Barcelona oznámila soupisku pro skupinovou fázi Ligy mistrů a čísla pro sezonu 2019/20

Barcelona oznámila soupisku pro skupinovou fázi Ligy mistrů a čísla pro sezonu 2019/20

Na začátku týdne se uzavřel přestupový trh i ve Španělsku a obhájce titulu z Barcelony tak mohl v poklidu oznámit podobu kádru co se čísel týče a zároveň také zveřejnit pětadvacetičlennou nominaci na skupinovou fázi Ligy mistrů UEFA v nadcházejícím ročníku.

U většiny držitelů čísla ke změnám nedochází, jako například v případě desítky Lionela Messiho a trojky Gerarda Piquého. Již osmým rokem bude i nadále hrdě nést číslo 18 Jordi Alba a 6 let trvá vlastnictví čísel 1, 4, 5, 9 a 20 u Marca-Andrého ter Stegena, Ivana Rakitiče, Sergia Busquetse, Luise Suáreze a Sergiho Roberta.

Vyjmeme-li z filtru nové tváře v A-týmu, pak byla změna vlastně jen jedna. Carles Aleňá už nebude nosit jednadvacítku, kterou dostal Frenkie de Jong, nýbrž devatenáctku. Antoine Griezmann podědil číslo 17 po kolumbijském stoperovi Jeisonu Murillovi a brazilský gólman Norberto Neto dostal třináctku po Jasperu Cillessenovi.

Číslo 24, které měl naposledy Thomas Vermaelen, obdržel Júnior Firpo a konečně Moussa Wagué převzal šestnáctku po odcházejícím Sergim Samperovi, jenž odešel stejně jako výše jmenovaný Belgičan do japonského Visselu Kóbe. Volná tedy zůstala čísla 7, 12 a 14 a to po Philippu Coutinhovi, Rafinhu Alcántarovi a Malcomu Oliveirovi.

Zároveň pak klub prezentoval, kdo si bude moci zahrát proti Borussii Dortmund, Interu Milán a Slavii Praha v pohárové Evropě. Kromě všech členů áčka to budou ještě Hiroki Abe, Ronald Araujo a Ferrán Sarsanedas, kteří dostali čísla 37, 33 a 34. Řeč je nyní o seznamu A, kam se tito tři dostali proto, že jsou v klubu kratší dobu než 3 roky nebo jsou starší jednadvaceti let.

První případ se vztahuje na Abeho s Araujem, kteří do Barcelony přišli letos, resp. loni, druhý pak na Sarsanedase narozeného v roce 1997. Vždy do půlnoci dne před zápasem může pak být zaslána dle regulí UEFA listina s písmenem B, do které se mohou dostat například i Riqui Puig, Abel Ruiz nebo Iňaki Peňa. Ti mají 21 let a méně a jsou v klubu přes 3 roky.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat