Barça se nakonec utká v Poháru Joana Gampera s Pumas a Montpellierem

Barça se nakonec utká v Poháru Joana Gampera s Pumas a Montpellierem

Zápas týmu Xaviho Hernándeze se odehraje 7. srpna od 20:00 hodin na Spotify Camp Nou a tým Jonatana Giráldeze bude hrát v úterý 23. srpna od 20:00 hodin na Estadi Johan Cruyff.

Pohár Joana Gampera, kterého se podruhé v historii zúčastní mužský i ženský fotbalový tým, má nyní soupeře a podrobnosti o utkáních. Mužský tým Barçy nastoupí 7. srpna na Spotify Camp Nou s výkopem ve 20 hodin středoevropského času proti mexickému týmu Club Universidad Nacional, známému také jako Pumas, zatímco ženský tým Barçy se 23. srpna s výkopem ve 20 hodin středoevropského času utká na Estadi Johan Cruyff s francouzským týmem Montpellier Hérault Sport Club.

Obtížnost najít klub, který by měl k dispozici mužský i ženský tým pro termíny v kalendáři, zabránila tomu, aby se v 57. ročníku soutěže, která nese jméno zakladatele klubu, hrálo ve stejný den.

Odstoupení AS Řím z utkání proti mužskému i ženskému týmu donutilo Barçu hledat nové soupeře s malou časovou rezervou s cílem oslavit oba zápasy Gamper ve stejný den. Nakonec byla zvolena možnost odehrát zápasy odděleně, aby se obě strany mohly zúčastnit ,,Joan Gamper Trophy". Našel se tak termín, ve kterém budou hráčky, které se zúčastní mistrovství Evropy, k dispozici týmu Jonatana Giráldeze při jejich oficiální prezentaci za Barça Femení.

Montpellier HSC se 23. srpna na Estadi Johan Cruyff utká s Barçou Women. Francouzský tým, který Yannick Chandioux trénuje již pátou sezonu ve funkci šéfa, má ve svém kádru slovenskou hráčku Dominiku Škorvánkovou.

Pumas a Hugo Sánchez
Klub de la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) byl založen v roce 1954 a v nejvyšší soutěži země působí již 72 sezón. Klub je známý tím, že má jeden z nejlepších mládežnických systémů v mexickém fotbale a vychoval mnoho vynikajících hráčů.

Nejznámějším jménem je útočník Hugo Sánchez, který působil také jako trenér a dovedl mexický klub k úspěchu v Apertuře a Clausura v roce 2004, ve stejném roce, kdy klub získal trofej Santiaga Bernabéua.

Pumas se sedmkrát stali mistry mexické ligy a třikrát vyhráli Pohár mistrů CONCACAF, jejich poslední trofejí byl ligový titul Apertura v roce 2011.

Mexický tým bude v soutěžním režimu pro toto utkání, protože předsezónní přípravu zahájil již na konci května a ligový kalendář zahájili 3. července remízou 1:1 proti Xolos de Tijuana.

Pumas začíná novou kampaň s novou tváří v čele v podobě Andrése Lilliniho a odchodem důležitých hráčů, jako jsou kapitáni Alfredo Talavera a Alan Mozo, a příchodem jmen jako Gustavo del Prete a Eduardo 'Toto' Salvio, kdy se klub snaží zopakovat úspěchy z minulosti.

 

 


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat