Barcelona nechce prodat Arthura a věří, že se ustálí jeho forma

Barcelona nechce prodat Arthura a věří, že se ustálí jeho forma

Katalánský plátek Sport vyvrátil, že by Arthur Melo mohl být součástí hráčských výměn, které na Barcelonu čekají v létě. Spekulovalo se o něm ve spojení s příchodem Lautara Martíneze, ovšem Brazilec není na prodeji, jelikož mu na Camp Nou věří.

Barceloně se v dobách stávající krize zřejmě nepodaří zaplatit Interu Milán požadovanou sumu za Lautara Martíneze a tak musí přijít do úvahy transfery hráč za hráče. Italové stojí mimo jiné také o Arthura Mela, ovšem ten je dle zástupců FCB jedním z pilířů budoucího sportovního projektu a to vzhledem k jeho věku a potenciálu.

Do filozofie Blaugranas zapadá tento rodák z Goianie přímo ideálně a tak by od něj měli dát potenciální zájemci ruce pryč. Pochybnosti se totiž objevily poté, co měl několik obtíží zvyknout si na místní život a podal několik nepřesvědčivých výkonů, k nimž se ještě navíc přidala častá zranění – naštěstí nijak vážná, ovšem z rytmu jej vyřadí.

To stabilizaci fazóny a z ní pramenícího umístění do základní sestavy nepomáhá, stejně jako kritika za aktivity mimo hřiště – typická brazilská životospráva založená na žití s kamarády, provádění extrémních sportů, návštěva oslavy krajana Neymara Júniora mezi obtížnými zápasy a podobně.

V klubu však i přesto věří, že Arthur najde své místo a stane se nezpochybnitelným prvkem středu pole pro výběr Quiqueho Setiéna. Jako příklad pak v úvodu zmíněné periodikum uvádí zrovna Xaviho Hernándeze, kterého má třiadvacetiletý nositel čísla 8 nahradit a jenž také na počátku své kariéry příliš nezářil.

I přes nabídky si jej v Barceloně udrželi a to bylo nakonec to nejlepší rozhodnutí. V podobný scénář věří činovníci obhájce mistrovského titulu ve Španělsku i nyní. Sám hráč se zde navíc cítí skvěle a přesně ví, co odpovídá jeho stylu, i tomu týmovému. Připomeňme, že z Gremia přestoupil Arthur před dvěma lety.

Od té doby sehrál 67 duelů (43 v LaLize, 13 v Lize mistrů a 1 v Copě del Rey), v nichž se čtyřikrát prosadil (třikrát v lize a jednou v poháru) a pětkrát nahrál spoluhráčům (čtyřikrát v rámci ligové soutěže a po jedné asistenci má v poháru a v Evropě). Jeho tržní hodnota je podle portálu Transfermarkt k loňskému prosinci na 70 milionech eur.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat