Barcelona je blízko dohody s talentovaným brazilským mladíkem Tailsonem

Barcelona je blízko dohody s talentovaným brazilským mladíkem Tailsonem

Katalánská FC Barcelona si vyhlédla nového talenta pro svůj B-tým. Lovila v Brazílii, konkrétně v Santosu, kde končí kontrakt Tailsonu Pintovi Goncalvesovi. Ten tak přijde zadarmo a údajně se Blaugranas upíše na další tři roky.

Jedna z vycházejících hvězd brazilské kopané, záložník Tailson Pinto Goncalves, je krůček od angažmá v Barceloně, konkrétně jejím rezervním mančaftu. Jednání se Santosem, z něhož do katalánské metropole zamířil už například Neymar Júnior, jsou v pokročilé fázi a tak by hráč mohl brzy přiletět a připojit se k béčku na předsezonní přípravu.

Dvacetiletý ofenzivní středopolař zaujal svými výkony na Copinhě, turnaji pro nejlepší mládežnické fotbalisty v rámci Brazílie, kde se stal nejlepším střelcem a začalo se kolem něj motat více evropských klubů. Santos se snažil prodloužit jeho kontrakt, ovšem Barcelona byla rychlejší a nyní má oproti ostatním největší šanci Tailsona získat do svých řad.

Jako tomu bývá u Kanárků zvykem, ani Tailsonovi nechybí skvělá technika a dobrý driblink. Disponuje skvělou herní vizí a dává góly, i když není středovým útočníkem. Za Santos do dvaceti let byl jedním z nejlepších střelců a často si jej na tréninky vytahoval i Jorge Sampaoli, kouč A-týmu, jenž mu chtěl dát i debut. To je ale nyní pasé.

Celá operace už je prakticky hotová a čeká se na nějaké podpisy u dokumentů. Barca za Tailsona zaplatí 350 tisíc eur za vývojová práva. Santos si sice přál přidat výkupní klauzuli, ale to už nestihl a nyní bude své štěstí zkoušet ve Španělsku. Dodejme, že 177 centimetrů vysokého Brazilce narozeného 5. března 1999 zastupuje agentura Cosmosport.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

1990????

18.07.2019, 07:09
Pajinos Meshuggah82

1999, omlouvám se, překlepl jsem se, opraveno

18.07.2019, 07:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat