Barcelona je krůček od příchodu Braithwaita, kterého bude moci i zaregistrovat

Barcelona je krůček od příchodu Braithwaita, kterého bude moci i zaregistrovat

Již před časem udělila španělská fotbalová federace povolení Barceloně k tomu, aby přivedla náhradu za dlouhodobě zraněného Ousmana Dembélého a zdá se, že jej už našla. Stát by se jí měl Martin Braithwaite z Leganés. O údajné dohodě informovali deník Mundo Deportivo a rozhlasová stanice RAC1.

Včera ráno spatřila světlo světa zpráva, že Barcelona má zájem o útočníka Martina Braithwaita, který umí naskočit na hrotu útoku i na křídlech. Osmadvacetiletý Dán prý zanechává dobrý dojem na činovnících katalánského celku už od ledna 2019, kdy dorazil do Španělska. Konkrétně pak jeho kroky tehdy zamířily z anglického Middlesbrough do Leganés.

Braithwaite má stejné agenty jako Frenkie de Jong a za prvních 19 ligových zápasů nasbíral 4 branky a 7 asistencí. Prosadil se proti klubům jako Valencia, Sevilla či právě Barca a v rámci poháru pak přidal na svou pažbu zářez v podobě Realu Madrid. Los Pepineros se tak rozhodli aktivovat klauzuli ve výši 5 milionů eur a fotbalistu narozeného v Esbjergu přivést na stálo.

V aktuálním ročníku, který je pro celek z madridského předměstí obtížný a stál už například místo i trenéra Mauricia Pellegriniho, si Braithwaite připsal 8 gólů a 1 nahrávku napříč sedmadvaceti duely ve všech soutěžích. Jde o silného a rychlého hráče, který umí spolupracovat s kolegy, tvrdě pracuje na opětovném získání míče a je technicky dobře vybavený.

Mezi jeho silné stránky patří i pohyb a dynamika a nápomocný dokáže být i při presování. Navíc je i univerzální – vedle středu útoku totiž zvládne i kraj a to je pro Katalánce důležitý aspekt, jelikož by tak zabili dvě mouchy jednou ranou. Braithwaite by mohl zaskakovat za Ousmana Dembélého, který se zase zranil a bude mimo hru přes půl roku, a také Luise Suáreze.

Ten se má vrátit do tréninkového procesu nejdříve v dubnu a Blaugranas tak nyní trápí velmi úzký kádr. Tomu má napomoci povolení, které jim umožní zaregistrovat mimo přestupové okno vybraného hráče. Tím by se měl i napříč problémům v obraně stát útočník, kde je tlačí bota více. Zatím se spekulovalo o Ángelu, Lucasi Pérezovi či Lorénu Morenovi.

Nakonec ale výběr padl na Braithwaita, s nímž už barcelonští pilují detaily kontraktu, jak uvedlo rádio RAC1 v návaznosti na zprávu periodika Mundo Deportivo. Stále není jisté, zdali půjde o například půlroční hostování či koupi nastálo, ačkoliv vzhledem k situaci na stadionu Butarque se bude jednat spíše od odkup a to v cenovém rozmezí osmnácti až dvaceti eur.

V kancelářích Camp Nou už měl být spatřen zástupce hráče, Ali Dursun a to i přes fakt, že Leganés nedostalo žádnou zprávu o zájmu ze strany Barcelony. S tímto tvrzením přišel konkurenční plátek Sport a vzhledem k neslušnému jednání, které obhájce titulu prováděl s Antoinem Griezmannem, nemusí být příliš daleko od pravdy. Více napoví další hodiny a dny.

Ať tak či onak, pro aktuálně předposlední tým tabulky, který má na svém kontě pouze 18 branek za všechny dosud odehraná kola, bude zbývající část jara složitá. V zimě mu totiž odešel další střelec, Youssef En-Nesyri. Moi Llorens pro ESPN potvrdil velký zájem barcelonistů tohoto dánského forvarda získat a ve vedení nyní probíhají debaty, zdali tak mají skutečně učinit.

Madridská média, jmenovitě pak noviny AS i Marca, nechce Barcelona příliš otálet s tímto rozhodnutím a už spekulují nad možným plánem B. Tím by se stal již jmenovaný Ángel z Getafe, jehož výkupní klauzule činí pouze 10 milionů eur a navíc další z madridských výběrů bude ochoten jednat o ceně nižší a to i vzhledem k faktu, že je o 4 roky starší než Braithwaite.

K finalizaci celé operace může dojít dnes nebo ve středu a pokud klapnou výše zmíněná jednání, Braithwaite podepíše smlouvu na další 3 roky. Dodejme, že povolení k registraci dostali barcelonisté od LaLigy a RFEF v pondělí a to v návaznosti na podání žádosti z minulého čtvrtku. Klub jim poslal zdravotní zprávu, která splňuje podmínku pětiměsíční doby léčby.

FCB je limitováno pouze na hráče působící ve Španělsku nebo bez kontraktu a navíc s touto posilou navíc nebudou moci počítat v Lize mistrů, jelikož uzávěrka registrace už proběhla po konci lednového přestupního období. Dalším dodatkem je pak zákaz jakéhokoliv dalšího prodeje tohoto hráče po dobu již zmíněných pěti měsíců. Na přivedení náhrady má klub 15 dní.

Může se tedy stát, že Quique Setién bude mít k dispozici nového hráče už na sobotní duel proti Eibaru, který bude Camp Nou hostit od čtvrté hodiny odpolední. Na závěr jen dodejme, že tržní hodnota Martina Braithwaita je podle portálu Transfermarkt 10 milionů eur. Jedná se o devětatřicetinásobného reprezentanta Dánska se sedmi reprezentačními góly na kontě.

První krůčky udělal v domácím Midtjyllandu, z něhož zamířil zdarma do Esbjergu. Následoval transfer za 2 miliony eur do francouzského Toulouse, než jej po čtyřech letech vykoupilo Boro za 11 a půl milionů. Půl roku po příchodu na Riverside Stadium ještě odešel hostovat do Girondins de Bordeaux. Jeho výška činí 177 centimetrů a oděvním partnerem je Nike.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

www.youtube.com

www.youtube.com

smiley

18.02.2020, 14:41
Migueli
Systémový administrátor

Zlatý Santi Ezquerro...

18.02.2020, 20:25

Barca si může tak akorát drbat hlavu. Mohli mít v létě Halanda za 20 M a asi se jim nezdál dost dobrý. Dneska za Dortmund dvě branky a celkem v 7 zápasech 10 zásahů. To je náhrada za Suareze a nejenom po dobu jeho zranění!

18.02.2020, 22:57
PiGGy macaxp1

Pokud se budeme na trhu chovat jak se chováme tak k nám takový hráč nikdy nepůjde. Cena nehraje roli. Mladý hráč potřebuje hrát a když se podívá na naší historii přestupů a jejich herní vytížení, tak logicky k nám nepůjde. Navíc Haaland dobře ví že má čas úplně na tu top úroveň a BVB je pro jeho vývoj nejlepší možná stanice.

19.02.2020, 14:56

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat