Barça začíná letní předsezónu 22/23

Barça začíná letní předsezónu 22/23

Než 12. nebo 13. srpna odstartuje LaLiga, odehraje se šest zápasů v rámci letní přípravy na sezónu 2022/2023, dva v Katalánsku a čtyři ve Spojených státech. Po 2 odehraných kolech LaLigy čeká Blaugranas ještě domácí zápas s Manchesterem City na podporu lidem s nemocí ALS.

Hráči se sešli k prvnímu oficiálnímu tréninku 4.července v Ciutat Esportiva. Dopoledne probíhali testy a odpoledne šel tým trénovat na hřiště a to bez hráčů, kteří reprezentovali své týmy v Lize národů nebo v jiných reprezentačních utkáních, kteří se k týmu připojili teprve v pondělí.

Vše začíná dnes 13. července v 19:00 zápasem proti katalánskému týmu UE Olot z druhé ligy RFEF (čtvrtý stupeň španělské fotbalové pyramidy). Zápas se odehraje ve městě, které leží asi 40 km severozápadně od Girony.

Čtyři zápasy v USA
Hráči se poté vydají za Atlantik, kde 19. července začne jejich turné po USA prvním utkáním s nově vytvořeným týmem Inter Miami na jeho vlastním stadionu na Floridě, DRV PNK Stadium. Klub vlastněný Davidem Beckhamem nedávno začal soutěžit v Major League Soccer.

Poté Barça zamíří do Las Vegas, kde 23. července odehraje prestižní zápas proti Realu Madrid. Stadion Allegiant pojme přes 60 000 diváků a na druhé Clásico na americké půdě, které naváže na to z Miami v roce 2017 a skončilo vítězstvím Katalánců 3:2, bude jistě plno.

Další test čeká výpravu blaugranas 26. července, kdy se v texaském Dallasu utká s italským Juventusem na stadionu Cotton Bowl, který pojme 92 000 diváků.

Americkou část předsezónní přípravy uzavře Barça 30. července v New Yorku proti dalšímu klubu MLS, tentokrát New York Red Bulls v Red Bull Areně s kapacitou 25 000 diváků.

Joan Gamper Trophy

Pohár Joana Gampera, kterého se podruhé v historii zúčastní mužský i ženský fotbalový tým, má nyní soupeře a podrobnosti o utkáních. Mužský tým Barçy nastoupí 7. srpna na Spotify Camp Nou s výkopem ve 20 hodin středoevropského času proti mexickému týmu Club Universidad Nacional, známému také jako Pumas, zatímco ženský tým Barçy se 23. srpna s výkopem ve 20 hodin středoevropského času utká na Estadi Johan Cruyff s francouzským týmem Montpellier Hérault Sport Club.

Obtížnost najít klub, který by měl k dispozici mužský i ženský tým pro termíny v kalendáři, zabránila tomu, aby se v 57. ročníku soutěže, která nese jméno zakladatele klubu, hrálo ve stejný den.

Zápas na podporu ALS

Barça a Manchester City sehrají 24. srpna ve 21.00 hodin na Camp Nou mnohem víc než jen zápas. Jedná se o charitativní sbírku, iniciativu bývalého brankáře a trenéra Juana Carlose Unzué, kterému byla před více než dvěma lety diagnostikována nevyléčitelná degenerativní neurologická choroba ALS (amyotrofická laterální skleróza). Zápas se odehraje po 2 odehraných kolech LaLigy.

LETNÍ PŘEDSEZÓNA 2022/2023

prp


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat