Barcelona chce s Gavim co nejdříve prodloužit smlouvu

Barcelona chce s Gavim co nejdříve prodloužit smlouvu

Gavi dělá další kroky mezi fotbalovou elitu a buduje si reputaci v evropském fotbale, což potvrdil i nedávný zápas proti Řecku. Média tvrdí, že Barcelona bude v nejbližší době s odchovancem pracovat na prodloužení smlouvy.

Podle Fabrizia Romana se Barcelona chystá vstoupit do závěrečné fáze jednání o nové smlouvě s Gavim, která by měla být založena na zvyšování platu v dlouhodobé smlouvě. Sám sedmnáctiletý hráč chce na Camp Nou zůstat a Xavi, který má stále větší slovo ve sportovní struktuře, také schválil plán Blaugranas na udržení záložníka.

Mundo Deportivo zdůrazňuje, že Barça chce dosáhnout dohody co nejdříve a hodlá brzy kontaktovat Gaviho agenta Ivana de la Peñu. Záložník má sice smlouvu do června 2023, ale jeho výstupní klauzule je pouze 50 milionů eur, takže se Katalánci musí chránit před pokušením jiných klubů. Deník spekuluje, že se Blaugrana pokusí navýšit částku na 500 milionů, nebo možná dokonce na jednu miliardu eur.

Podle deníku Mundo Deportivo Barcelona neočekává v jednáních žádné problémy, protože hráčův zástupce již dal jasně najevo, že současnost a budoucnost jeho klienta je spojena se současným týmem. Mateu Alemany má v úmyslu nabídnout Gavi podobnou strukturu smlouvy jako Nico González. V případě nezletilých fotbalistů omezují předpisy FIFA možnou délku smlouvy na tři roky, ale Barça může zahrnout opci na prodloužení spolupráce o další dva roky.


Zdroje: Twitter [@fabrizioromano], Mundo Deportivo



Diskuze

Vykašlal bych se na výkupní klauzule 1 mld. €. Pokud se objeví zájemce s nachystanýma 200 milionama, stejně si to nebudeme moci dovolit odmítnout. Jedno jestli Gavi, Pedri nebo Fati...

13.11.2021, 16:01
petra_barcelona44 MilanBalage

to je velká blbost kamaráde, i přes konec Busquetse si myslím že na dalších 5-6 let nebudeme muset vůbec kupovat záložníky a soustředit své finance především tam kde je největší problém a to je hroťák a a obrana a zálohu bych vůbec neřešil, nikoho neprodával ani nekupoval

13.11.2021, 17:28
MilanBalage petra_barcelona44

Máme dluh přes miliardu €. Pokud bude někdo ochotný vysolit pětinu našeho dluhu za kteréhokoliv(!) hráče, bez diskuzí se na nabídku kývne. Bez ohledu na absurdní miliardovou výkupní klauzuli.
Pokud jde o zálohu, nemáme tak úplně vyhráno.. Křídla máme dvě - Fatiho a Dembelého, oba mimo hru. Nevím teda, co Demir, dlouho nehrál a Abde, ikdyž celkem OK, je mu teprve 17..
A střed zálohy, tam nám chybí snad to nejdůležitější - tvůrce hry. Přihrávek dáme za zápas milion, ale tu finální, která má oči a je přímo do góla, nedáme ani jednu za 5 zápasů.
Xavi jako bývalý geniální tvůrce hry buď toho režiséra z někoho vypiplá, nebo se po někom bude muset chtě - nechtě podívat..

13.11.2021, 18:20
Johny Rivers MilanBalage

Se záložní řadou problém v budoucnu nebude.... Jakmile skončil Sergio, je tam Nico. Dále Gavi, Pedri, Frenkie, při troše snahy Sergi Roberto, Puig... Křídla nejsou záloha.

13.11.2021, 20:03
MilanBalage Johny Rivers

Kdo z nich je tvůrce hry? Nikdo. Nejblíž, ale pořád hodně daleko je mu Pedri. Měl to být Coutinho, ale není..
Každý tým má svůj "mozek." Real má mj. Kroose a Modriće, Atlético má Correu a Kokeho. My nemáme nikoho.
Můžeme mít v kádru třeba 10 kvalitních středních záložníků, no dokud nebudeme mít playmakera, nehneme se z místa.
Že máme půl týmu U21, rozhodně neznamená, že nemusí nikdo dalších X přicházet ani odcházet. K udržení konkurence mezi hráči totiž musí!

13.11.2021, 20:36
Andreas MilanBalage

Ja len nerozumiem, kto ti dá palec hore za takýto stupídny argument. Názor ti neberiem, ale argumentuješ to dlhom, ktorý sa dá skresať aj úplne inak ako predajom najtalentovanejších mladých hráčov vo svetovom futbale. Donedávna sa nadávalo , že kantera nedostáva šance a chlapci odchádzajú v perspektívnom veku. Teraz tie šance dostávajú hodne a zrazu sa majú predať aby sa zarobilo. Ukaz mi jeden veľkoklub, kde zálohu s kladným svedomím môžu tvoriť chlapci do 20 rokov a nestratiť pri tom kvalitu ? Ani jeden jediný. Toto si treba vážiť a nie ich predávať. Oni tie peniaze môžu priniesť v prípade úspechu tak či tak a nemusia nikam chodiť . Strašný žvást si napísal

14.11.2021, 11:41

Mým prvním komentem jsem chtěl ale hlavně upozornit na absurditu miliardové klauzule.
Ta by měla zájemce asi spíš upozornit, že hráč nebude levný. Pokud se ale nakonec vážný zájemce najde a bude ochotný vysázet na dřevo třeba pětinu výstupní ceny, s prodejem se otálet nebude.
Nejsme v pozici Realu, který přemýšlí, jestli podepíše Mbapého, Kanea, Haalanda nebo kdovíjakou hvězdu. Máme dluhy, na to je potřeba nezapomínat.

13.11.2021, 21:08
absint MilanBalage

Ty dluhy mají nějak nastavené splácení, není to tak, že když prodáme hráče za 200 mega, automaticky to narveme věřitelům, aby se část dluhu splatila (to by ani nebylo dvakrát rozumné).

Ty nesmyslné výkupní klauzule mají jediný důvod, zabránit ostatním klubům kupovat naše hráče bez našeho souhlasu. Jsou tak vysoké, že není ani reálné, aby je někdo zaplatil (zatím), tedy jako by ani žádné klauzule nebyly, tak jako všude mimo Španělsko.
200 milionů je rozhodně reálných na zaplacení a nikdo neví, kdy to bude standardní cena za solidního hráče, každopádně ty sumy (kór s příchodem nových a nových investorů) letí nahoru dost rychle. Pogba byl po příchodu do MU nejdražším hráčem, už za dva roky ho ale Neymar překonal víc než dvojnásobně.

14.11.2021, 02:43
absint absint

Jinak takový Real se s tím nesere a prostě každému, kdo umí kopnout do balónu, dá výkupku 500M+, narozdíl od nás tak nemusí řešit nečekané odchody svých největších hvězd a při vyjednávání o prodeji má vždy navrch.
My jsme si naproti tomu svým přístupem dlouhá léta koledovali, až nám vyfoukli Neymara, za nějž jsme sice aspoň dostali adekvátní peníze, mít však jeho smlouvu pořešenou, jak to dělají v Madridu, mohli jsme ho klidně udržet, nebo za něj aspoň dostat mnohem víc.

14.11.2021, 02:50

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat