Barcelona by na Camp Nou chtěla hostit zápas NFL

Barcelona by na Camp Nou chtěla hostit zápas NFL

Barcelona v posledních letech vyhodnocuje nejrůznější zdroje příjmů a po rekonstrukci Camp Nou by ráda přidala jeden nový.

Podle Munda Deportiva by blaugranas na svém stadionu rádi hostili zápas amerického fotbalu. Camp Nou již nyní prochází rekonstrukcí a od příští sezóny se zápasy přesunou na olympijský stadion na Montjuic.

Rekonstrukce by měla být dokončená během sezóny 2024/2025 a v létě 2025 by se Barcelona měla vrátit zpět na svůj svatostánek. Jakmile budou práce dokončeny, pokusí se Barcelona na svém novém stadionu přivítat i slavnou NFL.

Už několik let se nejlepší soutěž amerického fotbalu pravidelně představuje v Londýně a ráda by expandovala i do dalších destinací. Několik zápasů se již odehrálo v Mexiku a nedávno slavilo ohromný divácký úspěch střetnutí Tampa Bay Buccaneers proti Seattle Seahawks v mnichovské Allianz Aréně.

NFL si v Německu vytvořila slušnou fanouškovskou základnu a o lístky mělo zájem až tři miliony lidí. Bude tedy otázkou, zda se podobné popularitě bude těšit i ve Španělsku.


Zdroje: football-espana.net



Diskuze

Reekwon
Senior editor

Ve frontě na lístky do Mnichova přede mnou bylo přes 700 tisíc lidí a to bylo pár minut po spuštění, ten zájem byl obrovský a teď si představme zápas v Barceloně, kam člověk pojede mnohem radši i vzhledem k městu a období, ve kterém se evropské zápasy hrají. Nechci lhát, nebo šířit falešné informace, ale mám dojem, že i Madrid už buduje Bernabeu tak, aby se tam mohl odehrát zápas NFL a připravují se na tu expanzi do Španělska. Pro NFL to může být velmi zajímavý trh pro Barcelonu to může být zajímavá příležitost, jak si vydělat ročně nějaké peníze navíc. Pokud s Barcelona a NFL spolu dohodnou, vyzkouší si jeden zápas a podle úspěchu uzavřou dohodu, jako to bylo v případě Tottenhamu, i když tam se neočekával neúspěch, protože už se hrálo ve Wembley a bylo vyprodáno, takže stadion Tottenhamu se stavěl už s tím, že se tam bude hrát pravidelně NFL a po dokončení Tottenham podepsal s NFL smlouvu na 10 let s tím, že každý rok se tam budou hrát 2 zápasy.

22.12.2022, 18:07
pyspetr Reekwon

přede mnou bylo jen přes 300 000 :D 2 min po otevření

23.12.2022, 07:36

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 93
2. FC Barcelona 76
3. Girona FC 75
4. Club Atlético de Madrid 70
5. Athletic Club 62
6. Real Betis Balompié 55
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 19
3. Alexander Sørloth 19
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
31. Ferrán Torres 7
33. João Félix 7
41. Raphinha 6
55. Fermín López 5
56. Lamine Yamal 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat