Barça v předsezónním období opět navštíví USA

Barça v předsezónním období opět navštíví USA Foto: FCBarcelona.com

Blaugranas si zopakují letošní turné po Spojených státech, kde odehrají tři zápasy proti Manchesteru City, Realu Madrid a AC Milán

Již potřetí v řadě se první tým mužů FC Barcelona vrací na předsezónní přípravu do Spojených států, kde se letos opět představí v luxusním složení - 30. července odehraje tři zápasy s Manchesterem City, 3. srpna s Realem Madrid a 6. srpna s AC Milán, které se odehrají v Orlandu, New Jersey a Baltimoru.

Zatímco v loňském roce se turné soustředilo především na západní část země, kde se odehrály zápasy v Los Angeles, Las Vegas a Dallasu - zápas v Santa Claře proti Juventusu se neodehrál kvůli nemoci významné části týmu - FC Barcelona letos změní místo a navštíví východní pobřeží země, kde se kromě plánovaných zápasů uskuteční různé institucionální a společenské aktivity na podporu klubu v této oblasti.

Výprava FC Barcelona vyrazí z Barcelony 28. července a již o dva dny později, 30. července, sehrají blaugranas první zápas proti Manchesteru City na stadionu Camping World Stadium v Orlandu, stadionu s kapacitou 60 219 diváků, který kdysi hostil několik zápasů mistrovství světa v roce 1994.

Bude to poprvé v historii, kdy blaugranas budou hrát v tomto městě ve státě Florida, a také poprvé, kdy se na severoamerické půdě utkají s týmem bývalého trenéra FC Barcelona Pepa Guardioly. Poslední zápas mezi FC Barcelonou a úřadujícími šampiony Premier League a Ligy mistrů se odehrál 24. srpna 2022 na Spotify Camp Nou v přátelském utkání ve prospěch boje proti ALS, který prosazoval Juan Carlos Unzué.

Čtvrté Clásico ve Spojených státech

Jako obvykle v posledních letech bude součástí turné po Spojených státech také zápas FC Barcelona-Real Madrid, který se uskuteční 3. srpna a tentokrát se bude konat na Metlife Stadium v New Jersey, stadionu s kapacitou 82 500 diváků, který je domovem týmů New York Giants a New York Jets z NFL a dějištěm finále mistrovství světa ve fotbale v roce 2026. Na tomto stadionu se modrobílí představí již pošesté a půjde o čtvrté Clásico na americké půdě, které se stalo pravidelnou součástí letního kalendáře této země.

Dosavadní bilance těchto střetnutí vyznívá ve prospěch blaugranas, kteří ve třech zápasech třikrát zvítězili: 3:2 na Hard Rock Stadium v Miami v roce 2017, 1:0 na Allegiante Stadium v Las Vegas v roce 2022 a 0:3 na AT&T Stadium v Arlingtonu v roce 2023.

FC Barcelona uzavře turné 6. srpna v Baltimoru, městě, které nemá v historii klubu obdoby a kde se barcelonští opět utkají s AC Milán ve Spojených státech, s nímž se utkali již v loňském turné na Allegiant Stadium v Las Vegas, kde Xaviho svěřenci zvítězili 1:0. Letos se zápas mezi Culers a Rossoneri odehraje na stadionu M&T Bank Stadium s kapacitou 71 000 diváků, který je domovem týmu NFL Baltimore Ravens.

Tyto tři zápasy jsou součástí Soccer Champions Tour 2024, přátelského turnaje, který propaguje Sixth Street ve spolupráci s Legends a AEG a který letos slaví svůj druhý ročník, jehož se kromě FC Barcelony a tří výše zmíněných soupeřů zúčastní také Chelsea.

Spojené státy, pravidelná destinace blaugranas

Letošní letní turné bude šestnáctou návštěvou Spojených států v historii FC Barcelona (ta první v roce 1937 byla klíčová pro přežití klubu), země, která je v posledních letech pravidelnou destinací, kam první tým mužů cestoval v letech 2011, 2015, 2017, 2018 - v roce, kdy uskutečnil společné turné s Barça Femení - 2019, 2022 a 2023. V uplynulé sezóně navštívili muži Barçy tuto zemi dvakrát, neboť kromě letního turné odcestovali před Vánoci také do Dallasu, kde sehráli přátelské utkání s mexickým týmem América.


Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat