B-tým možná nebude moct do konce června počítat se svými hráči, kteří trénují s áčkem

B-tým možná nebude moct do konce června počítat se svými hráči, kteří trénují s áčkem

Barcelona B se začala individuálně připravovat v tréninkovém centru a deník Sport se domnívá, že až do konce června se Franciscu Javierovi Garcíovi Pimientovi nevrátí ti svěřenci, kteří pracují s A-mužstvem. Hvězdy jako Riqui Puig či Ansu Fati se však mohou ukázat v postupovém playoff o účast ve druhé lize.

Po téměř tříměsíční odmlce se do práce vrátili toto pondělí i barcelonští béčkaři a to na hřištích 4, 7 a 8, jelikož na rozdíl od svých starších, zkušenějších kolegů teprve začínají a nemohou trénovat hromadně. Kvůli zranění schází Hiroki Abe a pod Quiquem Setiénem pracují Iňaki Peňa, Ronald Araújo, Monchu, Riqui Puig, Álex Collado aAnsu Fati, kterého zatím trenér rezervy moc nevyužil. Z důvodu ztrát se tak vytáhlo několik juniorů z výběru Juvenil A, jmenovitě Nils Mortimer, Álvaro Sanz, Jaume Jardi, Nico González, Konrad de la Fuente, Mika Mármol, Ilaix Moriba a Gerard Fernández.

Postupně se ještě přidá brankář Arnau Tenas. Uvedená šestice, která se účastní jednotek hlavního výběru, se kvůli odlišné fázi příprav na restart sezony nebude moci připojit ke svým řadovým spoluhráčům a to minimálně do konce příštího měsíce. Určuje to ligový protokol - zatímco Barca B začala cvičit teprve tento týden, áčkaři už mají dvoutýdenní náskok a trénují ve skupinách. Navzájem nesmí docházet k žádnému kontaktu a přesně dané jsou i zóny jejich aktivit přímo v Ciutat Esportiva Joan Gamper. I přesto se však novináři shodují na tom, že výše jmenovaní borci se vrátí přesně na postupové playoff.

To by mělo podle dostupných zpráv začít 18. července a skončit o 8 dní později. Peňa, Araújo, Fati, Monchu, Puig a Collado se nebudou delší dobu chystat na tuto soutěž, což může být překážkou, nicméně dřívější zahájení přípravy může mít pozitivní vliv na jejich fyzickou formu a k tomu ještě po boku starších kolegů naberou více zkušeností. Stále se však nevím, na kolik bude Setién potřebovat jejich služby pro áčko, například kvůli vleklým zdravotním potížím Samuela Umtitiho. Kdyby se již zmiňovaný Uruguayec stal třetím stoperem pro první tým, už by si Segunda División B nemohl zahrát kvůli registračním důvodům.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat