Barça může mít v odvetě problém, Busquets a Rakitič viní vedení

Barça může mít v odvetě problém, Busquets a Rakitič viní vedení

V odvetě osmifinále Ligy mistrů, která se uskuteční 18. března, může Barcelona čelit těžké situaci v důsledku tenčícího se kádru. Hráči teď znovu spílají klubovému představenstvu.

Včera se proti Neapoli (a dlužno říct, že dost zbytečně) vykartovali záložníci Sergio Busquets a Arturo Vidal, přičemž druhý jmenovaný se zároveň ukazuje být důležitou podporou útočné řady. Navíc si zranění kotníku přivodil Gerard Piqué. Zdá se tedy, že ve druhém zápase trenér Quique Setién ani nebude moci poskládat základní sestavu z hráčů A-týmu.

"Nemáme moc široký kádr, bohužel plánování vypadalo, jak vypadalo," povzdechl si po remíze 1:1 Busquets. "Nemáme dost hráčů pro naši obvyklou hru v útoku, rádi hrajeme středem. Musíme tak zkoušet jiné věci." Podobně mluvil rovněž další středopolař Ivan Rakitič: "Je nás málo, ale to odpovědní lidé dobře vědí."

Piquého zranění by ovšem nemělo být vážné, což 33letý Španěl sám sliboval už na odchodu ze stadionu San Paolo. Trenér Setién pak počítá s uzdravením Jordiho Alby a Sergiho Roberta a burcuje: "I s tolika ztrátami můžeme Ligu mistrů vyhrát."

Na místě nicméně zůstává opatrnost, a to jak s ohledem na rekonvalescenci zraněných hráčů, tak s ohledem na karetní tresty. Lionel Messi, Antoine Griezmann a Nélsom Semedo totiž mají dvě žluté, čili další napomenutí by pro ně znamenalo stopku pro možné čtvrtfinále (karty se mažou až v semifinále). 


Zdroje: sport.es, as.com



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Když budou Piqué, Roberto a Alba připravení aspoň na střídání, reálný problém vidím akorát v útoku. Na Neapol by ale Messi s Griezmannem doplnění o kohokoliv měli stačit. Jenom se nesmějí vykartovat.

Co se té šíře kádru týče, nevnímám to plánování zas tak hrozně (zranění Suáreze a Dembélého se moc plánovat nedalo). 17 jmen (16 v LM) na 10 postů samozřejmě na první pohled nevypadá dostatečně, ale zase je třeba brát v potaz, že se počítalo, že někteří hrají a budou hrát skoro furt. Alespoň tři ze čtveřice Messi, Griezmann/Suárez, Busquets a De Jong měli být připraveni, tudíž to vycházelo 13 (12) jmen na 7 postů.

Další věc je, že když se teda zase posichrujeme kádrem o 22 hráčích do pole, plno z nich nebude v tempu, pokud dlouhodobě nebude několik hráčů na marodce. A na odchovance se nedostane vůbec.

Nejvíce chybí někdo do ofenzivy, ale zase není i s ohledem rozpočet dost dobře možné počítat s tím, že se na půl roku zrakví dva členové základu. Stejně tak se blbě pracuje s takovým Vidalem, který si na hřišti i mimo něj říká o více minut, aby se pak zachoval jako totální bezmozek.

Jako chybu v tomto ohledu vnímám jen to, že Braithwaite nepřišel v zimním okně, aby ho bylo ještě možné dopsat do LM.

26.02.2020, 09:42

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat