu, co dělo na hřišti. Celý zápas jsme byli lepší, dobře jsme tlačili a využili našich příležitostí. Naše vítězství je férové. V prvních sedmadvaceti minutách se nic nestalo. Hráli jsme se soupeřem, který umí dobře hrát fotbal. Sevilla má velice rychlé hráče, kteří útočí po křídle a dokáží hodně ublížit. Pak se nám dařilo opanovat hru a udělat rozdíl.

Nemyslím si, že ty karty byly zapotřebí, ale to je jedno. Stalo se v samotném závěru utkání a dle mého tomu šlo předejít. Hlavní věcí je, že se nám podařilo vyhrát a teď se potřebujeme soustředit na pokračování ve zlepšení naší hry.

Dle mého to byla největší ovace, kterou jsem dostal od publika a jsem mu vděčný. Barcelonští fanoušci se ke mě vždy chovali velmi pěkně a od doby, kdy jsem přišel do klubu, jsem obdržel hodně vlídnosti.

Se svou rolí v týmu jsem spokojen. Samo sebou, že bych chtěl hrát více, ale v záložní řadě máme spoustu hráčů. Trenér o tom ví a provádí rošády. Musíte se snažit a doufat, že trenér vybere pro nadcházející zápas nejlepší možnosti.

Nejlepší verze Lea Messiho je pro nás velmi důležitá. Všichni víme, kolik znamená pro náš tým a je to velice důležité pro každého. Když se Leo cítí dobře, je pro nás velkou pomocí.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat