Athletic Club 0:1 FC Barcelona

Athletic Club 0:1 FC Barcelona

Barceloně opět stačil k výhře jediný gól, tentokrát na horké půdě v Bilbau. Autorem rozdílové branky byl Raphinha a ocenění pro nejlepšího hráče utkání si za skvělé zákroky odnesl Ter Stegen. 

Přestože Baskové byli jako obvykle ohromně motivování, už ve druhé minutě je chvilka nepozornosti mohla stát gól, protože se do velmi dobré pozice ve vápně dostal Torres. Jeho zakončení však proletělo kolem tyče.

Poté následoval tuhý boj na velkém prostoru, který byl místy zbytečně vyhrocený. I když barcelonští byli často na míči, Athletic se za hlasité podpory vlastních fanoušků tlačil do útoku. Ovšem v 17. minutě zase vznikla díra v defenzivě domácích, kterou chtěl využít Lewandowski. Ale míč si příliš předkopl a Agirrezabala tuto gólovku uhasil.

Poté se dobrých střeleckých příležitostí dočkali také Valverdeho svěřenci, protože ani defenziva blaugranas nebyla bezchybná. Pokusy Berenguera a Williamse na Ter Stegena nevyzrály, ale změnit to mohl rohový kop ve 33. miuntě, kdy se do zakončení natlačil Raúl García. Jeho prudká hlavička zatřásla břevnem.

Další střely už tak nebezpečné nebyly, a tak Barca tuto těžkou pasáž přečkala. Co víc, v závěru poločasu zase nacházela cestu do útoku a hlavně vstřelila úvodní branku. Velmi dobře hrající Busquets po kličce před pokutovým územím nahrál osamocenému Raphinhovi a ten z pravé strany poslal míč k tyči.

Po přestávce se pokračovalo ve velkém tempu, ze kterého mohla opět těžit Barcelona, jenže Lewandowskému se nedařilo. Zato domácí celek se dlouhou dobu vůbec nemohl dostat k zakončení. Ale i to se v závěrečné pasáži změnilo.

V 72. minutě z levého křídla běžel do zajímavé příležitosti Berenguer a jeho střelu srazil Christensen na tyč. O devět minut později se musel proti technickému pokusu Muniaína zase blýsknout Ter Stegen. A v 89. minutě už Baskové slavili srovnání z kopačky Iňakiho Wiliamse, ale vzápětí ovace San Mamés vystřídal pískot, neboť branka nebyla uznána. Muniaín totiž proti De Jongovi vybojoval míč nedovoleně.

Během nastavení Iňaki Williams ještě jednou překonal Baldeho a připravil dosud největší šanci svého týmu, ale Koundé a Alonso i se štěstím bránu uhájili. Barcelona tedy urvala další vítěství.


Přehled utkání

12. března 2023, 21:00 San Mamés Nova Sport 4

Athletic Club

0 : 1 Jesús Gil Manzano

FC Barcelona

I. Williams 30'  
  45+1' Raphinha (A - Busquets)
  76' Roberto
Zarraga 86'  
Sestava

Agirrezabala - de Marcos (84' Capa), Vivian, Martínez, Balenziaga (70' Berchiche) - D. García, Vesga (64' Zarraga) - Berenguer (84' Guruzeta), R. García (64' Muniaín), N. Williams - I. Williams

Sestava

Ter Stegen - Roberto (84' Alonso), Koundé, Christensen, Balde - Gavi (90+3' Alarcón), Busquets, De Jong - Raphinha (84' Fati), Lewandowski, Torres (68' Kessié)




Diskuze

Zlaté 3 body před Clasicem. A snad už Ferran nikdy nenastoupí, v létě prodat. Katastrofa jak hraje a ne, není to jen špatná forma, času měl dost, prostě na to nemá.

12.03.2023, 23:14
Klokanomet Pablo Culé

V této sezoně 5+1 a z toho 3+1 proti Plzni. To asi mluví za vše.

12.03.2023, 23:22

Odnášame si plný počet bodov zo San Mames pred El Clasicom, to je super. Mali sme kus šťastia, to treba uznať, ale zvládli sme to aj vďaka parádnemu Stegenovi. O týždeň to bude asi kľúčový zápas, ktorý keď zvládneme, mali by sme brať titul. Snáď už bude Pedri fit.

12.03.2023, 23:21

Skvělý zápas odedřený na krev proti doslova zfetovanému soupeři. Dnes tam všichni nechali koule, snad až na občas trochu zmateného Koundého, deprimovaného Ferrána a nestíhajícího střídajícího Kessieho.

12.03.2023, 23:23

Torres okamžitě prodat. Klidně za 30 mio, je to fakt katastrofa.

Kessie asi není hráč na střídání. Poslední zápasy kdy naskočil v základu hrál moc dobře, ale jako střídající hráč nezahrál dobře snad ani jednou.

Bus je sice už snad nejpomalejší hráč v lize, ale v noze to pořád má.

A jako nezlobte se na mě, ale Kounde začíná dělat dobrý boty. Rozhodně stoperská dvojce Araujo a Chris a i ten Roberto hraje na bekovi lépe. Dneska nehrál špatně, i když samozřejmě často rychlostně nestíhal.

12.03.2023, 23:54

Musím říct, že jsem si zápas užil. Vidět plakat baskické fanoušky.... radovat se a pak pískat.... ještě teď jsme se synem hluší....

Jinak otřesný Ferran, Roberto zahrál to na co má.... Kessie no comment, Fati taktéž no comment. Lewa dnes taky nic moc...

Naopak MATS neskutečný, Baldé TOP, Raphinha lehce nad průměr, FdJ taky mpc dobře... nesmrtelný Gavi to bylo něco....

12.03.2023, 23:56
Caltic8
Administrátor

estaticos-cdn.sport.es

Tentokrát schvaluju. Athletic vč. fanoušků plánoval do zápasu nastoupit ublížený a od první minuty se tak i choval. Šaškárna, která nastala v důsledku odvolání gól, proto nemohla zklamat. A třešničkou je to, že se brečí už i v Madridu.

12.03.2023, 23:58

Brečí hráči Dildaa na instagramu i Madrid.... zase jsme o devět bodů před bělobou

13.03.2023, 00:01

Další důležité 3 body pro Barcu, ale dneska to byla dost divočina, zápas klidně mohl skončit remízou. Zachránilo nás postupně břevno, Marc, Alonso na čáře a odpískaná ruka Munaína. Klika jak od blázince. Jsem rád za Rafinhu, že se chytil a hodně se podílí na vítězstvích Barcy. Ale mrzí mě Lewa, který se nám nějak zasekl. Jinak další ubojovaný a odpracovaný zápas. A ještě ocením Baldeho, který dneska k podpoře útoku přidal i dobré bránění.

13.03.2023, 00:29

Útok vyhráva zápasy obrana tituly. Xavi “vyrvoril” pekné catenacho. Vyhrať nedelu a myslím že titul nám už neújde😚

13.03.2023, 05:57
Reekwon
Senior editor

Vydřený zápas, ale o to větší radost ze tří bodů, protože San Mamés je pro nás tradičně těžké hřiště a nevyhráváme tam snadno. Neuznaný gól Bilbaa byl správně, ať se jejich hráči vztekají jak chtějí, prostě tomu míči do útoku předcházela hra rukou a letos jsem v LaLize viděl už podobně neuznané góly, kdy na polovině hřiště přišel faul a gól se odvolával, tady jen chtějí zase hráči Bilbaa využít situace a vytvořit tlak na veřejnost, že asi stále rozhodčí uplácíme, i když ta ruka nebyla neoddiskutovatelná :) Útok ale potřebuje v létě upgrade, obrana nám funguje perfektně (pokud není na stoperu Alonso), ale útok není vůbec konzistentní a absolutně nerozumím tomu, co se stalo s Lewandowskim, to je jen stín toho hráče, co tu byl před Mistrovstvím světa. Máme v útoku až příliš mnoho hráčů, kteří nedokáží být rozhodujícím faktorem a to je potřeba do nové sezóny změnit, protože letos máme v lize fantastickou obranu, ale i velkou porci štěstí, což nemusí být pravidlo do dalších sezón. To co ale letos předvádí Marc, to je něco neskutečného a jsem hrozně rád, že jsem mu po loňské sezóně stále věřil, protože plno fanoušků na různých sítích už chtělo přivádět Donnarummu a další hráče, protože už byli přesvědčeni, že na to Ter Stegen nemá. Už mu chybí jen dvě čistá konta na stanovení nového rekordu LaLigy a pokud to tak bude dál, může nastavit laťku neuvěřitelně vysoko. Letos by úplně nemělo záležet na tom, jak tři body získáváme, je opravdu důležité získat na konci sezóny titul a případně i pohár, pak se nikdo nebude ptát, jak jsme se k němu dopracovali, kvalita je teď alespoň pro mě druhořadá. Jinak Gavi a ta jeho obětavost, to je něco neskutečného, velký hráč. Balde už na konci zápasu byl viditelně unavený, ale také odehrál skvělý zápas. Teď máme výhodu, že celý týden budou hráči odpočívat, zatímco Real čeká ještě souboj s Liverpoolem, který se bude pokoušet o zázrak a Real se podle mě ještě na postup nadře, neboť jejich obrana letos úplně nehvězdí a pokud se Liverpoolu povede start do zápasu, mohl by to být zajímavý střet na který se celkem i těším.

13.03.2023, 07:21
MarcoFCB Reekwon

Přesně tak, pěkně shrnuto. Jen dodám, že za mně ačkoli to říkám nerad, tak Ferran musí jít..

13.03.2023, 09:19
Klokanomet Reekwon

Já bych neřekl, že je Lewa nějak extra špatný, spíš na něj prostě spadla nějaká smůla (což jsem myslel, že je u něj nemožné :). On dře, bije se s obránci, ale vždycky nějaký blbý kousek chybí. Včera si ten míč při tom úniku na brankáře ani nějak moc neukopl, bylo to o centimetrech. Ta hlavička taky, skvělý výskok na ještě lepší centr a trefí to těsně vedle tyčky. A taky mu chybí Pedri a Demba, kteří mu v ofenzivě hodně pomáhají. Navíc po novém roce prostě hrajeme účelovější a opatrnější styl hry, abychom s oslabeným týmem zbytečně neztráceli body, tím pádem máme v zápase méně šancí. Čímž Xaviho nekritizuju, naopak. Nehrotil bych to, jsem si jistý, že je to jenom dočasné.

13.03.2023, 11:17
Reekwon Klokanomet
Senior editor

Možná v tom bude jen smůla, možná mu ve hře chybí Pedri, který se ho snaží hledat velmi často. Uvidíme, snad se zvedne a snad hned v neděli.

14.03.2023, 06:46

Vydřený zápas. Nasazení některých hráčů mně potěšilo, ať už to byl Gavi ( když hlavou na zemi chce zabránit protihráči v odkopu ), úžasný Ter Stegen, Rafinha, Balde atd. Ale na druhou stranu v poslední době se mně zmocňuje nervozita pokaždé, když míč míří na Koundého. Každopádně 3 velice důležité body a jak jsme je získali už nikoho zajímat nebude.

13.03.2023, 12:56

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat