Barcelona není spokojená s Depayem a Raphinhou

Barcelona není spokojená s Depayem a Raphinhou

Barcelonu již delší dobu kromě obrany trápí také její útok. Starosti jak fanouškům, tak vedení klubu nedělají ani tak zranění, ale především mizerná gólová potence některých hráčů. 

Někteří lidé v klubu začínají být znepokojení přístupem Memphise Depaye a Raphinhy. Nizozemský útoční stále léči zranění podkolenní šlachy a jeho rekonvalescence trvá mnohem déle, než se původně odhadovalo a to vzbuzuje u některých zaměstnanců Barcelony podezření, že hráč záměrně léčbu prodlužuje, protože myslí více na Mistrovství světa, než na kalendář Barcelony. Všichni vědí, že mistroství světa se nezadržitelně blíží a riziko recidivy po svalovém zranění je vysoké, proto v klubu začínají mít pocit, že někteří hráči nedávají do svých výkonů vše, aby o šampionát nepřišli. 

Uvnitř klubu jsou překvapeni, v negativním slova smyslu, jak obrovský propad formy zažívá Raphinha, který přišel v posledních zápasech o základní sestavu. Brazilec nastoupil naposledy v El Clásicu a proti Villarrealu odehrál jen 16 minut. Proti Bilbau dokonce nezasáhl do utkání vůbec a v zápase s Bayernem se objevil na hřišti na 33 minut. Řečí čísel je nyní Raphinha nejhorším útočníkem Barcelony, v lize zaznamenal zatím jen jeden gól a jednu asistenci a k tomu všemu, jediný gól, který vstřelil proti Seville, vstřelil po náhodném odrazu hlavou. Svou silnou levačkou se tedy v této sezóně ještě neprosadil, ačkoliv v přípravném utkání proti Realu Madrid ukázal, že s ní střílet umí. Co se týče prezentace v Lize mistrů, tam v jeho případě v kolonkách u gólů a asistencí svítí nuly. Tím, jak byl Raphinha Barceloně nápomocen v Lize mistrů se však zapříčinil o to, že alespoň klub nemusí jeho bývalému zaměstnavateli Leedsu United vyplácet klauzuli o 12 milionech euro, ta by se totiž aktivovala, kdyby tým Xaviho Hernándeze Ligu mistrů vyhrál. 

Xaviho nyní musí velice trápit, jak se jeho krajním útočníkům gólově absolutně nedaří. Dalo by se říct, že nejlepším křídelníkem je nyní Ousmane Dembélé, jenže jeho nekonzistentnost je až do očí bijící, především má obrovské problémy v závěrečných fázích, kde nedokáže vyhodnotit, kdy je správné už nedělat další kličku a míč raději odevzdat spoluhráči nebo akci sám zakončit. Jeho talent v posledních zápasech byl opět velmi viditelný a hrál s určitou energií, především proti Athletic Bilbau tu energii každý cítil a byl jednoznačně hráčem utkání, ale to samé se mu již nepodařilo napodobit v domácím utkání proti Bayernu, kde mu sice nešla upřít snaha, ale nakonec to nebylo k ničemu.

Barcelonu čeká dnes večer náročný zápas na půdě Valencie, která sice v tabulce okupuje 9. pozici, ale zároveň má po Barceloně a Realu Madrid nejvyšší průměr vstřelených gólů na domácím hřišti. Neočekává se, že Raphinha dostane příležitost v základní sestavě, ale zřejmě naskočí do zápasu z lavičky a v jeho případě by bylo nejlepší, kdyby svůj přístup na hřišti rapidně změnil, může se mu to podařit proti Valencii? 


Zdroje: sport.es, laliga.com



Diskuze

Kupit biedaka, ale stavat ho na ukor inych a pritom nanho lamentovat, to je take Xaviovske, podpisovanie starcov pred odpisom a ich nasledne vystvavanie tiez, miesto nahrady Raphinhu vraj Xavi zvazuje nakup dalsieho zaloznika do zbierky - starca Kanteho, de Jong moze zahrat na DM sebelepsie, Xavi aj tak neprestane omielat, ze zhana nahradu Busquetsa a chce de Jonga prec, hodte nanho uterak, kym to totalne dokasle.

29.10.2022, 15:49

Já bych mu dal klidně šanci i další sezonu... když si vzpomenu na první sezonu Neymara který taky neukazoval nic extra tak proč ne raphina je dobrý hráč jen mi přijde málo sebevědomí.

29.10.2022, 16:21
cechoma LeDavies

Přesně tak. Ono hlavně je to velký skok z padajícího mužstva v Anglii. Akorát mu teda už bohužel není 20, takže tolik času jako třeba měl vini v realu dostat nemůže

29.10.2022, 19:15

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat