Barça B 3:2 Villarreal B

Barça B 3:2 Villarreal B

Gólová přestřelka na stadionu Johana Cruyffa dopadla lépe pro domácí Katalánce. Díky gólům ofenzivních opor vyhrálo béčko 3:2.

Po nepodařeném minulém zápase udělal trenér B-týmu pouze dvě změny. Obě v defenzivě. Mezi tři tyče se místo Arnau Tenase postavil Lazar Carevič. Druhá změna byla na levém kraji obrany, kde místo Miky Mármola nastoupil uzdravený Alejandro Baldé. Zbytek sestavy se oproti zápasu s Ibizou nezměnil.

Na nedělním zápase byli v hledišti k vidění hráči A-týmu Oscar Mingueza a Pedri. Podívat se přišel také záložník Barcelony B Monchu, který momentálně hostuje v Gironě.

S první velkou šancí v zápase přišla i úvodní branka. Alex Collado vybojoval balón kousek za vápnem, přihrál Konrádovi, a ten kolem nohy obránce i brankáře uklidil po zemi na vzdálenější tyč. Barcelona šla tedy už v 15. minutě do vedení.

O deset minut později zahrozil sám Collado z přímého kopu. Jeho střelu na bližší tyč si však brankář s jistotou pohlídal. Ještě před poločasem mohla žlutá ponorka srovnat a to po chybě Marsy. Ten špatně nahrál malou domů. Nevšiml si protihráče, ale Carevič naštěstí rychle vyběhl a pohotovým skluzem míč odklidil do bezpečí.

V druhém poločase měli první šanci hosté. Po rychlé narážečce se dostali k zakončení na hranici pokutového území. Carevič byl ale rychle na zemi a přízemní střelu lapil. V 52. minutě měl Villarreal obrovskou šanci zápas vyrovnat. Matheus sice zablokoval přihrávku do vápna, ale míč se nešťastně odrazil k útočníkovi hostů. Carevič už byl bezmocně na zemi, ale hráč Villarrealu do prázdné branky trefil pouze břevno.

V 57. minutě poslal Matheus do šance Pequeho a ten byl faulován. Z přímého kopu se nádherně trefil kapitán Collado. Zamířil na zadní tyč na stranu brankáře a míč umístil tak přesně, že gólman, který tuto variantu nečekal, byl bezmocný. Úžasná trefa.

Skoro téměř po výkopu Villarreal snížil na 2:1. Po krásném sólíčku zakončeném chytrém zakončení Arany se dostali hosté na rozdíl jediné branky. O deset minut později ovšem udeřila Barcelona. Po krásné týmové kombinaci byl ve vápně faulován Peque a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil již tradiční střelec pokutových kopů Rey Manaj a nekompromisně proměnil ránou do pravé šibenice.

V 72. minutě šel na plac Jandro Orellana, který sbírá minutky po zranění, a nahradil Matheuse ve středu pole. O dvě minuty později bohužel Villarreal znovu snížil na rozdíl jedné branky. Po přihrávce ze strany hřiště se Alex Millan nepochopitelně zjevil sám před Carevičem a jednoduchou úlohu zvládl.

V 84. minutě domácí kouč sáhl ke trojitému střídání. Ze hry odstoupilo trio Manaj, Baldé a Marsá. Jejich místo zaujmuli Igor Gomes, Mika Mármol a další navrátilec po zranění Hiroki Abe. Villarreal si žádnou velkou šanci ani nějaký neustálý tlak nevytvořila. Na závěrečné minutky se ještě na barcelonské straně dostal ke slovu další hráč po zranění, Oriol Busquets. Do konce zápasu se už nic závažného nestalo a Barcelona B si tak připsala další důležité 3 body v boji o postup.

Sestavy:

Barcelona B: Lazar Carevič – José Marsá (Igor Gomes, min. 82), Arnau Comas, Roger Riera, Alejandro Baldé (Mika Mármol, min. 82) – Matheus Pereira (Jandro Orellana, min. 70), Nico González, Alex Collado – Konrad, Rey Manaj (Hiroki Abe, min. 82), Peque (Oriol Busquets, min. 94)

Villarreal B: Filip Jorgensen – Lanchi, Adrián de la Fuente, Copete, Dani Tasende – June-Hyuk Ahn (Sergio Lozano, min. 70), Juan Antonio Ros, Antonio Pacheco (Víctor Narro, min. 77), Juan Aguero (Alex Millan, min. 70) – Juan Xarlos Arana (Carlo García, min. 77), Jack Harper (Haissem Hassan, min. 60)

Góly: Konrad (min. 15), Collado (min. 57), Manaj (z pen., min. 68) – Arana (min. 58), Alex Millan (min. 73)

 

Autor: Ondřej Stránský


Zdroje: FC Barcelona B CZ/SK (Facebook)



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat