Barça v předsezónním období opět navštíví USA

Barça v předsezónním období opět navštíví USA Foto: FCBarcelona.com

Blaugranas si zopakují letošní turné po Spojených státech, kde odehrají tři zápasy proti Manchesteru City, Realu Madrid a AC Milán

Již potřetí v řadě se první tým mužů FC Barcelona vrací na předsezónní přípravu do Spojených států, kde se letos opět představí v luxusním složení - 30. července odehraje tři zápasy s Manchesterem City, 3. srpna s Realem Madrid a 6. srpna s AC Milán, které se odehrají v Orlandu, New Jersey a Baltimoru.

Zatímco v loňském roce se turné soustředilo především na západní část země, kde se odehrály zápasy v Los Angeles, Las Vegas a Dallasu - zápas v Santa Claře proti Juventusu se neodehrál kvůli nemoci významné části týmu - FC Barcelona letos změní místo a navštíví východní pobřeží země, kde se kromě plánovaných zápasů uskuteční různé institucionální a společenské aktivity na podporu klubu v této oblasti.

Výprava FC Barcelona vyrazí z Barcelony 28. července a již o dva dny později, 30. července, sehrají blaugranas první zápas proti Manchesteru City na stadionu Camping World Stadium v Orlandu, stadionu s kapacitou 60 219 diváků, který kdysi hostil několik zápasů mistrovství světa v roce 1994.

Bude to poprvé v historii, kdy blaugranas budou hrát v tomto městě ve státě Florida, a také poprvé, kdy se na severoamerické půdě utkají s týmem bývalého trenéra FC Barcelona Pepa Guardioly. Poslední zápas mezi FC Barcelonou a úřadujícími šampiony Premier League a Ligy mistrů se odehrál 24. srpna 2022 na Spotify Camp Nou v přátelském utkání ve prospěch boje proti ALS, který prosazoval Juan Carlos Unzué.

Čtvrté Clásico ve Spojených státech

Jako obvykle v posledních letech bude součástí turné po Spojených státech také zápas FC Barcelona-Real Madrid, který se uskuteční 3. srpna a tentokrát se bude konat na Metlife Stadium v New Jersey, stadionu s kapacitou 82 500 diváků, který je domovem týmů New York Giants a New York Jets z NFL a dějištěm finále mistrovství světa ve fotbale v roce 2026. Na tomto stadionu se modrobílí představí již pošesté a půjde o čtvrté Clásico na americké půdě, které se stalo pravidelnou součástí letního kalendáře této země.

Dosavadní bilance těchto střetnutí vyznívá ve prospěch blaugranas, kteří ve třech zápasech třikrát zvítězili: 3:2 na Hard Rock Stadium v Miami v roce 2017, 1:0 na Allegiante Stadium v Las Vegas v roce 2022 a 0:3 na AT&T Stadium v Arlingtonu v roce 2023.

FC Barcelona uzavře turné 6. srpna v Baltimoru, městě, které nemá v historii klubu obdoby a kde se barcelonští opět utkají s AC Milán ve Spojených státech, s nímž se utkali již v loňském turné na Allegiant Stadium v Las Vegas, kde Xaviho svěřenci zvítězili 1:0. Letos se zápas mezi Culers a Rossoneri odehraje na stadionu M&T Bank Stadium s kapacitou 71 000 diváků, který je domovem týmu NFL Baltimore Ravens.

Tyto tři zápasy jsou součástí Soccer Champions Tour 2024, přátelského turnaje, který propaguje Sixth Street ve spolupráci s Legends a AEG a který letos slaví svůj druhý ročník, jehož se kromě FC Barcelony a tří výše zmíněných soupeřů zúčastní také Chelsea.

Spojené státy, pravidelná destinace blaugranas

Letošní letní turné bude šestnáctou návštěvou Spojených států v historii FC Barcelona (ta první v roce 1937 byla klíčová pro přežití klubu), země, která je v posledních letech pravidelnou destinací, kam první tým mužů cestoval v letech 2011, 2015, 2017, 2018 - v roce, kdy uskutečnil společné turné s Barça Femení - 2019, 2022 a 2023. V uplynulé sezóně navštívili muži Barçy tuto zemi dvakrát, neboť kromě letního turné odcestovali před Vánoci také do Dallasu, kde sehráli přátelské utkání s mexickým týmem América.


Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat