Barça B 2:1 Ibiza

Barça B 2:1 Ibiza

Béčko si zajistilo účast v závěrečném playoff o druhou ligu. Při domácí výhře 2:1 nad Ibizou se prosadili ofenzivní tahouni Manaj a Konrad.

Po minulém úspěšném vystoupení na půdě Alcoyana udělal trenér Barcelony B pouhé dvě změny. Do středu pole se po zranění vrátil kapitán a lídr Alex Collado, nahradil Matheuse. Druhá změna přišla v zadních řadách. Zleva se na stopera posunul Mika Mármol. Toho na kraji obrany nahradil Alejandro Baldé. Pouze na lavičce tedy zůstal Santiago Ramos Mingo.

První velká šance přišla v 18. minutě na straně domácích. Peque si ve vápně šikovně prostrčil balón mezi dvěma obránci. Dostal se až přímo před brankáře Ibizy ale z úhlu ho z blízkosti nedokázal překonat.

 Z další velké příležitosti se už Barça prosadila. Ve 22. minutě se po rohovém kopu Collada nejvýš vyšplhal do vzduchu Rey Manaj na přední tyči a propálil míč až za záda gólmana.

Hned o čtyři minuty později Katalánci udeřili podruhé. Sražená rána Orellany se odrazila na kopačky Pequeho. Ten přihrál pod sebe na úplně volného Konrada. Jeho první střela levačkou sice ještě byla zachycena obráncem na brankové čáře, ale při dorážce už míč poslal za brankovou čáru.

Na začátku 30. minuty mohli barcelonští hráči nejspíš nadobro rozhodnout utkání. Po přímém kopu Collada totiž jen o malý kousek netrefil míč Manaj. Balón tak prolétl těsně kolem levé tyče. Ibiza si v první půli žádnou velkou šanci nevypracovala a domácí tak odcházeli do šaten s dvougólovým náskokem.

Hosté do druhé půle vběhli s větším nasazením a s myšlenkou co nejrychleji snížit. A hned ve 49. minutě se jim to mohlo podařit. Jeden z útočících hráčů Ibizy měl balón proti noze. Z hranice vápna ale výrazně přestřelil. V 57. minutě se jim to už povedlo. Krásně umístěná hlavička do pravého horního rohu po výborném centru z pravé strany. Ibiza tak snížila na rozdíl jedné branky.

V 60. minutě mohla Barcelona znovu odskočit. Konrad našel na kraji pokutového území neobsazeného Orellanu. Jeho střelu z první zalepil do rukavic hostující brankář. V 63. minutě se Ibiza pokusila o oživení hry trojím střídáním. Barcelona poslala o deset minut později také čerstvé síly. Do hry šli Hiroki Abe a Ramos Mingo. Ze zápasu odstoupili Peque a Baldé.

Ke konci zápasu se na plac z Barcelonské strany dostali ještě Matheus a José Marsá. Naopak zápas nedohráli Nico González a Mika Mármol. V 85. minutě zkusil Collado přímákem zaskočit gólmana přízemní ranou. Brankář ale vyrazil na roh.

Nic významného se už na konci zápasu neudálo, a proto Barcelona B získala tři body v těžkém zápase s hostující Ibizou.

Sestavy:

Barcelona B: Iňaki Peňa – Roger Riera, Arnau Comas, Mika Mármol (José Marsá, min. 84), Alejandro Baldé (Ramos Mingo, min. 72) – Alex Collado, Jandro Orellana, Nico González (Matheus, min. 79) – Konrad, Rey Manaj, Peque (Hiroki Abe, min. 72)

UD Ibiza: Boix – Grima, Goldar, Pardo, Morillas – López (Cirio, min. 63), Mateo (Batanero, min. 78), Sibo (Enriquez Luna, min. 84) – Álvarez (Vazquez, min. 63), Castel Martinez, Lara (Chaira, min. 63)

Góly: Rey Manaj (min. 22), Konrad (min. 26) – David Álvarez (min. 57)

 

Autor: Ondřej Stránský


Zdroje: FC Barcelona B CZ/SK (Facebook)



Diskuze

Prodat předražené hráče, klidně pod cenou a nabrat nejlepší z béčka. Jsme nechutně zadlužený a nemůžeme si dovolit preplacet hráče, kteří stejně nehrajou. Ve fotbale by to chtělo platový stropy jako v hokeji. Přece není možný, aby se zaměstnavatel zadlužoval a dával takový pálky. To je hodně špatný podnikání

07.05.2021, 10:21
Puyol cechoma

To jsem tady už dříve napsal, ale za prodej ter Stegena(když mě v diskusi bylo řečeno, že se ter Stegen nebude dělit o zápasy s jiným brankářem, protože má takovou povahu, na to jsem odpověděl, že nezáleží jakou má povahu ale co je dobré pro klub) jsem byl poslan k "doc. Chocholouškovi" a Manaj se také nezdál dost dobrý, lépe je nakupovat předražené "hvězdy" které v Barce hrají smiley. Koeman hráče z "B" týmu také moc nezkouší, raději bude stále stavět unaveného Pedriho a nestíhajícího Lengleta.

08.05.2021, 21:29

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat