Barça B 4:2 UE Llagostera

Barça B 4:2 UE Llagostera

Comeback. Rezervní tým Barcelony na domácí půdě prohrával už o dvě branky, ale zápas dokázal po gólech Manaje, Konrada, Vegy a Collada otočit. Došel si pro cenné vítězství do závěrečných bojů o postup do druhé ligy.

Béčko se muselo obejít bez klíčového Ilaixe Moriby, který se v poslední době dostává do prvního týmu. To ale svěřencům Garcii Pimienty příliš nevadilo. Sice prohrávali 0:2, ale ve druhém poločase skóre otočili a došli si pro důležité vítězství. Velký bonus je, že se dotáhli na druhou Andorru, a navíc mají zápas k dobru.

Zápas začal pro domácí poněkud neslavně. V 17. minutě si totiž levý bek Alejandro Balde zřejmě vykloubil rameno a musel střídat. Místo něho přišel na hřiště Roger Riera. Smůla pro domácí však pokračovala, o minutu později Mika Marmol zahrál totiž ve vápně rukou a Cortés z penalty otevřel skóre.

Domácí se ze všech sil snažili o vyrovnání. Ve 23. minutě si šikovně za vápnem Alex Collado orazil míč s De Vegou, ale jeho tvrdou střelu vyrazil brankář hostů nad břevno. Hezkou střelu měl i Lucas De Vega, střelou z dálky však trefil pouze brankáře.

Nakonec se ale znovu radovali hosté. Ve 34. minutě kapitán Gil Muntadas využil toho, že ho nikdo nenapadal a nádhernou střelou z dálky trefil horní roh Carevicovi brány. Barceloně se však po šesti minutách podařilo snížit skóre. Matheus chytře posunul míč na Manaje, ten se dostal přes dva obránce a poslal míč okolo brankáře. 1:2.

Domácí málem vyrovnali, ale na Konradovo chytré nahození před branku Manaj nedosáhl a brankář se tak bez problému dostal k balónu. Před koncem prvního poločasu měl zajímavou šanci i Alváro Sanz, jeho střela z úhlu však byla sražena do autu.

Druhý poločas začal pro Barcelonu nejlíp co mohl. Už po dvou minutách Nico našel přihrávkou zpoza vápna Konrada, který výbornou střelou na zadní tyč vyrovnal.

O necelých deset minut se Katalánci radovali znovu. Mika Marmol vyslal přízemní centr, který se po několika odrazech dostal k Lucasovi De Vegovi, který se střelou z blízka nemýlil. Rezerva tak dokonala skvělý obrat.

Domácí však stále byli při chuti. Po dvaceti minutách druhého poločasu se ke střele zpoza vápna dostal Alex Collado, který však těsně minul. O minutu později se však tentýž muž už radoval. Předvedl parádní sólo a pěknou střelou zvyšoval na 4:2.

Deset minut před koncem se do zajímavé šance dostal i střídající Jandro Orellana, jeho střelu však dokázal brankář vyrazit. V 86. minutě se ke slovu dostala i Llagostera. Pere Martínez zkusil střelou z dálky překvapit brankáře domácích, jeho střela však skončila nad břevnem.

Další pozitivum je návrat důležitého středopolaře Jandra Orellany, který se vrátil po tří zápasové pauze a bude nyní k dispozici. Zbytek zápasu nám už nic nenabídl a rezerva si tak došla pro tři body.

Sestavy:

Barcelona B: Lazar Carevič - Álvaro Sanz (Oriol Busquets, min. 85), Comas, Mika Mármol, Baldé (Roger Riera, min. 17) – Matheus Pereira (Jandro Orellana, min. 45), Nico (Santiago Ramos Mingo, min. 85), Collado – Konrad, Manaj (Zeballos, min. 79), Lucas de Vega

EU Llagostera: Marcos - Martinez (Moratalla, min. 60), Monreal, Gonzalez, Bigas (Lopez, min. 70) - Duba (Dieste, min. 60), Manchon (Juvanteny, min. 79), Muntadas, Cortes - Guiu (Salvans - min. 60), Andreu

Góly: Cortés (min. 20), Gil Muntadas (min. 34), Rey Manaj (min. 41), Konrad (min. 48), De Vega (min. 57), Alex Collado (min. 67)

Sestřih zápasu naleznete zde.


Zdroje: FC Barcelona B CZ/SK (Facebook), Marcel Vlčkov



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat