Barcelona má přednostní právo na nákup dvou talentovaných hráčů Santosu

Barcelona má přednostní právo na nákup dvou talentovaných hráčů Santosu

Administrativní chyba zástupců Santosu při prodeji Gabigola do Interu Milán v roce 2016 Barceloně umožňuje koupit dva z největších talentů brazilského celku: 18letého obránce Kaikyho Fernandese a 17letého křídelníka Angela.

V roce 2013 byla spolu s přestupem Neymara podepsána také smlouva, která Barceloně dává přednostní právo na nákup dalších třech hráčů Santosu, jedním z nich byl Gabigol, který nyní hraje za Flamengo. V roce 2016 se na něj letěl do Brazílie podívat tehdejší sportovní ředitel Barcelony Robert Fernandez. I když jej nakonec Barcelona nechtěla, Santos se s klubem měl podle smlouvy o prodeji hráče poradit, k čemuž však nedošlo.

Gabigol nakonec odešel do Interu za 30 milionů eur a když se vztahy mezi oběma kluby kvůli okolnostem přestupu Neymara vyostřily, Barcelona si u FIFA stěžovala na nesplnění podmínek smlouvy ze strany Santosu. Blaugranas po brazilském klubu požadovali zaplatit 3 miliony eur jako kompenzaci za to, že se s nimi o prodeji hráče nejdříve neporadili. Klub však nebyl Barceloně schopný zaplatit a jelikož se bál zákazu přestupů, nabídl Barceloně přednostní právo na přestup dvou hráčů: Kaikyho a Angela. Oba kluby se na tom podle všeho dohodly a Barcelona této možnosti může využít.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat