Barcelona chce prodloužit třem hráčům smlouvy, informuje Mundo Deportivo

Barcelona chce prodloužit třem hráčům smlouvy, informuje Mundo Deportivo

Další katalánské periodikum vydalo ve středu zprávu o tom, že činovníci Barcelony mají v plánu zajištění nových kontraktů pro trojici fotbalistů A-týmu, ovšem ve vyjednávání o nich jsou nyní limitováni jednak karanténou a také krizí. Konverzace se tak mají rozjet po návratu soutěží.

Vedle posilování myslí v Barce také na udržení stávajících hvězd. Mnoha hráčům vyprší v nadcházejících dvou letech smlouvy a podle v nadpise uvedeného deníku mají Katalánci tři priority v tomto ohledu – Lionela Messiho, Marca-Andrého ter Stegena a Nélsona Semeda. Vzhledem k finanční nestabilitě to ale nyní nebude nic snadného.

Sportovci sice souhlasili se snížením mezd, ovšem komunikace mezi jejich agenty a zástupci klubu by měly začít až s návratem do normálního stavu. Nejdříve vyprší smlouva nejlepšího hráče v týmu, Lea Messiho, a to konkrétně 30. června příštího roku. Argentinec má navíc klauzuli, díky níž může kontrakt přerušit už letos.

V FCB jsou však údajně klidní a přesvědčení, že rodák z Rosaria nechce Camp Nou opustit. S návratem do normálu počítají v červnu, kdy by se s hlavním kapitánem týmu sešli osobně. Do té doby s ním chtějí komunkovat telefonicky. Další klíčový muž Blaugranas pak hájí prostor mezi třemi tyčemi. Jeho kontrakt skončí v roce 2022.

Vzhledem k jeho důležitosti a narůstající roli v kabině jde také o úkol s nejvyšší možnou důležitostí, kor vezmeme-li v potaz Bayern Mnichov a možné vyhlížení náhrady za Manuela Neuera. Sám odchovanec Borussie Mönchengladbach se nicméně nechal slyšet, že se v Barceloně cítí skvěle a nechce odcházet. Právo na lepší podmínky ale má.

Na rozdíl od případu Lea už byly s ter Stegenem zahájeny ony telefonické kontakty a opět se očekává, že se vše rozjede až s návratem do starých kolejí. Třetím pánem na holení je pak portugalský pravý bek, u něhož však není jistá budoucnost. Je možné, že v klubu zůstane další rok, než bude moci dorazit Emerson z Betisu Sevilla.

Barcelonští ale nechtějí, aby Semedovi zbýval rok na smlouvě v případě jeho odchodu, jelikož to by oslabilo jejich vyjednávací páku. Kolem jednoho z klientů agenta Jorgeho Mendese krouží už delší dobu PSG a Atlético mimo jiné kluby a očekává se tak výrazný nárůst hráčových požadavků. O zásluze však lze na rozdíl od ter Stegena spekulovat.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat