Barcelona B si v neděli zahraje o postup do 2. ligy

Barcelona B si v neděli zahraje o postup do 2. ligy

Rezerva včera na penalty porazila Badajoz a zajistila si místo ve finále o postup do druhé nejvyšší soutěže ve Španělsku. 

Zápas to byl ze začátku velmi opatrný a především na barcelonských hráčích byla vidět nervozita. S přibývajícími minutami si však vše "sedlo" a blaugranas převzali otěže do svých rukou. V prvním poločase jasně dominovali a soupeři míč téměř ani nepůjčovali, nedokázali však překonat skvěle chytajícího Kike Roya. Jak už to bývá u Barcelony zvykem, soupeři stačil jeden povedený brejk a mladíci rázem prohrávali 1:0 (39' Guzmán Casaseca).

Ve druhém poločase pokračovalo dobývání branky Badajozu, barcelonským už se však nedařilo vytvářet tolik nebezpečných šancí. Soupeř se totiž zabarikádoval před šestnáctkou a soustředil se především na bránění výsledku. Mladíci však ukázali nezlomného ducha a jejich snaha přinesla ovoce v 82. minutě, kdy po centru Konrada konečně překonal brankáře Royu Rey Manaj. V závěru zápasu už se nic zvláštního nestalo a šlo se do prodloužení.

V tom byli na koni naopak hráči Badajozu, kteří působili jako polití živou vodou. Branka však nepadla a rozhodnout musel až penaltový rozstřel. Za Barcelonu se k pokutovým kopům trochu netradičně postavili hned tři obránci - Akieme, Araujo a Cuenca, všichni tři však své kopy proměnili. Iñaki Peña hned první penaltu vychytal a když se v závěru Rey Manaj ani kapitán Monchu nemýlili, mohli barcelonští slavit.

Sestava Barcy B: Iñaki Peña, Morer, Cuenca, Monchu, Araujo, Jandro (Mingueza, min 81), Akieme, Matheus (Reis, min 68), R. Manaj, Konrad (Gerard, min 105) a Ilaix Moriba (Nils, min 69).

Nedělní finále

Poslední krůček k postupu musí Barcelona B udělat v neděli. Ve finále ji čeká Sabadell, který je shodou okolností ze stejné skupiny. V základní části skončil Sabadell třetí hned za Barcelonou - rozhodovaly vzájemné zápasy, které mají barcelonští o chloupek lepší. Doma totiž Sabadell porazili 1:0, u nich pak vybojovali remízu 2:2.

Zápas začíná v neděli od 20:00, sledovat jej můžete na Barca TV +, případně můžete zkusit využít streamy. Barca TV je sice placená, lze však využít sedmidenní zkušební verzi - vyzkoušeno, strhnou vám jen 1 €. :) 

Na závěr ještě dodejme, že Ansu Fati ani Riqui Puig rezervě k dispozici nebudou, oba dostali po zápasech za áčko volno a čeká je Liga mistrů.


Zdroje: mundodeportivo.com, fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat