Barça již není "Pedridependencia"

Barça již není "Pedridependencia"

V posledních dvou sezónách vynechal Pedri 45 zápasů a tým vyhrál pouze 20. Absenci mladého záložníka v aktuální sezoně ale neprovázely špatné výsledky, blaugranas i bez něj totiž všechno vyhráli.

FC Barcelona se v posledních dvou sezónách stala "Pedridependencia", což znamenalo, že při absenci talentovaného záložníka z Kanárských ostrovů byly výsledky převážně neúspěšné. A to natolik, že Barça dokázala vyhrát pouze dvacet ze 45 zápasů, které Pedri mezi posledními dvěma sezónami vynechal, zbytek, je jedenáct remíz a čtrnáct porážek.

V minulé sezóně vynechal záložník z Tegueste patnáct zápasů. Sedm výher, šest porážek a jedna remíza, taková byla bilance Xaviho týmu v zápasech bez Pedriho. Před dvěma lety to bylo 30 zápasů bez Pedriho, v nichž tým azulgrana v osmi případech prohrál, v devíti remizoval a ve třinácti zvítězil.

V nové sezóně se zdá, že se situace změnila. Pedri se zranil 24. srpna na tréninku a od té doby vynechal čtyři zápasy kvůli zranění stehna. Čtyři zápasy bez něj (Villarreal, Osasuna, Betis a Antverpy) čtyři výhry Barçy. Tým azulgrana se odprostil od "Pedridependencia", což však neznamená, že Pedri není pro Xaviho stále klíčovým hráčem a že tým netrpělivě očekává jeho návrat kvůli jeho důležitosti ve hře a odhodlání v útoku.


Zdroje: mundodeportivo.com



Diskuze

True. Teď je Frenkiedependencia 🙃

24.09.2023, 15:45

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat