BARÇA VS VALLADOLID ANEB ŽIVOTNÍ ZÁŽITKY V BARCELONĚ

BARÇA VS VALLADOLID ANEB ŽIVOTNÍ ZÁŽITKY V BARCELONĚ

Po společných zájezdech s členy fanklubu a dalšími fanoušky Barçy přišel na řadu spíše rodinný typ výletu. Vzhledem k časové vytíženosti byl nakonec vybrán ne příliš atraktivní soupeř, o to více však byl atraktivní program.

Do Barcelony jsme vyrazili z Prahy v pátek a vzhledem k času příletu jsme kromě ubytování a nákupu stihli už jen nějaké to pivo a víno u Barça TV.

Hned v sobotu dopoledne byl na programu jeden ze zlatých hřebů pobytu – let helikoptérou nad Barcelonou. Počasí bylo úžasné – nikde ani mráček, žádný vítr a kolem 18 stupňů. Nejprve jsme sledovali pasažéry před námi, jak odlétají, a poté jsme již přišli na řadu my.

Let začíná kousek od Hotelu W, letíte podél celého pobřeží a pak se vracíte zpátky nad Diagonálou, tedy nad Torre Glóries a Sagrada Família, a doletíte až nad Camp Nou. Pohled na náš svatostánek mě opravdu dojal.

Poté ještě kopec Montjuïc a kolem nákladního přístavu zpátky. Let sice trval jen asi 15 minut, ale viděli jsme vlastně celou Barcelonu a byl to jeden z největších zážitků v životě.

Pak jsme se vydali k Port Vell a odtud po Ramble až na Plaça Catalunya, tedy spíše kousek nad toto náměstí, kde sídlí restaurace Luise Suáreze. Po vydatném obědě jsme šli na prohlídku Licea, tedy jednoho z největších a nejznámějších operních domů na světě. Nejvíce vás zaujme samozřejmě sál a přilehlé zdobené lóže, a také zajímavý strop.

Večer byl pak program jasný – zápas s Realem Valladolid. Přítomný byl klasicky Abidal, ale také Ferrer či Ronaldo, který je majitelem Valladolidu. Místa jsme měli v první řadě třetího patra kryté tribuny – tedy pod komentátorskými tribunami. Splnil jsem si tak menší cíl – vyzkoušet všechna patra na každé tribuně stadionu. I když se jedná o třetí patro, místa to byla skvělá. Máte výhled na celý stadion a super přehled o hře.

Na první poločas se sice nedalo moc dívat, druhý byl ale o poznání lepší. Bohužel Aleňa, Roberto ani Boateng svou šanci neproměnili. A hlavně je pálil i Messi, který si klidně mohl připsat 4 góly, a také Suárez, který za 30 minut na hřišti dokázal spálit 4 vyložené šance. Ten večer by ovšem netrefil ani vodu z lodě.

V neděli jsme vyrazili vlakem do Colonia Güell podívat se na kryptu Gaudího. Poslední památka UNESCO a Gaudího, kterou jsem ještě v Barceloně (a okolí) nenavštívil.

Večer jsme se vypravili za kulturou – na programu byla opera v Palau de la Música Catalana. Tato budova patří k těm nejkrásnějším na světě a její interiér – především strop - musí okouzlit opravdu každého. Když k tomu přidáte úžasnou hudbu a skvělé představení, jedná se opravdu o mimořádný zážitek.

V pondělí jsme zvolili prohlídku celé Barcelony, tentokrát autobusem. I když mi tato služba přišla vždy předražená, vyzkoušet musím vše. A vzhledem k tomu, co vše vidíte, když stihnete projet obě trasy (které jsou v tomto ročním období v provozu), cena zase tak vysoká není.

Po prohlídce města jsme se ještě vydali do Muzea čokolády, kde je z čokolády téměř vše – i vstupenka, která má na sobě vlajku země, odkud pocházíte. Na své si v tomto muzeu přijdou i fanoušci Barçy – je tady čokoládový Kubala i Messi.

Den jsme zakončili u Camp Nou. Kromě fanshopu jsem byl také v kancelářích klubu. Nejprve zjistit, kde jsou naše penya karty a poté zaplatit členství Socio. Když už jsem v kancelářích byl, požádal jsem také o permanentku. Doba čekání? Přibližně 8 až 10 let.

Večer jsme ještě zhlédli záznam basketbalového zápasu – finále Copa del Rey, ve kterém Barça v Madridu porazila Real až v prodloužení, a to o 1 bod. Utkání to bylo opravdu napínavé, možná nejnapínavější, jaké jsem kdy viděl, takže určitě doporučuji shlédnout minimálně konec zápasu.

V úterý jsme snídali u Camp Nou, kde jsme potkali Lozana. Pak přišel na řadu druhý zlatý hřeb – VIP Camp Nou Tour. Ta se od klasické dost liší a to nejen v ceně. Tour začíná na tribuně a potom ve VIP sekci, kde tráví hosté čas před a po zápase. Pak přišla na řadu mix zóna a tisková místnost, kde nám udělali fotku s dresem. Potom již šatny hostů a hlavně – šatny domácích! Zde je bohužel zakázáno fotit, i když těžko tomu odoláte.

Nejprve se jde chodbou, kde jsou dresy, plakáty a další relikvie většinou s podpisy všech hráčů. Pak zóna, kde mají hráči nachystané občerstvení, a poté již přímo šatna. Dostali jsme také dárek v podobě batohu.

Následoval tunel k trávníku a pak jsme šli přímo podél pažitu až k jedné z branek, kde jsme se fotili s trofejí Ligy mistrů. Trávníku se sice také nesmělo dotýkat, ale kdo by odolal?

Prohlídka končí s virtuální realitou úžasnými záběry z kamery těsně vedle Messiho, když slavil postupový gól proti PSG.

Následně jsme vyrazili na naše ubytování, kde jsme strávili zbytek pobytu. Bydleli jsme totiž v Hotelu W. Výhledy z pokoje jsou absolutně dech beroucí a nikdy neomrzí.

Večer jsme ještě zašli na nějaký ten koktejl do Eclipse baru – výhledy z tohoto baru z 26. patra na večerní Barcelonu jsou také opravdu úžasné. A pobyt jsme zakončili ve wellnes zóně hotelu.

Ve středu už pak byla na programu pouze cesta domů a debata, kdy vyrazíme do katalánské metropole znovu.

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš „Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Tak to muselo byt uzasne!!!!ZAVIDIM! smiley

25.02.2019, 19:20

Na srazu ti zařidím vyhlídkový let nad Bolaticemi,budeš moci porovnat s Barcelonou.smiley

25.02.2019, 20:34
Migueli René
Systémový administrátor

To beru! :-)

26.02.2019, 09:12
René René

www.bolatice.cz ---najdi tři rozdíly

26.02.2019, 13:49
BananCZ René

Vy jste z Bolatic? :D Mam zenu z Borove

26.02.2019, 23:17
René BananCZ

Koho?

27.02.2019, 09:21
BananCZ René

Se ptas na jmeno, jo? :) jezdim tak k vam casto, mate to tam hezke!

27.02.2019, 10:33
BananCZ BananCZ

Jinak byvala Juretzkova... Mamka jeji je ted Pospisilova. Tusis?

27.02.2019, 10:34
BananCZ BananCZ

Deda Hluchnik... byl dlouho predseda hasicu

27.02.2019, 10:35
René BananCZ

zavolej mi,proberem to.773677717

27.02.2019, 14:11

Přečetl jsem to jedním dechem, fotky jsou úžasné.
Shrnul bych to takhle : nejde nezávidět... smiley

26.02.2019, 09:27
Migueli felpod
Systémový administrátor

Díky.

Z vrtulníku je tam trošku ten odlesk okna. Asi se to dá upravit, ale na to jsem levý smiley

26.02.2019, 10:29

Super článek, luxusní fotky!
Tomuhle bych dal přednost i před svatební cestou smileysmileysmiley
Na kolik tě to vůbec přišlo? Stačí + - odhad.
díky

26.02.2019, 10:09
Migueli contento
Systémový administrátor

Díky.

To je složitá otázka. Na moc totiž ne.

VIP tour jsem dostal na narozeniny. Let Vrtulníkem na Vánoce atd. Asi jsem byl fakt hodný smiley

26.02.2019, 10:30
contento Migueli

Já jsem hodný celý rok a nic, sakra smiley

26.02.2019, 10:59

Camp Nou z výšky - luxusní fotka smiley

26.02.2019, 18:35

coolcamp vydělavá smiley

26.02.2019, 21:29

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat