Barcelona je blízko prodeji Todiba, Everton nabízí 20 milionů eur

Barcelona je blízko prodeji Todiba, Everton nabízí 20 milionů eur

Krátkou štaci by v Barceloně mohl zažít Jean-Clair Todibo. Francouzský stoper, aktuálně působící v Schalke na hostování, totiž může v létě změnit dres a upsat se Evertonu, jenž za něj do Katalánska chce poslat 20 000 000 € + několik proměnných.

Ačkoliv se zástupci Barcy snaží do operace zahrnout i klauzuli o zpětném odkupu, katalánský deník Sport, jenž s celou informací přišel, se domnívá, že to je téměř nereálné. Jean-Clair Todibo je nyní zapůjčený v Gelsenkirchenu a to na 6 měsíců. Die Königsblauen mají možnost jej vykoupit za 25 milionů eur.

Což o to, hornický celek je se službami odchovance Toulouse spokojený, nicméně kvůli ekonomické krizi si nebude moci dovolit utratit takové jmění. Namísto toho žádají FCB o další zápůjčku, ovšem na to nechtějí na Camp Nou slyšet. Uvědomují si totiž, že Todibo je žhavým zbožím po celé Evropě a dokáží jej uvedenou sumu prodat.

V případě, že by německý mančaft vyznávající modrou a bílou někde sehnalo nutné prostředky, pak by mohli od Barcelony naopak mohli požadovat 50 milionů a to v případě, že by se její představitelé rozhodli jej přivést zpátky. Celkem vyšlo současný 6. celek tabulky Bundesligy toto hostování na 1,5 milionů eur.

Před pár týdny měl s nabídkou přispěchat Everton. The Toffees sice nenabídli čtvrt sta milionů, ovšem přiblížili se k němu nabídkou 20 milionů + 5 v dalších bonusech. Sám dvacetiletý stoper je nakloněný odchodu do Premier League, ale jeho cílem je uspět ve Španělsku. Rozhodnout tak bude muset klub. Jednání jsou v plném proudu.

Rovněž je možné, že na poslední chvíli vstoupí do celé tahanice jiný klub a nabídne ještě lepší nabídku. V každém případě by ale šlo o tučný profit, jelikož Blaugranas odkoupili Todiba jenom za 2 miliony a to v lednu loňského roku. Od té doby sehrál 4 ligové zápasy a jeden v Lize mistrů, v nichž nasbíral 325 odehraných minut a 2 žluté karty.

Nutno dodat, že polovina z jeho čtyř ligových startů přišla v okamžiku, kdy už barcelonští měli jistý titul z minulé sezony. připomeňme, že rodák z Cayenne odešel z již zmíněného Toulouse po vleklých tahanicích s vyjednáváním o novém kontraktu, které vyústily v přeřazení hráče do juniorky. Z ní pak odešel prakticky zdarma.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

marek99
Senior editor

Veď ani nedostal poriadnu šancu sa ukázať

28.04.2020, 17:08

Nechápu proč ho chtějí prodat, ať raději prodají Umtitiho a hlavně aby mu dali šanci si zahrát a nehrát všechno s Pigue a Lengletem

30.04.2020, 10:39

Osobně raději Umtitiho za 60M než Todiba za 20M. Když už se chtějí Todiba zbavit, zvolil bych hostování do nějakého Villarealu, Sevilly či jineho Španělského klubu, pohybujici se v 1. polovině tabulky.

01.05.2020, 10:59

stejně tomu nevěřím, že by to naše neschopné vedení udělalo prodej s takovým výnosem smileyvesměs to míváme se ztrátou a maximálně šul nul (Jasper za Neta), popř. hodně malým ziskem (tuším Paco), takže uvidíme

nevím no, osobně se mi zalíbili stopeři odjinud - namátkou Giménez, Škriniar a mnozí další, kteří jsou více ověření top fotbalem - Todiba si dokážu představit v nějakém slabším celku, ale třeba se jím s takovou politikou staneme my

04.05.2020, 14:13

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat