Barcelona může v případě krize nasadit do hry mladíky, kterých má dost. Konečně!

Barcelona může v případě krize nasadit do hry mladíky, kterých má dost. Konečně!

Zatímco bulvárněji laděný katalánský Sport přišel s informací o možném posilování Barcelony skrze volné hráče, Mundo Deportivo se domnívá, že až 17 mladíků – ať už z rezervy či někde hostujících – je připraveno na přesun do áčka a v případě ekonomické krize mohou přijít vhod – ať už jako zdroje financí z nebo hráči na hřišti. Tak, jako tomu ostatně bylo již dříve uvnitř katalánského giganta.

Fotbalový svět je na pokraji krize a kluby tak musí hledat způsoby, jak se na toto období připravit a přežít jej. Jednou z možností, kterou zmínilo uvedené periodikum, je dát šanci mladíkům, kteří až doposud sbírali minuty hodně poskrovnu. Jít by mělo o 17 hráčů v klubu či na hostování, vyjma Philippa Coutinha s Marcem Cucurellou.

Průměrný věk na této listině je jenom 20,7 let a tak jde o prakticky připravené fotbalisty, ale také velmi mladé naděje. Začněme v bráně – jedničkou v rezervě je Iňaki Peňa, který nastupuje i v reprezentační jednadvacítce. Z obránců je A-týmu nejblíže Ronald Araújo, jehož Quique Setién považuje za 4. stopera.

V rámci obrany najdeme dvojici zapůjčenou do německého Schalke a to Jeana-Claira Todiba s Juanem Mirandou. Prvně jmenovaný Francouz přišel do Gelsenkirchenu v lednu a dohoda s ním obsahuje výkupní klauzuli. Levý zadák nehraje za hornický celek dostatečně pravidelně a tak vypadá, že se z Bundesligy vrátí.

Za Nice válčí další krajní obránce, hlavně na druhé straně – Moussa Wagué. Senegalce může klub z Azurového pobřeží vykoupit za 10 milionů eur. A zapomínat se nesmí ani na šikovného středového hráče Jorgeho Cuencu, jenž je jedním z kapitánů béčka a hraje i reprezentaci U21, či levého beka Sergia Akiemeho, který zažívá povedený rok.

V záloze je nejdůležitější osobností Carles Aleňá, jenž byl propůjčen Betisu na začátku tohoto roku a to za zájmu milánského Interu. Dalším hostujícím středopolařem je Oriol Busquets, který bojuje v nizozemském Twente Enschede. Kandidáty však má Barca i vevnitř své struktury – Riqui Puig či Álex Collado jsou toho jasnými příklady.

Oba dostávali možnost trénovat s dospělými už za Ernesta Valverdeho a jeho nástupce v tomto nastoleném trendu pokračuje. Další nositel kapitánské pásky Monchu je také jedním z výjimečných borců, které má Francisco Javier García Pimienta k dispozici na Estadi Johan Cruyff. Mnozí pak určitě zapomněli na Rafinhu Alcántaru.

Již sedmadvacetiletý Brazilec je odchovancem La Masie a aktuálně hraje za Celtu Vigo, nicméně u něj se klub rozhodne spíše pro prodej nastálo. Kor když od nového ročníku přibudou do těchto řad další dvě mladší alternativy – Pedri a Francisco Trincao. Prvně jmenovaný přijde z Las Palmas, kde je stále klíčovým hráčem, za 5 milionů eur.

Portugalec je pak ohlášenou posilou z Bragy s cenovkou 30 milionů eur a také on o sobě dal v posledních týdnech vědět. Deník do seznamu přidal i dalšího krajního zadáka Emersona, jenž hostuje stejně jako Aleňa na stánku Benita Villamarína a může se k FCB přidat díky speciální dohodě mezi oběma kluby.

V lednu pak z Palmeiras dorazil i Matheus Fernándes, jehož se činovníci klubu rozhodli obratem poslat hostovat do Realu Valladolid, aby nabral zkušenosti v LaLize. Kvůli nedostatečné fyzičce a současnému pozastavení soutěže si tam však zatím nestihl připsat ani jednu odehranou minutu. A hráčů v rezervě je mnohem více.

Nutno dodat, že spousta talentovaných borců už řady Blaugranas opustila. Abel Ruiz hostuje v Braze, kam v létě přestoupí nastálo, Carles Pérez už zkouší své štěstí u římského AS a už před začátkem sezony se pod Sagradou Familiou rozhodli pustit Malcoma Oliveiru a Sergiho Palenciu.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Kéž bychom se konečně už vyprdli na ty 100M hráče, kteří stojí za smiley a využili naše mladíky.smileysmiley

30.03.2020, 11:42

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat