Barça B 6:0 L'Hospitalet

Barça B 6:0 L'Hospitalet

Dominance, šest branek a více než dobrý výkon. Rezervní tým Barcelony v neděli odehrál utkání, ve kterém bychom jen těžko hledali negativa. Domácí si s chutí zastříleli a smlsli na Hospitaletu. Pro každého, kdo sledoval předtím zápas áčka, to musel být doslova balzám pro oči. 

Barcelona B si v pohodě dokráčela pro tři body a vrátila se na třetí příčku. Kouč domácích, García Pimienta, některým hráčům změnil pozici a roli na hřišti. Tato taktika mu vyšla náramně. Konrad hrál netradičně na pravé straně útoku, naopak jindy pravé křídlo Collado dostal volnost a pohyboval se po celém hřišti. Baldé pak zalepil díru nalevo a obstarával tam kraj útoku. 

Katalánský tým měl už od úvodních minut jasně navrch. Přesto první šanci měli hosté, kdy po přihrávce z kraje hřiště byl jeden z útočících hráčů úplně volný a činit se musel Tenas. Poté byly nějaké náznaky šancí z obou stran, avšak nic vážného. Ovšem ve 21. minutě dal Konrad pod sebe na volného Sanze, který neváhal a poslal nádherný centr na Manaje. Ten se nemýlil.

Barça dále pokračovala v aktivitě a ihned po ztrátě balonu vysouvala nepříjemné napadání. Ve 38. minutě se opět o slovo přihlásila ofenzíva Barcelony, kdy po ose Lucas de Vega, Manaj a i šťastného odrazu od obránce se k míči dostal Ilaix Moriba. Ten neváhal, vystřelil a míč skončil v brance.

Ještě do poločasu přesněji ve 45. minutě přispěchal opět Moriba, zasekl si míč ve vápně, hostující hráč ho fauloval a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. K balonu se postavil Rey Manaj a nekompromisně uklidil míč k pravé tyčce gólmanovy svatyně. Tím rozhodčí ukončil první poločas.

Trenér Hospitaletu hned po přestávce udělal dvě změny. Hostující hráči naběhli z šaten aktivně a domácí celek se snažil hrát na protiútoky. Hosté měli pár střel, ale všechny obrana Blaugranas zvládla zblokovat. Po přibližně patnácti minutách hry druhého poločasu se zas začali Katalánci více tlačit do útoku a chtěli nadobro rozhodnout zápas.

V 58. minutě Collado měl dobrou překvapivou střelu na přední tyč, která ale ještě v síti neskončila. O dvě minuty později už se však hráči rezervního mužstva Barcelony radovali, po tom co Konrad na levé straně proběhl kolem brankové čáry a naservíroval míč pod sebe na nekrytého Comase. Ten neminul a domácí šli do vedení 4:0.

Ofenzivní show svěřence Pimienty ale zdaleka neskončila. Hned minutu po čtvrtém gólu mohl padnout další, ale Konrad svojí střelu trefil pouze do brankáře. O dalších pět minut později mohl Manaj dovršit hattrick, bohužel se mu gólmana hostí překonat nepodařilo. Tuto ofenzivní smršť ale svěřenci Jonathana Risuena nevydrželi.

V 67. minutě totiž přidal další branku kapitán Collado, kdy po dobrém centru Konrada se míč odrazil právě k němu a on s přehledem zakroutil balon do levého dolního rohu a nedal šanci jak brankáři tak ani dobíhajícímu obránci. Za dalších pět minut se prosadil opět právě Collado, který si ťukl míč s de Vegou až se objevil sám před Aliagou a neomylně zakončil.

Další pozitivum na nedělním klání je, že si připsal debut šestnáctiletý střední záložník Gavi, který si zahrál přibližně patnáct minut. Zbytek utkání už se spíše dohrávalo. Sudí ještě nastavil dvě minutky a poté ukončil trápení hostujícího Hospitaletu.

Sestavy:

Barcelona B: Arnau Tenas - Álvaro Sanz, Comas (José Marsá, min. 75), Mika, Baldé (Maia, min. 86) - Moriba (Matheus, min. 66), Nico (Gavi, min. 75), Collado – Konrad, Manaj (Zeballos, min. 75), Lucas de Vega

Hospitalet: Aliaga – Reina (Salvá, min. 61), Sergio Juste Marin (Manuel Exposito Salinas, min. 46), Martinez, Vergés – Jorquera, Esteve, Gomez (Hugo Del Chica, min. 72), Alfonso (Cano, min. 46) – Canario, Guayta (Marcoss De la Espada, min. 61)

Góly: 1-0, Rey Manaj (min. 21). 2-0, Moriba (min. 38). 3-0, Rey Manaj, pen. (min. 46). 4-0, Comas (min. 60). 5-0, Collado (min. 67). 6-0, Collado (min. 73)

Další zajímavosti a aktuality o barcelonském béčku nebo mládežnických týmech sledujte na facebookové stránce FC Barcelona B CZ/SK .


Zdroje:  FC Barcelona B CZ/SK



Diskuze

Vážně moc hezký zápas. Byla radost to sledovat. Hlavně bych ocenil práci Garcíi Pimienty. S tím týmem neskutečně pracuje a je to vidět!

22.02.2021, 22:53
CUBEBIKE David Kvapil

Ale kvalita soupeře úděsná... to bránění byla katastrofa...

22.02.2021, 22:54
David Kvapil CUBEBIKE

Čekal jsem větší bitvu, když nás v listopadu porazili.

22.02.2021, 22:56

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat