Atlético Madrid 0:1 FC Barcelona

Atlético Madrid 0:1 FC Barcelona

Díky gólu Ousmana Dembélého v první půli a zákroku Ronalda Araúja v samotném závěru vydřela Barcelona cenné tři body na hřišti Atlética Madrid a poodskočila v čele LaLigy.

Barcelona vstoupila do zápasu lépe, měla míč na kopačkách a v jejím útočném snažení jí dosti pomáhaly defenzivní chyby domácích. Hned tři úvodní akce tak vypadaly velice nadějně, ale Fatimu se nakonec nepovedlo brankáře Oblaka ohrozit, neboť se mu vrhli k nohám obránci. První střelu na bránu si tedy připsal stoper Christensen.

Hosté hrající ve žlutých dresech mohli mít šancí ještě více, jenže kluzký povrch jim několik zhatil. Přesto se ve 22. minutě radovali z úvodní branky. Pedri se krásně zbavil tří bránících hráčů a přes Gaviho se dostal balon k Dembélému, jenž skóroval na vzdálenější tyč. Hráči Atlética se dožadovali odpískání útočného faulu Gaviho, ovšem gól platil.

A nebylo to zdaleka naposledy, kdy se colchoneros cítíli poškození. Hlavní sudí osobní souboje často pouštěl, z čehož těžili zejména blaugranas. Navíc Pedri mohl záhy přidat druhý gól, ale jeho pokus o přehození Oblaka znovu na posledních chvíli zablokoval obránce.

Hra se pak začala vyrovnávat a v závěrečných 10 minutách bylo pro změnu lepší Atlético. Po jednom z rohových kopů Giméneze dělily od vyrovnání decimetry a v dobré pozici byl také Griezmann, jehož střelu levačkou vytáhl Ter Stegen. Další střelecké pokusy barcelonští zablokovali, nicméně bylo zřejmé, že do druhé půle nastoupí jiné Atlético než do té první.

Barcelona se proto po přestávce trochu zatáhla a snažila se o přímočařejší protiútoky. Dembélé šel hned dvakrát do úniku, ale poprvé se k němu vrátil Llorente a podruhé se mu k nohám vrhl Savič. V 65. minutě měl na druhé straně práci Ter Stegen, když chyboval Busquets, avšak Llorenteho střela postrádala razanci i umístění.

Posléze Barca na chvíli převzala iniciativu, ale zápas nedokázala dohrávat v klidu, protože její kombinaci nejprve scházela rychlost a s přibývajícími minutami i přesnost. A když už nedošel míč do outu, hra se kouskovala fauly a střídáními. Vyhrocenost utkání vyvrcholila v nastavení dvěma červenými kartami pro Saviče a Torrese, jejichž ostudně trapný souboj si ani jiné ocenění nezasloužil.

Dvě minuty před závěrečným hvizdem přišla největší příležitost Atlética, v níž už Griezmann překonal Ter Stegena, nicméně Araújo na čáře zachránil tři body. Neujal se ani následný Griezmannův přímý kop, ani závěrečná střela Kondogbii. 


Přehled utkání

8. ledna 2023, 21:00 Wanda Metropolitano, Madrid Nova Sport 3

Atlético Madrid

0 : 1 José Luis Munuera Montero

FC Barcelona

  22' Dembélé (A - Gavi)
  56' Araújo
Correa 79'  
  82' Christensen
Molina 85'  
  87' Raphinha
  90+2' Torres
Savič 90+2'  
Sestava

Oblak - Molina, Savić, Giménez, Reinildo (83' Reguilón) - Llorente, Koke (75' Lemar), Barrios (65' Kondogbia), Carrasco (65' Morata) - Griezmann, Félix (75' Correa)

Sestava

Ter Stegen - Koundé, Araújo, Christensen, Balde (81' Alonso) - Gavi (74' Raphinha), Busquets (81' Roberto), De Jong (57' Kessié) - Dembélé, Fati (57' Torres), Pedri


Zdroje: sport.es



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Přes nadějný začátek další klasický hnus na Wandě, ale Atlético i Real poraženi, takže celkově spokojenost.

Ovšem ti naši střídající hráči... Sice chápu, že se Barcelona snaží najít někoho na tu tzv. černou práci za dobrý peníz, ale Kessié je několikátý podobný záložník za poslední roky, který je ve výsledku úplně k ničemu. Rádoby box-to-box univerzální pracant, který umí hrát na jeden rychlostí stupeň, kreativita nula, těžší míč radši pustí do outu, rychlý protiútok nezachytí a přes svou pomalost stejně podklouzne ve vlastním vápně. Sílu však asi má, tak ať si na jedno rameno vezme Raphinhu, na druhé Ferrana a odejde někam daleko.

08.01.2023, 23:11
cechoma Caltic8

smileysmileysmiley

08.01.2023, 23:13
absint Caltic8

Tak třeba Vidal byl, přes mé nesympatie k němu, kauf velmi dobrý a nebýt toho vysokého platu, nemuseli bychom se ho ani tak ostudně zbavovat.
A pokud jde o Kessiého, je to hrozná bída, taky už jsem na něj alergický, ale přišel zadarmo, a jestli v létě za 20M odejde, budu na něj ještě s láskou vzpomínat smiley

09.01.2023, 00:29
Johny Rivers absint

A kdysi i Paulinho, ač jsem ten přestup tehdy noc nechápal, tak byl poté výborný.

11.01.2023, 18:07

Pozitiva:
-urvane tři body, které jsou mnohdy důležitější, než výhra 10:0
-Torres má stopku
-Rozhodčí

Negativa:
Přechodová fáze
Problémy presovanim soupeře

08.01.2023, 23:13

Torres je na červenou už delší dobu.

08.01.2023, 23:14

Já bych chtěl vyzdvihnout Christensena, zatím u nás hraje parádně. Zdá se, že z těch dvou stoperů Chelsea je on ten perspektivnější, než neohrabaný Rudiger s platem 12M euro za rok. Ne vážně, z těch kecu fanoušků Chelsea jsem měl pocit, že k nám jde nějaké kopyto ač tomu člověk nechtěl věřit, a on hraje fakt super zápasy.smiley

08.01.2023, 23:38
La Pulga MarcoFCB

Christensen je skvelý. Kým zatiaľ nekúpime poriadnu posilu na RB, nech s Araujom hrá pravidelne Christensen a Kounde na spomínanom RB.

09.01.2023, 12:41
stockey MarcoFCB

Vcera fakt ze super. Podla mna momentalne nas najlepsi stoper. Araujo bol vcera niekolkokrat neskoro v suboji, ale zachranil na konci. Aj vdaka Moratovi ktory odbehol az nezmyselne do nasej brany tak Araujo tam bol s nim :) Christensen na paradu. S Koundem ci Robertom na pravo to moze dobre fungovat.

09.01.2023, 12:46

Mne sa ten wrestling páčil, kľudne by mohol byt každý zápas alebo aspoň častejšie, ako je zvykom v NHL.

09.01.2023, 11:28

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat