Barcelona je připravena pohrozit UEFA žalobou ve výši 100 milionů eur kvůli možnému vyloučení z Ligy mistrů

Barcelona je připravena pohrozit UEFA žalobou ve výši 100 milionů eur kvůli možnému vyloučení z Ligy mistrů

'Barcelona se nebude jen bránit, my přejdeme do útoku' - to jsou slova prezidenta Joana Laporty v nedávném videu zveřejněném na klubových sociálních sítích. Laporta trvá na tom, že Barcelona je v případu ,,El Caso Negreira" nevinná, a na jakýkoli pokus říci opak bude tvrdě reagovat.

Zatímco La Liga vyloučila jakékoliv sportovní sankce vůči klubu, UEFA by ji mohla vyloučit z evropských soutěží. Řídící orgán evropského fotbalu zahájil vyšetřování této záležitosti minulý týden a není vázán stejnou promlčecí lhůtou jako LaLiga. Barcelona uvedla, že bude při vyšetřování s organizací UEFA spolupracovat.

Laporta je však podle Mundo Deportivo ochoten svá slova dotáhnout do konce. Klub odhaduje, že jeho celkové ztráty způsobené neúčastí v Lize mistrů by se pohybovaly kolem 100 milionů eur za sezonu, aniž by se bral v úvahu dopad na sponzorské smlouvy. Barcelona je údajně ochotna zažalovat UEFA o tuto částku, pokud by udělila trest dříve, než případ vyřeší španělské soudy.

Podle vlastních stanov UEFA nemůže jít proti aktivnímu právnímu procesu, a proto by musela počkat, až španělské soudy celou záležitost vyřídí.

Není jasné, zda UEFA plánovala udělit trest dříve, ale je to právní cesta, která dává Barceloně určitý prostor. Španělský soudní proces bude pravděpodobně nějakou dobu, možná i roky, trvat, než se celá záležitost vyřeší, a tak by odložení případného trestu od UEFA na tuto dobu mělo Barceloně umožnit dát si své záležitosti více dohromady, zatímco vyloučení od UEFA by ji letos v létě finančně zruinovalo.


Zdroje: football-espana.net



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
28. Ferrán Torres 7
31. João Félix 7
49. Raphinha 5
52. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat