Až měsíc bez Abdeho kvůli Africkému poháru národů

Až měsíc bez Abdeho kvůli Africkému poháru národů

Na začátku sezóny by nikdo nečekal, že měsíční absence Abdeho Ezzalzouliho mohla mít nějaký dopad na první tým FC Barcelona.  Dvacetiletý mladík si ale s problémy v sestavě vybojoval své místo v áčku a objevil se v posledních osmi ligových zápasech. Hned pětkrát za sebou nastoupil v úvodní jedenáctce. Abde se stal důležitým prvkem pro oslabené Blaugrana, a proto jeho nominace na Africký pohár národů může být pro Xaviho problematická. Ale pro křídelníka to bude šance na debut v národním týmu.

Začátek turnaje je naplánován na 9. ledna a Maroko odehraje svůj první zápas o den později. Dá se ale očekávat, že Abde bude muset absolvovat soustředění mnohem dříve. Délka absence dvacetiletého hráče závisí na postupu jeho týmu. Maroko bude favoritem na postup ze skupiny přes Ghanu, Gabon a Komory. Zejména proto, že dva týmy postoupí přímo a další má šanci se dostat do vyřazovací fáze, když čtyři týmy ze třetích míst půjdou také dál. Skupina končí pro Maroko 18. ledna. Barcelonským tedy bude chybět s Mallorcou (2. ledna v LaLize), Linares (5. ledna v Copa del Rey) a Granadou (8. ledna v LaLize).

Abdeho odchod může být mnohem delší. 1/8 finále se uskuteční od 23. do 25. ledna, čtvrtfinále je na programu 29. a 30. ledna, semifinále 2. a 3. února a na závěr finále 6. února. Pokud by se marocká reprezentace dostala do závěrečné fáze, tak by jeden z objevů této sezóny mohl chybět v zápas s Alavés (23. ledna) a případný zápas čtvrtfinále Copy del Rey (2. února), ale také v lize s Atléticem (6. února). O to zajímavější pro Xaviho bude, jak se vypořádá se zimním přestupním období kvůli dalšími zdravotnímu stavu svých útočníků. Nejen Barcelona může tratit na Africkém poháru národů. Sevilla během tohoto období přijde o tři hráče – Bona, Munira a En-Nesyriho. Dokonce se hovořilo o pozastavení turnaje kvůli pandemii.

Abde vyniká v Barceloně především svým driblingem. Křídelník vypadá v tomto ohledu skvěle i ve srovnání s s VIniciusem. Podle deníku Sport na základě dat z posledního zápasu zvládl Brazilec během 1432 minut na hřišti 55 driblingů. Jeho úspěšnost je v tomto ohledu 49,5% a za 90 minut je úspěšný v průměru 3,5krát. V případě Abdeho jde o 31 driblingů za 481 minut s úspěšností 58,5%. To znamená, že se prožene okolo soupeře v průměru 5,8krát za zápas.

Existuje šance, že by se FC Barcelona na národní tým Maroka dohodly, že Abde na turnaj neodcestuje. Pokud dojde k dohodě, bude na samotném hráči, aby se rozhodl, jestli si vybere klub či reprezentaci.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Prý na Abdeho tlačí i španělský svaz, protože by si účastí na turnaji zavřel dveře do repre Španělska.
Těžko říct, zda cestovat nebo ne. V současné době se nám dost hodí a absolutně netuším, zda by si za Maroko vůbec zahrál.

24.12.2021, 20:45
The_DoctoR David Kvapil

Uprimne, Abde na spanelskou repre mit nikdy nebude.

25.12.2021, 11:41
David Kvapil The_DoctoR

Asi máš pravdu. Ale pořád ta myšlenka, že by sis mohla zahrát za Španělsko není marná. Maroko není až tak marné, mají slušný kádr a jestli by tam mohl hrát pravidelně, tak není co řešit.

25.12.2021, 13:00
cechoma The_DoctoR

Tyvole pán je asi jasnovidec :-D

25.12.2021, 13:06
smazáno The_DoctoR

Keď niekto napíše, že Abde na čokoľvek nemá, napadá mi toluén.

25.12.2021, 16:37

Boli ste uz v Maroku? Ja som mal to statsie. Kazdy odtial uteka a ti,co potom ziju v EU (Spanielsko,Holland a Francuzsko),sa hrdo biju do prs,ze su Marocania,ale nevrati sa tam ani jeden,dokonca pritiahnu este aj sesternicu,susedovho kona...
Je to na nom a je este vo veku,ked to bude mat v hlave pomotatelne,tak uvidime. Ale zase moze byt v Maroko hrdina,ako Salah doma a tam to konci.Nikdy na vrcholne mety nedosiahne (vyhrat MS).

25.12.2021, 13:52
MilanBalage kladivo55

Nároďák si sportovci, kteří mají takhle na výběr, asi nevybírají podle ambicí týmu. Aspoň si to teda myslím.. Hodně k tomu mají co říct určitě i rodiče.
A chybět by snad ani moc nemusel, Fati se proti Vigu zranil na měsíc a ten už uplynul, tak se snad zase brzy zapojí do tréninku i do zápasů.

25.12.2021, 18:50

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat