Arthur: Musíme limitovat naše kontakty s vnějším světem, ale nemůžeme přestat pracovat

Arthur: Musíme limitovat naše kontakty s vnějším světem, ale nemůžeme přestat pracovat

A do třetice rozhovor z prostředí barcelonské izolace. Tentokrát byl zpovídaným Brazilec Arthur Melo a platformou pro podávání dotazů sociální síť Instagram. Řeč padla i na jeho problémy s kotníkem, které – zdá se – pominuly.

Musíme limitovat náš kontakt s venkovním světem a mít to na paměti. V Evropě se nacházíme v totální krizi. V Brazílii je stále čas, aby se uchýlilo k nezbytným opatřením a splnění všech instrukcí od zdravotnických orgánů,“ volal na úvod Arthur Melo po společenské odpovědnosti v průběhu karantény.

Třiadvacetiletý záložník dále vysvětloval své kontakty s klubem a ujistil, že každý den pracuje na své kondici. „Máme skupinu na WhatsAppu, skrze níž jsme v denním kontaktu. Ptají se na nás a naše rodiny. Pořád každý den cvičím. Nevíme, kdy se budeme moci vrátit do hry a tak nemůžeme přestat pracovat.

Já jsem se naprosto odizoloval – chodím pouze do obchodu a zpátky domů,“ dodával rodák z Goianie, jenž následně pohovořil o svých vzorech a jako vždy zmínil Xaviho Hernández a Andrése Iniestu. Dále označil Lionela Messiho za svého nejsložitějšího protivníka, proti němuž nastoupil v reprezentaci.

Jako nejvíce unikátní zápas ve své kariéře označil finále poháru Copa Libertadores, v němž jeho Gremio zvítězilo a zároveň prozradil, že to byl právě tento duel, který činovníky Barcy přiměl k tomu, aby jej koupili. Byl v něm totiž mimo jiné zvolen i nejlepším hráčem na trávníku. U FCB pak vzpomíná na Wembley, kde čelil Tottenhamu.

Arthur byl unesen neuvěřitelnou atmosférou při debutu v základní sestavě v Lize mistrů. Dodejme, že ještě před odmlkou měl potíže s kotníkem, kvůli kterým nemohl naskočit do zápasu s Realem Sociedad, ovšem nyní se zdá, že už jej nic netrápí. Celkem odehrál 23 zápasů v této sezoně, v nichž 4 góly dal a na další 4 nahrál.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat