Barça vzdává hold svým kořenům a její novou sadou je "Senyera"

Barça vzdává hold svým kořenům a její novou sadou je "Senyera"

Sada s nápisem "+ Catalunya + Barça" se bude od soboty 28. ledna prodávat výhradně v obchodech Barça Stores a poprvé se představí v soutěžním utkání proti Girona FC na Montilivi.

FC Barcelona představuje pro letošní sezónu novou sadu pod heslem "+ Catalunya + Barça". Dres vzdává hold kořenům klubu, na hrudi má katalánskou vlajku Senyera a inspiruje se kapitánskou páskou. Během své 124leté historie se Barça stala celosvětově známou pro svůj inkluzivní přístup, přičemž zůstává úzce spjata s Katalánskem a jeho kulturou, katalánským způsobem života a předává své hodnoty fanouškům po celém světě. Jako kulisa pro prezentaci byla příhodně zvolena jedna z nejikoničtějších reprezentací katalánské architektury, La Pedrera - Casa Milà.

Poprvé se v tomto dresu představí tuto sobotu v katalánském derby mezi prvním týmem mužů a Gironou FC na stadionu Montilivi (výkop v 16:15). Později téhož dne jej oblékne také basketbalový tým proti Bàsquetu Girona a v neděli si dres obléknou ženy Barçy v Tenerife. Nová souprava FC Barcelona se začne prodávat v sobotu 28. ledna prostřednictvím klubových e-shopů a také v obchodech Barça Store na Camp Nou, Canaletes, Passeig de Gracia, Sagrada Família, Westfield La Maquinista, Parc Central, barcelonském letišti T1 a T2, v Madridu a na dalších oficiálních prodejních místech.

Je to podruhé, co Barça představila čtyři různé sady v jedné sezóně. Tentokrát bude nový design k dispozici jak s nápisem Spotify na přední straně, který nosí první mužský a ženský tým, tak ve verzi, kterou nosí basketbalový tým. Muži Xaviho Hernándeze, Barça Femení a basketbalový tým budou novou soupravu nosit v různých obdobích po zbytek této sezóny.

Tento nový dres má pro Barçu přelomový design se znakem a čtyřmi vodorovnými červenými pruhy na hrudi na žlutém pozadí. Rukávy jsou rovněž lemovány v barvách Barçy, šortky jsou ve stejné žluté barvě a soupravu doplňují žluté ponožky s modrým logem Nike a nápisem "Barça". Souprava je vyrobena ze 100% recyklovaného polyesterového vlákna, které pochází z recyklovaných plastových lahví.

Hrdost na to, že pocházíte z Barcelony a Katalánska

Slogan zvolený pro prezentaci sady "+ Catalunya + Barça" vyjadřuje ducha Barçy a hrdost na to, že pochází z Barcelony a Katalánska. Od svého založení si klub osvojil herní styl a přístup, který symbolizuje, že pochází z Katalánska, a stal se odkazem předávaným kapitány dalším generacím, který inspiruje a vede mladé lidi. Klub pro všechny se stal místem setkávání různých lidí, kultur a zemí, pomáhá lidem se sbližovat a zároveň zůstává věrný svým kořenům.

Slogan odkazuje na filozofii, která definuje FC Barcelona, klub, který chápe hodnotu sportu a jeho schopnost měnit společnost k lepšímu, s pevným přesvědčením, že hodnoty jako pokora, úsilí, ambice, týmová práce a respekt během hry jsou stejně důležité jako sportovní úspěch.

 

 

Citové pouto mezi klubem a jeho kořeny

V souvislosti s uvedením čtvrté sady na trh se FC Barcelona také zapojí do nadcházející kampaně s Katalánským turistickým sdružením, která je součástí dohody o partnerství s klubem. Pod heslem "Feel the colors" (Vnímej barvy) má kampaň vysvětlit emocionální pouto mezi FC Barcelona a jejími kořeny a to, jak se tento úzký vztah spojuje, aby poskytl kompletní zážitek.

Jak se Vám nová sada líbí? Podělte se s námi v diskuzi.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

jako tričko docela OK, jako dres spíš ne. ale uvidíme zítra

27.01.2023, 12:08

Nejsem sice fanda znaku uprostred a na 19/20 to nema, ale moc peknee. 👍

27.01.2023, 21:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat