Barça B bude bojovat o postup do druhé ligy

Barça B bude bojovat o postup do druhé ligy

Znovu se rozjíždí třetí nejvyšší španělská fotbalová liga, Segunda División B, a B-tým barcelonského fotbalového gigantu tuto neděli vstoupí do bojů o postup do druhé ligy. I do této soutěže výrazně vstoupila karanténa a zvláštní opatření, takže se týmy poperou o postupová místa v neobvyklém režim.

Jak vypadá Segunda B

Připomeňme si, že třetí nejvyšší ligová soutěž se hraje regionálně, celkem 80 klubů je rozděleno do 4 skupin podle místa klubu. Po ukončení základní části se 4 nejlepší celky každé skupiny dostávají do vyřazovacích bojů, kdy se podle speciálního klíče poperou o 4 postupová místa.

Co je letos jinak

Postupový klíč je velmi podobný předchozím ročníkům: Vše se hraje formou play-off. Existují 2 skupiny.  Vítězové skupin se střetnou v tzv. "rychlé skupině", kdy vítěz postoupí rovnou do vyšší soutěže a poražení vítězové skupin se připojí k ostatním týmům tzv. "pomalé skupiny". V té se nejdříve střetnou týmy na 2., 3. a 4. místech, aby se k vítězům připojili poražení "rychlé skupiny". Formou play-off se hraje, dokud nevyjdou další 2 vítězné celky postupující do Segunda División.

Na rozdíl od předchozích ročníků se nebude hrát dvojzápas doma-venku, nýbrž se bude rozhodovat v jednom zápase a všechna utkání se odehrají na neutrální půdě andaluských stadionů v Marbelle, Málaze a Algeciras.

Jak je na tom Barça B

Rezervní tým barcelonských se o jediný bod umístil na druhém místě III. skupiny.  Nastoupí tedy ve čtvrtfinále "pomalé skupiny" a cesta k postupu vede přes tři zápasy.

V prvním zápase byl barcelonský celek nalosován k souboji s rezervním týmem Realu Valladolid, který se umístil na 4. místě II. skupiny. V případě úspěchu a postupu bude vždy další celek vylosován.

 

 


Zdroje: fcbarcelona.es, goal.com, as.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat